reklama

Listopad 2011

Dzień dobry mamy listopadowe:)
U nas zimno, mokro ( a miało być już od dziś cieplej).
Widziałam na blogu Grzesia naszej Mim - śliczny chłopczyk!!! Mim gratuluję, malutki jest przeuroczy, duuuuuuuuużo zdrówka życzę i szybkiego powrotu do domku!! :*
W weekend jedziemy po szafę i komodę, w poniedziałek przemalowywanie ścian u małej w pokoju :) Cieszę się, że wreszcie coś rusza i będę mogla poprać ubranka, poprasować i pochować :) Muszę jeszcze zamówić pościel do łóżeczka, ale najpierw muszę wybrać kolor ścian. Myślę o bardzo chłodnym, jasnym błękicie, bardzoo jasnej brzoskwini, albo jasnym kremowym, beżowym:)

reklama
Dziewczyny a co myslicie o tym?

Jak pielęgnować gojący się pępuszek noworodka? - BabyBoom

Bo ja juz zgłupialam calkowicie....
Dopiero co mialam sobie kupic gaziki nasaczone alkoholem a tu takie info o suszeniu pepuszka.
Mowili Wam cos na SR?
Chyba musze isc pogadac z polozna bo widze ze sporo zmian zaszlo w pielegnacji noworodka.

Ja na SR nadal mam starą wersję informacji o gazikach i alkoholu. Będę musiała zasięgnąć języka jeszcze gdzieś w internecie albo u dalszych znajomych bo na bliskich nie mam co liczyć... nikt nie ma dziecka ;) Ale dzięki za info! :)

Co do choróbska to się lekko jeszcze męczę, ale jest lepiej. Trzymajcie się :)

gola Będziesz w mieszkaniu podczas malowania?
Ja mam zamiar mojego pogonić na początku października,żeby przemalował mieszkanie, i cała moja rodzina się spina, że mam na weekend się z domu wynieść, bo opary, bo niezdrowo...

hej dziewczyny ja wzięłam się za wielkie sprzatanie po tygodniu leżenia w łóżku,byłam strasznie przeziebiona a teraz mam opryszczke i zajad w kąciku ust!!!! Może któraś z was zna jakiś sposób na zajady?

Dzien dobry dziewczyny

Wspolczuje wam tych przeziebien, mnie na szczescie narazie omijaja, oby tak dalej.

Nimfii u mnie na SR potwierdzono to co wkleilas odnosnie pielegnacji pepuszka.

Wczoraj mialam kolejne zajecia na SR i musze przyznac ze wyszlam bardzo zodowolona. Bylismy zobaczyc porodowke i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym co zobaczylam, indywidualny pokoj do porodu, wszystkie srodki usmierzajace bol jakie sa dostepne pod reka, choc mam nadzieje ze uda mi sie powstrzymac przed wzieciem epiduralu. Tutaj jest za darmo i dostepny na zyczenie. Do tego polozna bardzo fajnie tlumaczyla karmienie piersia i zajmowanie sie noworodkiem w pierwszych dniach po porodzie. Mam nadzieje ze za tydzien ta sama polozna poporowadzi kolejne zajecia bo naprawde bylo interesujaco.

będę, będę spać w drugim pokoju, tzn nie myślałam, nawet o tym;)

Ja mam dla Was wiadomości z pierwszej ręki, bo u mnie właśnie trwa malowanie pokoiku Małej Tosi;-) Nic nie śmierdzi, balkon jest otwarty i generalnie myślę, że nie ma się czego bać. Zależy jeszcze jaką farbą się maluje ale teraz większość jest ekologiczna, nie stwarzająca zagrożenia dla zdrowia. Oczywiście nie jest to pokój w którym śpimy, nasza sypialnia jest dwa pokoje dalej, drzwi zamknęłam więc myślę, że nic tam nie doleci...Przeczytajcie na wszelki wypadek specyfikację farby, której będziecie używać.

Dziewczyny, nasza mała tak od wczoraj w brzuchu szaleje, że aż mnie cała prawa strona boli - tak pupkę wypina akrobatka. Na ćwiczeniach wczoraj, kobitka co je prowadziła się śmiała, że przez 30 min mój brzuchol obserwuje i cały czas faluje, albo się trzęsie z lewej do prawej. Zbój nasz mały!:-D

Gola84 nasza mała to tez łobuzuje nieźle pupka i plecki ciągle z prawej strony wystają...i na dole główką mnie stuka a ja ganiam do wc jak szalona...:-D
Dziś mam kiepski dzień jeszcze w koszuli ganiam nic mi się nie chce poleżałam trochę i zaraz chyba znowu pójdę,głowa mnie boli dobrze że mam pierożki wczorajsze obiadu nie muszę szykować...
Miłego dnia

reklama
Gola, ankusch Moja córa też tak szaleje ostatnio, już jej chyba coraz bardziej ciasno, pręży się, Pupkę wypina, a na dole rączkami boksuje pęcherz, rozrabia bardzo. Czasem to zasnąć przez to nie mogę, ale ogólnie to się oczywiście cieszę, że daje o sobie znać:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry