reklama

Listopad 2011

Cześć :)
Dzisiaj u nas bez deszczu :)
W nocy pobudka z alarmem komarowym-obudziło mnie brzęczenie nad uchem i oczywiście pogryziona ręka, więc małżon rozświetlił pokój i polował :/ Potem nie mogłam zasnąć a Partycja dostała czkawki :))) Mała zwykle siedzi pleckami w lewo , tam też wypina pupę i dwoma stópkami bombarduje prawą stronę :)
Brzuch żyje swoim życiem...
Teraz zbieram się na wymaz w kierunku GBS i ogólny posiew w poszukiwaniu innych zwierzątek-nie zapowiada się coby coś znaleźli.

reklama
Dziewczyny, nasza mała tak od wczoraj w brzuchu szaleje, że aż mnie cała prawa strona boli - tak pupkę wypina akrobatka. Na ćwiczeniach wczoraj, kobitka co je prowadziła się śmiała, że przez 30 min mój brzuchol obserwuje i cały czas faluje, albo się trzęsie z lewej do prawej. Zbój nasz mały!:-D
Nasz synek tak już od dawna czasem sprawia mi wręcz ból wypina się raz z jednej raz z drugiej strony, upodobał sobie zwłaszcza lewą stronę, po prawej mam kiszki(tak czuję) więc może dlatego on po drugiej stronie.
Od dwóch trzech dni jest mniej ruchliwy, może to ze względu na moje złe samopoczucie?
A i zmienił jakoś pozycję czuję go bardzo nisko, mam wrażenie chwilami że zaraz ze mnie wypadnie... śmiesznie to wygląda bo chodzę po domu i trzymam się za krocze ;)
Na coś tam uciska nie wiem może to szyjka bo czuję kłucie, zaczyna się w podbrzuszu a kończy gdzieś niedaleko "wyjścia"..

. i wiecie co jeszcze mam od dziś w zasadzie sporo więcej białej wydzieliny. Zastanawiam się czy to normalne??? Nie mam innych objawów jak pieczenie czy świąd więc wykluczam infekcję. Ale przed chwilą myślałam że się posikałam dosłownie poszłam do toalety a tam.... biało

gola ja mialam swoj pokuj kiedys w błękicie :-) Strasznie mnie sie to podobalo, choc jednak dla dziecka wybralabym przytulny kolor wchodzacy w beż - zreszta tak tez mamy pomalowane mieszkanie.
Ponoc cieple kolory lepiej wyplywaja na malucha.

julianna ja przy pierwszej ciazy wynioslam sie z domu na czas remontu ;-) Tym razem tez choc nie malujemy nic, ale samo wiercenie, kurz to na mnie zle dziala

bryszka z tego co pamietam to przed porodem moze byc wiecej wydzieliny :tak: Zreszta ja sama tak mam, choc przez cala ciaze mialam mega sucho przez infekcje i leki, to teraz moze od 2 tyg mam mokro mimo iz lecze sie caly czas.
Tak to juz chyba jest, ale zwracaj uwage czy nie jest duzo tej wydzieliny tak jednorazowo i np zabarwiobna na czerwono moze świdczyc o odejsciu czopa śluzowego.

nimfii i chyba raczej będzie ta bardzo jasna brzoskwinka, albo jakiś krem, albo beż:)
Bryszka też nie mam żadnej infekcji, a od ok miesiąca może mniej, mam taką właśnie białą wydzielinę.

Cześć Dziewczyny, ja dalej w pozycji poziomej:-) ale nastrój mam lepsze, przespałam się trochę w nocy i nerwy mi już zelżały.
Ja niestety nie mogę dokończyć szkoły rodzenia i to akurat przepadną mi zajęcia na których mi najbardziej zależało, czyli pielęgnacja maluszka :-(
bryszka też mam więcej wydzieliny, tylko u mnie jest jak kurze białko (taka gęsta, ciągliwa i raczej przeźroczysta), ale wczoraj z nerwów zapomniałam się gina zapytać.
Katerinka trzymam kciuki za badania! W tym wątku o Ujastku, trochę się dowiedziałam na temat CC w Narutowiczu:-) dzięki!!!

U mnie też jest więcej wydzieliny pomimo infekcji. Szczególnie jest to irytujące w nocy, muszę trzymać obok łóżka rolkę papieru toaletowego :-D

Co do farb, akrylowe wietrzeją szybko i są bezpieczne w ciąży. Mieliśmy miesiąc temu malowaną łazienkę (teść malował) i po 4 dniach od malowania jak wróciliśmy z urlopu to nie było nic czuć :)

Hej brzuchatki, ja po intensywnym dniu poza domkiem.
Rano byłam na najbardziej chyba emocjonującym z dotychczasowych usg (opisałam na odpowiednim wątku :-))
Potem u rodziców, na spacerze w lesie z pieskami. Odebrałam samochód u mechanika (600 zł!!), niestety nieprzewidziane wydatki bolą najbardziej, ale jeździć czymś trzeba.. Zrobiłam drobne zakupy kupiłam sobie fajną sukienkę i sweter, w którą mam nadzieje się jeszcze zmieścić przynajmniej do końca października :-)
Udało mi się upolować ładny czarny stanik do karmienia w ciuchu za 5 zł, muszę mu tylko podreperować zerwane zapięcie miseczki i będzie git, no i Małemu piękną, jak nową polówkę w granatowe paseczki i z białym kołnierzykiem.

Jeśli chodzi o wydzielinę, to też zauważyłam zwiększoną jej ilość, pytałam gina i mówi, że dopóki nie ma swędzenia i pieczenia, to jest ok, taki urok końca ciąży.

Mój Mały tez się mocno wypina, czasem czuję jego piętki w prawym boku, często ma tez ostatnio czkawkę (nawet 4 razy dziennie).

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć brzuchatki;)

Ja dziś pełna pracy - jak nigdy! Rano wzięłam się za łazienkę wymyłam ją od góry do dołu. Aż się błyszczy i świeci;) Fakt, że jest duża i powoli już padam przez nią ale cóż. Mam zamiar jeszcze dziś posprzątać mój pokój ale jakoś nie mam już weny twórczej. Po prostu już mi się nie chce... a tam muszę umyć przede wszystkim podłogę po remoncie bo jeszcze na panelach mam coś dziwnego wyglądającego na klej tylko zastanawiam się skąd on tam jest bo na panelach była folia i taka gruba plandeka więc skąd ten klej???

U mnie już koniec remontu, ja byłam przy malowaniu nawet i farbami olejnymi i jest wszystko w porządku. Jak maluje się zwykłą farbą ściany to bez przesady po 2 godzinach już zapachu nie ma, a jeszcze jak się okno otworzy to już tym bardziej. U mnie były grzejniki (bo są stare) malowane olejnymi i nawet mnie głowa od nich nie bolała.

Co do brykania maluszków w brzuszkach to moja Wiki ma swoje dni kiedy jest cichutka, a są dni kiedy mi tak szaleje, że czasami myślę, że się wykończę. Najgorzej jak ona tak się wygina i wypina się główką czy dupką a skóra wtedy mega boli... Ogólnie mnie skóra boli chyba się mocno napręża.
Zakupiłam sobie na moje rozstępy krem redukujący rozstępy bo koleżanka kosmetyczka mi go poleciła. Dałam za niego 25 zł, a za poprzedni 57zł i jeszcze mi nic nie pomógł tylko większe rozstępy dostałam ale tak to podobno jest. Drogie nie znaczy wcale dobre i mimo, że z apteki...

To ja lecę dalej sprzątać;) Buziaczki moje kochane;****

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry