reklama

Listopad 2011

agutek ale taki watek juz istnieje,Po drugiej stronie brzuszka czyli- Gorąca linia listopadowych Mam i tam wrzucamy wiadomosci od dziewczyn ktore trafily do szpitala a i te ktore sie juz rozpakowaly,tylko ze tam nie komentujemy bo sie szybko balagan robic tam bedzie :tak::-)
Wiec jak ktos wrzuci tutaj wiadomosc od Julianny albo innej dziewczyny to najlepiej je przezucac do odpowiedniego watka tak zeby sie nie tracily takie wiadomosci a i zeby wszystkie dziewczyny je mogly przeczytac :tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Mamuśki!
Co do torby do szpitala, to każdy szpital ma swoje wymagania, nie zapominajcie o tym!
Bryszka to pewnie jesteś szczęśliwa, że remonty skończone :-)
Katerinka wiem o czym mówisz, współczuję!
Ponko zazdroszczę CI trochę mieszkania nad morzem, moja ostatnia wizyta, na północy Polski to właśnie Gdańsk a dokładnie Sobieszewo. Takie spacery na pewno Ci dobrze teraz robią! Ale z drugiej strony kocham góry i właśnie w górach uwielbiam odpoczywać, morze to dla mnie po prostu odmiana.
Trochę mnie przeraziłyście tymi obiadami, ja nic nie szykuję na zapas. Na szczęście mój M. bierze wtedy 3 tygodnie urlopu, więc będzie miał kto gotować :-) co do przypraw, to ja stosuję tylko naturalne przyprawy, które sama mieszam. Nie używam nawet kostek rosołowych:-)
Angie czyli wizyta "prawie" odbębniona ;-) fajnie, że ciuszki częściowo przynajmniej Wam przywiozła. Trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję, że z Małą wszystko będzie w porządku!

Uff!
Zakonczylam przekladac rzeczy w szafie na wieszaki. Ale pozostala jeszcze cala masa ubran i czesc rzeczy do wyrzucenia z tego :eek:
Strasznie duzo staroci mamy pochowane po kątach.

Taki porzadkowanie niby sprawia przyjemnosc, ale kosztuje troszke energii, wiec mam sile tylko na 30 min takiej "zabawy".

nimfii no mysmy tez ostatnio robili takie porzadki w pokoju gdzie synek bedzie bo tam to wszystko zazwyczaj sie nam zbieralo w szafie,wiec tez sie zdziwilam ile workow sie nam uzbieralo niepotrzebnych ubran,no ale nadal je trzymamy bo na dary je bedziemy oddawac,bo wiekszosc to nowe ubrania i malo kiedy byly uzywane wiec moze komus sie przydadza :-)
Ja dzisiaj korzystam ze jest super pogoda i posciel wlasnie wypralam i juz wisi na zewnatrz pewnie lada moment i bedzie sucha,bo wiaterek fajnie wieje to wydmucha szybko i bedzie git :-) ale nasza posciel a maluszkowe ubrania itd ani jednej rzeczy jeszcze nie upralam :eek: Nie chce tez za wczesnie prac zeby sie mi kurz nie nazbieral no ale tez nie chce potem na sam koniec siedziec przy zelazku i stekac :-D

agutek ale taki watek juz istnieje,Po drugiej stronie brzuszka czyli- Gorąca linia listopadowych Mam i tam wrzucamy wiadomosci od dziewczyn ktore trafily do szpitala a i te ktore sie juz rozpakowaly,tylko ze tam nie komentujemy bo sie szybko balagan robic tam bedzie :tak::-)
Wiec jak ktos wrzuci tutaj wiadomosc od Julianny albo innej dziewczyny to najlepiej je przezucac do odpowiedniego watka tak zeby sie nie tracily takie wiadomosci a i zeby wszystkie dziewczyny je mogly przeczytac :tak:;-)

No sama widzisz jak mi to leżenie na mózg idzie....dziękuję za informację :) Wybacz, że namieszałam.

agutek nic nie namieszalas ;-) Ja w weekend nie bylam za czesto wiec nie mialam jak tez przenies tych wiadomosci do innego watku a inne dziewczyny tez przeoczyly wiec nic sie nie stalo ;-)
A Ty lez i wypoczywaj moja droga ;-):-)

Julianna_Szcz trzymam kciuki aby jak najdłużej został w brzuszku u mamusi, trzymaj się:tak:
Bryszka super że tak szybko i sprawnie udała się przeprowadzka, samych miłych chwil życzę na nowym mieszkanku:tak:

Anek82 też dawno się nie ozywała ale zerkałam na jej profil była aktywna wczoraj na
BB
angie80 udanej wizyty życzę trzymam &&&&&
Ponko oj zazdroszczę mieszkania nad morzem, uwielbiam morze i tak sobie postanowiłam że jak malutka już będzie na tyle duża to pierwsze wakacje wspólne wakacje na jakie się wybierzemy to będzie nasz Bałtyk :tak:
Ssabrinaa a może by utworzyć wątek o pokoikach, kącikach dla maluszków na BB grudniówki już mają założony taki wątek

ja też dziś od rana sprzątam, przekładam w szafach nie potrzebne rzeczy do pieca wyrzucam nie ma sensu tego chomikować, 3 prania już zrobiłam takie grubsze jak koce, ręczniki, kombinezony itp pogoda słoneczna to szybciutko wyschnie

a moja lista do szpitala wygląda tak:
Dla maluszka:
- 3 kaftaniki batystowe i 3 bawełniane
- 3 pary śpiochów
-2 pary skarpetek
- para rękawiczek
- 2 czapeczki bawełniane
- 2 pieluchy tetrowe
- pampersy 10-15szt
- mały kocyk lub rożek
- chusteczki nawilżające
- smoczek
Rzeczy powinny być wyprane w proszku dla noworodków.
Ubranka na wyjście, fotelik samochodowy, przywozi tata w dniu wypisu

DLA SIEBIE ZABIERAMY:
-kosmetyki(żel do mycia, płyn do higieny intym. itp.)
-2ręczniki
-2koszule nocne
-szlafrok według uznania
-biustonosz do karmienia
-wkładki laktacyjne
-majtki jednorazowe(siatkowe)
-skarpetki
-kapcie i klapki(dla męża zmienne obuwie)
-wodę do picia niegazowaną
DOKUMETNY:
-karta ciąży
-grupa krwi
-dowód osobisty
-badanie moczu i morfologia (nie starsze niż 3tyg.)
-HBS
-legitymacje ubezpieczeniową może być wydruk RUMA
-wymaz z pochwy(z 3-4tyg końca ciąży)

Tak sobie czytam Wasze posty dotyczące tego co trzeba zabrać do szpitala i normalnie aż mnie zatkało, żeby własny termometr do szpitala brać? Niedługo to jeszcze trzeba będzie własne łóżko nie mówiąc już o lekach, bo i takie akcje słyszałam. Na co idą nasze składki to ja pojęcia nie mam :-( Ja na szkole rodzenia dostałam listę co i do którego szpitala w moim mieście trzeba zabrać i na szczęście tam gdzie ja zamierzam rodzić przynajmniej rzeczy dla maluszka nie muszę brać, tylko te co będą potrzebne na wypis. Są u nas jeszcze dwie prywatne kliniki i mimo, że ceny za poród idą dość szybko w górę, to i tak wciąż jest niedrogo w porównaniu do reszty kraju i zauważyłam, że coraz więcej osób korzysta z ich usług, które naprawdę są na wysokim poziomie. A dodatkowo maluszek wychodząc ze szpitala dostaje wyprawkę i miesiąc opieki medycznej gratis. Dziwny ten nasz kraj ...

Mnie od wczoraj jakoś plecy bolą strasznie:-( Dzisiaj w dodatku ciężko spałam (w zasadzie bardzo mało), a wiercący się maluszek dodatkowo sprawia, że ciężko leżeć, stać, a nawet siedzieć. Ale już niedługo:-) W tamtym tygodniu poprałam ubranka i poprasowałam wszystko, ale tak poza tym to ja jeszcze mam bardzo mało rzeczy dla maleństwa. Mam nadzieję, że zdążę:-)

Dziewczyny trzymajcie się jeszcze w dwupakach, a tym co robią remonty i się przeprowadzają życzę powodzenia i zaczynam zazdrościć, bo ja to nie wiem czy w tym roku mi się to uda (jakoś czas momentami za szybko leci) :-)

reklama
Julianna jeszcze raz trzymam mocno kciuki za Was;****

Ja dziś miałam okropną noc;( Obudziłam się cała mokra, na szczęście to nie były chyba wody płodowe bo nie odczuwałam nic co mogłoby przypominać odejście wód. Nie wiem co mi się stało, że cała byłam mokra aż sie przestraszyłam... Ogólnie mnie dokuczają boleści brzucha;( Czasem nie mam siły nawet oddychać bo mnie boli.

Wczoraj byłam na zakupach dla małej, kupiłam tylko takie pierdułki typu smoczek, ręcznik, nożyczki itp. Muszę kupić wanienkę, zauważyłam, że w SMYKU jest tańsza niż w takim głupim carrefourze. Aż w szoku byłam... Widziałam łóżeczko to, które mi się podoba na żywo NOWOŚĆ ŁÓŻECZKO + POŚCIEL 15 EL. 120x90 + DODATKI (1821816291) - Aukcje internetowe Allegro ale stwierdziłam, że zamówię na allegro bo z przesyłką zapłacę za nie jakąś stówę taniej...

Moja lista do szpitala? Hmm... jeszcze chyba do mnie nie dociera, że to już niedługo...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry