reklama

Listopad 2011

Niuniunia tez się zakochałam w tym łóżeczku, zwłaszcza podoba mi się model z żyrafką i to fakt na allegro jest dużo tańsze niż nawet w hurtowniach, bo też sprawdzałam

reklama
Ssabrinaa ja ubrania tez oddaje do kosza na odzież używana :tak: Mam pojemnik pod blokiem wiec na bierzaco wrzucam siatki.
mam tez wiele rzeczy gospodarczych ktore moja mama gromadzila przez lata wiec z tym musze ciagle sie jej pytac, czy jej zostawic czy wyrzucic. Ja bym wiele wyrzucila, a zwlaszcza rzeczy co sie nie używa od lat :sorry:

niuniunia wiesz jesli chodzi o odejscie wod plodowych to jest tak jakby kilka litrow sie wylewalo, wiec na pewno rzuca sie w oczy ;-)
U mnie trwalo to wszystko ok 2h - najpierw poczulam nagle parcie jakby na pęcherz a pozniej zaczelo cieknac. Przez moment myslalam ze to nietrzymanie moczu, ale po chwili lalo sie nadal wiec siedzac na toalecie dotarlo do mnie ze to juz teraz porod.
Wspolczuje ci tych przezyc. widze ze kiepsko znosisz ciaze. Odpoczywaj ile sie da ;-)

Witajcie dziewuszki ostatnio malo tu bywal ale to dlatego ze to ostatni tydzien pracy wiec robie co sie da. Wlasnie zmierzylam sobie cisnienie i jakies pol godziny temu tez i mam w granicach 150/90 i nie wiem co robicz czy czekac do jutra czy udac sie na pogotowie? Jak myslicie? czy to moze byc cos powaznego skoro tylko tak dzisiaj jest bo generalnie nie miewam wysokiego.

Widziałam łóżeczko to, które mi się podoba na żywo NOWOŚĆ ŁÓŻECZKO + POŚCIEL 15 EL. 120x90 + DODATKI (1821816291) - Aukcje internetowe Allegro ale stwierdziłam, że zamówię na allegro bo z przesyłką zapłacę za nie jakąś stówę taniej...

Śliczny komplet.

Witajcie dziewuszki ostatnio malo tu bywal ale to dlatego ze to ostatni tydzien pracy wiec robie co sie da. Wlasnie zmierzylam sobie cisnienie i jakies pol godziny temu tez i mam w granicach 150/90 i nie wiem co robicz czy czekac do jutra czy udac sie na pogotowie? Jak myslicie? czy to moze byc cos powaznego skoro tylko tak dzisiaj jest bo generalnie nie miewam wysokiego.

Myślę, że powinnaś skontaktować się ze swoim ginem, możliwe, że masz nadciśnienie, a to jest niebezpieczne.

Niuniunia sliczne lozeczko :-) Ja mam z podobnej seri tylko ze my mamy z misiem trzymajacym gwiazde :-)
Justanka212 dobrze by bylo gdybys sie skontaktowala z ginem a jak nadal masz takie wysokie cisnienie to moze pojedz na IP bo z tego co sie orientuje to wysokie cisnienie w ciazy jest niedobre.
mirelka1 pomysl fajny,watek juz zalozylam i masz racje bo duzo dziewczyn pyta sie o pokoiki dla maluszkow a tam przynajmniej bedziemy mogly sie wymieniac pomyslalmi :-);-)

Cześć dziewczyny po przerwie. Widze ,że tu dużo się pozmieniało :) Ja nadal bez laptopa (zepsuł sie) a na stacjonarny nie za bardzo chce mi sie chodzić. Ja już na ostatniej prostej mała wyszła do przodu i raczej bede rodzić w październiku (chyba mnie nie wygonicie hihi) ,a jeśli już bardzo uparta bedzie to może i listopad. Jutro się dowiem mam nadzieje czegoś więcej ,mam wizytę. Dopadła mnie straszna zgaga i ostatnio trochę mnie pobolewało ,jakby jajnik ,ale nie wiem bo w pierwszej ciąży żadnych bóli nie miałam. Może coś tam się dzieje ,nie wiem. Mam cichą nadzieje ,że urodze normalnie ,czyli bez wywołania. Buziaki dla Was i trzymajcie się już niedługo i nasze maleństwa bedą z nami. Jutro napisze po wizycie co mi powiedział. :):)

Mierzylam przed chwila i znacznie juz spadlo takze chyba jest ok ale dzieki za rady a jesli chodzi o lekarza to po pierwsze jest na urlopie a po drugie nie mam z nim kontaktu poza wizytami bo on nie podaje prywatnego telefonu dlatego was pytalam.

Justanka kontroluj sobie co 30 min ciśnienie, jeśli spada, to ok, ale jeśli by się utrzymywało tak wysokie jedź na IP. W 3 trymestrze ogólnie ciśnienie wzrasta, ale 150/90 jest za wysokie, może po prostu gorzej się poczułaś i taki ot nagły wzrost ciśnienia. Ja zawsze mam u gina dużo wyższe, a w domu już ok. Połóż się i odpoczywaj.
Niuniunia super łóżeczko i pościelka:)
Dziewuszki jestem w szoku ściana kremowa u małej jest kremowa, ale moje cappucino - beż, jest kuźwa jak brudny róż (poprzednio tapeta była w jasnym groszkowym kolorze i może jeszcze prześwituje), jeśli jednak po drugim malowaniu jutro będzie w takim odcieniu, przemaluje wsio na kremowo:/

Gola84 nie przejmuj się za bardzo ścianą :) jutro jak wyschnie ocenisz na spokojnie...
Jak my malowaliśmy mieszkanie to 1. niebieski przedpokój wyszedł pięknie po 1 warstwie, pomarańczowa kuchnia pięknie po 1 warstwie, zielona sypialnia to samo, jak doszło do żółtego salonu, to trzy razy malowaliśmy a mąż dwa razy jechał po dodatkową farbę :) Dodam że malowaliśmy w tych samych kolorach (żółty na żółtej poprzednio ścianie) tylko w innych troszkę odcieniach, każdy pokój farbą tej samej firmy...
Więc naprawdę to różnie wychodzi z tym malowaniem...

reklama
Hej dziewczyny, ja dzisiaj podjęłam pierwszą próbę spakowania torby do szpitala i muszę przyznać... że chyba potrzebuję większą torbę :eek: Najwięcej miejsca zajmują podkłady do połogu i ręczniki chociaż muszę przyznać, że reszta też wcale nie jest taka mała. A nawet koszul do porodu jeszcze nie mam kupionych, bo nawet nie wiem gdzie się je kupuje. W realu nie było, chyba się przejdę w tygodniu na rynek.

Naprawdę już mam powoli dosyć myślenia o wyprawce, ciągle tylko sprawdzam na liście czego nie mamy i przeraża mnie, że nie ma czasu, żeby pojechać i to wszystko kupić. Chciałam kupić wszystko do końca września, ale chyba niestety mi się nie uda. No i kasy coraz mniej :-(

Spokojnego wieczoru Wam życzę, ja idę zaraz spać bo już nie mam na nic siły :-D Ale to chyba normalne już na tym etapie... :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry