reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witajcie babeczki:-)

Matylda i Tycia zdrówka dla Was:tak:Mam nadzieję ,ze juz jest lepiej?
Miska oby Wikusia szybko sie uporała z choróbskiem:tak:biedna tak przed samym wyjazdem:-(
Rosmerta gratki dla męża za wieeelką rybę:tak:
Agusia, musiałaś nieżle sie wyszaleć:tak:;-)
Irtasia trzymam kcuki za egzamin

A moja Marta juz na wakacjach nad morzem.Własnie mama dzwoniła, ze mała jest przeziębiona i zakatarzona i opieprzała mnie ze nie dalam dla niej ciepłych spodni(to nieprawda dałam 4 pary tylko dla mojej mamy one nie sa ciepłe:wściekła/y:) Chyba powinnam była spakowac Marcie kombinezon:-p
Poza tym nie wiem jak moja mama mogła sie na to zgodzic-umawiała sie z babka na cenę 55 za osobe , 4 miesiące temu wysłała jej zaliczke wszystko było ok,a jak przyjechali na miejsce to babka jej krzyknęła 60. No i mama zapłaciła:wściekła/y:Tata sie nie wtrącał, a ja nie moge zrozumiec jak mozna dac sie tak komus w konia zrobic.Nie chodzi o 5 zł ale o zasade! Jestem wsciekła na to ze sie zgodzili zostac.Byli juz raz u tej baby, niby sprawodzona.....ech. Ja bym tam nie została, ale mama stwierdziąła,ze teraz jest szczyt sezonu i nie jest łatwo o pokoje blisko morza i nie bedzie sie z dzieckiem włóczyc i szukac....:-(I zostali:baffled:

reklama
witam, na szczescie zosi przeszlo:tak:

To całe szczęście, bidulka musiała się nacierpieć :-( Oliwieczka może tak profilaktycznie będziesz jej robić czasem herbatkę z żurawiny, albo soczek kupować? Żurawina jest świetna na odkażenie dróg moczowych i zawiera mnóstwo witaminy C.

"Naukowcy potwierdzają, że żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych. Od dawna stosowano żurawinę w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego. Cierpkie jagody żurawiny zawierają sporo cytrynianów, które mogą ograniczać powstawanie złogów szczawianowo-wapniowych. Dlatego regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych, ale także je rozpuszczać. Co więcej, żurawina ma działanie antybakteryjne i może zwalczać infekcje dróg moczowych. Żurawina hamuje przyleganie bakterii E.coli do ścian komórkowych dróg moczowych, ogranicza ich namnażanie i ułatwia wydalanie. Podobnie żurawina działa na bakterie Helicobacter pylori odpowiadające za powstawanie wrzodów oraz na drobnoustroje wywołujące próchnicę, choroby dziąseł i przyzębia. Substancje zawarte w cierpkiej żurawinie działają na zęby jak teflon. Tworzą one powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł. Ale to nie wszystko. Żurawina przyniesie ulgę także kobietom w okresie menopauzy."

To całe szczęście, bidulka musiała się nacierpieć :-( Oliwieczka może tak profilaktycznie będziesz jej robić czasem herbatkę z żurawiny, albo soczek kupować? Żurawina jest świetna na odkażenie dróg moczowych i zawiera mnóstwo witaminy C.

"Naukowcy potwierdzają, że żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych. Od dawna stosowano żurawinę w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego. Cierpkie jagody żurawiny zawierają sporo cytrynianów, które mogą ograniczać powstawanie złogów szczawianowo-wapniowych. Dlatego regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych, ale także je rozpuszczać. Co więcej, żurawina ma działanie antybakteryjne i może zwalczać infekcje dróg moczowych. Żurawina hamuje przyleganie bakterii E.coli do ścian komórkowych dróg moczowych, ogranicza ich namnażanie i ułatwia wydalanie. Podobnie żurawina działa na bakterie Helicobacter pylori odpowiadające za powstawanie wrzodów oraz na drobnoustroje wywołujące próchnicę, choroby dziąseł i przyzębia. Substancje zawarte w cierpkiej żurawinie działają na zęby jak teflon. Tworzą one powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł. Ale to nie wszystko. Żurawina przyniesie ulgę także kobietom w okresie menopauzy."
o dziękuje za rade Joasiek

Joasiek a ty sie nie orientujesz jak dojechac na cmentarz Batowicki w KRK.? Chodzi mi o to jakim autosusem czy czym kolwiek z dworca.

o dziękuje za rade Joasiek

Joasiek a ty sie nie orientujesz jak dojechac na cmentarz Batowicki w KRK.? Chodzi mi o to jakim autosusem czy czym kolwiek z dworca.

Niestety nie mam bladego pojęcia :no: Nigdy tam nie byłam, a teraz po remontach pewnie się i tak linie pozmieniały. prawdopodobnie nie ma bezpośredniego połączenia, przynajmniej wyszukiwarka mi takiego nie pokazała :no:
Wyszukiwarka połączeń

Ja się tylko witam, bo mam dużo pracy:baffled:
Przez cały tydzień sprzątanie i pakowanie:sorry: No i dzieci w międzyczasie;-)

Zdrówka dla wszystkich Chorowitków:tak:

Miłego dnia Dziewczyny:-)

reklama
bry

po chrzcinach już ufff
Olcia słodziak, wszystko się udało, nawet pogoda się zlitowała i nie było upału :-)

a teraz lecę do babci budować altankę - na piątek ma być gotowa :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry