reklama

Maj 2011

witam,ja ostatnio borykam sie z mega alergia na pyłki traw jakas masakra ,nie dość że nie wysypiam się, ciągle z mała na cycu, to jeszcze swedzenie oczu, nosa,podniebienia.Byłam u lek ogólnego z pytaniem co moge brac czy moge stosować jak do tej pory loratadyne,a ona ze jak moge sie powstrzymac to nie brac a jak nie moge to brac:(kurcze a ja nie daje rady na ulotce pisze ze kobiety karmiące nie moga:(i nie wiem co robic:(ale mam wizyte u alergologa na 14 czerwca i mam nadzieje ze mi pomoze:)

reklama
bea do 14-tego jeszcze tydzien, wiec moze wytrzymasz, a jak nie to raz jeden ci nie zaszkodzi wziac tego leku, a moze fatycznie na jakis czas pomoze.

Ide zaraz zajrze do tych Dada, bo nawet nie patrzylam ale kolezanka je zachwala, ze wlasnie podobne sa do Pampersa.
Mi chyba mija powoli deprecha...juz pol dnia jestesmy sami i Oskarek na razie oszczedza mamusie ;-) o 12 mialam klientke i mialam nakarmic malego ale tak samcznie spal ze szkoda bylo mi go budzic, no i tylko co wzielam pilnik do reki to w krzyk. No i klientka musiala poczekac, maly terrorysta sobie zjadl i do tej pory spi w wozeczku przy uchylonym oknie. Ale jestem zadowolona, a tak sie balam czyli chyba jest nadzieja na prace przy synku u boku.

po 12 nawiedziła nas położna... Mówi że krocze ładnie sie goi chociaż mnie dalej tam boli i ciągnie, ehh. Obudziła mi małego terrorystę i dopiero co zasnął na łożu rodziców bo w wózku w ogóle nie chciał. A miałby chłodniej w salonie niż w tym małym pokoju, ale widocznie mu nie pasi ;/ Ciekawe ile pośpi bo ja już dziś wymiękam :shocked2:

Gratulacje :)
Czyżbym została sama jedna z nieusłuchanym łobuzem w brzuchu? No ale w czwartek jedziemy na eksmisję więc moje dni z tym arbuzem są policzone i zamiast niego pojawi się mała przylepa.

wyszukałam te szumy co M sciągał po nocy. Są z chomika więc w miare bezpiecznie sciągać a wykupienie transferu kosztuje chyba ze 2 zl smsem, Uspokajacze niemowlaków - sharaque - Chomikuj.pl
Ja z Dad szybko zrezygnowałam bo mały je przesikiwał nie wiem jak on to robił, ale jak narazie tylko pampki toleruje :/ niedługo dorośnie do 2 baby dream to te sprawdze :)

alarafa gratulacje!! :D

Ostatnia edycja:
Alarafa serdeczne gratulacje, dużo sił i zdrówka dla Ciebie i maluszka :-)

Właśnie siedzę i się pocę. Młody jeszcze śpi. Zaznaczam Jeszcze, bo mam stresa i co chwile na zegarek zaglądam z nadzieją żeby właśnie jeszcze pospał. Jak jakaś desperatka normalnie. Dobrze, że M wrócił i zabrał się za robienie obiadu. I jak tu jeść regularnie co 4 godziny jak zaleca położna jak tu sie wyrwać chwili nie da na wstawienie papu.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za kciuki, już jesteśmy po wizycie i o niebo spokojniejsza jestem. W końcu mamy idealnego lekarza :-) Antoś pięknie bybiera na wadze bo waży już 3690g. Ma jeszcze odruchy niemowlęce, ale to nic złego. Lekarz sprawdził wszystko co się dało i ogólnie dziecię me zdrowe jak ryba. Ale są małe problemy. Na buzi to nie uczulenie a potówki i samo zejdzie. No i mega pleśniawki w buzi, ale na to zalecił nam mechaniczne ściąganie gazikiem nasączonym piochtaniną. I się okazało, że mały jest przejedzony i absolutnie mam go karmić co 3 godziny a nie za każde zawołanie, bo to spowodowało u niego sporo gazów w jelitkach i dlatego był niespokojny i marudny. Jejku jak mi ulżyło, że to nic poważnego. A lekarz naprawdę normalny. No i oczywiście połowa rad od położnej okazała się bzdurna między innymi z tymi pleśniawkami, że na nie Aphtin pomaga. No i powiedział, żeby w takie upały jak najbardziej dopajać wodą kilka łyków i sprawdzać, czy się dziecku chce pić na ciemiączku i ustach czy ma suche. Jejku godzina w gabinecie a jaka ulga teraz. Chyba o wszystko wypytaliśmy, nawet o szczepienia.
No to moje dziecię smacznie śpi, a ja idę zrobić coś koło siebie, bo jakaś taka jestem nieogarnięta ;-)

reklama
Mój mały zgłupiał. Już dwie noce z rzędu. Nie chce iść spać przed 2 w nocy. Wcześniej był anioł bo zasypiał koło 24 potem budził się koło 3-4 jadł i spał dalej. A teraz koło 2 łaskawie zasypia po tym jak 500 razy do cycka go przystawię. Potem po takim przeżarciu budzi się i tak po 3 godzinach, zjada i zamiast spać to miauczy, znów do cyca i za 3 razem zasypia. Niedobry jest, nie wiem czemu. A było tak pięknie. Ciekawe co dzisiaj wymyśli.

A ja mam pytanko z innej beczki. Kąpiecie się w wannie? Bo mi brakuje tak się położyć na 10 minut ale boję się o ranę po cięciu i infekcje - niby w połogu nie zaleca się kąpieli w wannie :( Tak więc męczę się pod prysznicem i marzę dalej ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry