styna26
Fanka BB :)
Dziewczyny sorry że się wam wypłacze, ale już nie mam siły. Rodzice mojego partnera się wstydzą że jestem w ciąży już parę razy dali mi to do zrozumienia ale zawsze sobie to tłumaczyłam że im przejdzie teraz wiem że niestety nie. We wrześniu bierzemy ślub i ponieważ wiecie jak to jest mieszkamy daleko od domu więc za tydzień lecimy do Polski załatwić wszystkie sprawy związane ze ślubem, niestety nie pochodzimy z jednej miejscowości dzieli nas 200 km więc poprosiliśmy rodziców mojego P aby poszli do księdza po zaświadczenia bo my nie będziemy mieli czasu na to. Wiem że to wcześnie, ale mój ksiądz chce te papiery już teraz ponieważ zdaje sobie sprawę że jestem w ciąży i następnym razem to może dopiero w sierpniu przylecimy i wtedy już nie będzie na to czasu. Oczywiście ksiądz w parafi mojego P twierdzi że może to najwcześniej wydać na 6 miesięcy przed ślubem a najlepiej aby ktoś po to przyszedł 3 miesiące przed ślubem. Po pierwszym takim komunikacie powiedzieliśmy rodzicom P że mają tam iść i wyjaśnić dlaczego to teraz potrzebujemy. Oczywiście dzwonimy się zapytać teraz co z papierami i słyszymy że nic nie udało się załatwić. 5 razy zapytałam czy powiedzieli że jestem w ciąży dopiero za 5 razem powiedzieli że nie. A czemu nie powiedzieli odpowiedź jest prosta bo się wstydzą mojego dziecka. Jak im powiedziałam że sama zadzwonię i pogadam z księdzem to zaczęli krzyczeć że to nie ma sensu że się nie da nic załatwić i że tylko wstyd będzie. Już nie wiem co mam robić. Aż się poryczałam z tego wszystkiego. Proszę poradźcie co zrobić aby ludzie którzy mają być jednymi z najważniejszych ludzi dla mojego dziecka przestali się go wstydzić.