reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2011

Matusia, w pracy jak to w pracy, cały czas myślami byłam w domu i zastanawiałam się jak tam Mała, czy zjadła śniadanko, obiadek itp. Dobrze, że przynajmniej 7 godzin, a nie 8. Z drugiej strony fajnie tak do ludzi wyjść po ponad 8 miesiącach.
Jakoś to będzie, poradzimy sobie...

Co do ekspresu, to ja mam Dolce Gusto - to też taki na kapsułki. Stoi teraz nieużywany. Na początku był szał i zachwyt, teraz jakoś szkoda kasy na kapsułki.

Polecam za to frytownicę tefala Actifry,
Actifry - Frytownice - TEFAL POLSKA -
to taka nietypowa frytownica, bo frytki się pieką ogrzewane gorącym powietrzem. Daje się tylko trochę oleju.

reklama
marzena akurat ogórki kiszone i kapustę kiszoną mamy u nas w osiedlowym sklepie na polskiej półeczce :-) wiec o to sie nie martwię..
ale oni tacy sa wybrakowani w tym jedzeniu..
poisałam keidyć nie mają chipsów paprykowych, nie mają czegoś takiego jak chałwa.. nie maja duzo rzeczy do ciast...
a do kabnapek to już nie wspomnę.. bo jak sie nie okupić w pl sklepie to nie ma z czym jeśc tylko wędliny o prawie tym samym smaku albo serek philadelphia :/
a już nie wspomne o kiełbasie!!! mają tylko salami , albo jedną taka jak paróweczki ale surowa i trzeba ją robić na oleju jak frytki :szok: i jest taka ochydna... że szkoda gadać..:-p

teraz odliczam dni do przyjścia galaretek do domu:-) już się nie mogę doczekac :D

Ooo aaaa zapraszam na kawę, pewnie, z rogalikami drożdżowymi, ciastem marchewkowym czy brownie? :-) Aina tylko skąd ja ci na mojej wsi syrop różan wezmę? :zawstydzona/y: Taki prawdziwny?

Dawno was nie gnębiłam, czytam co tu produkujecie i zajadam marchewkowe :-p:laugh2:
DSC_0053.jpg

Kto mnie za to nie lubi, no kto?:-D:-D Najbardziej smakuje takie na żywca, bez dodatków, ewentualnie polane mleczną czekoladą.

Futrzaku a o jakie sekrety konkretniej chodzi? :-) Parzenia kawy? Sprzętu? Pogubiłam się, mam kostki cukru zamiast mózgu :-p

Hope -kotek po prostu jak zrobić pyszną kawcię bez tak fajnego "kawomatu" co non stop wyskakuje na reklamie ? :tak:
Lwiapaszczka- fajna frtytownica :tak: a jaka jej cena?

myślę, że należy zacząć nakladać jakieś forumowe kary na hope... za duzo już tych słodkości, no gdzie sie nie obejrzysz tam hope i jej ślinotokotwórcze wyroby noooo :-D

ale moja młoda spryciula.. siedzi sobie koło mnie na kanapie.. bawi się chusteczkami i skarpetką :-p za chwilę patrzę a ona zrzuca puder który leży obok... ja go podnosze a ona znów na dół..
już nie podniosłam i obserwuję ... a Emcia sobie zrzuciła chusteczki za chwilę fik i się położyła..
wychyliła głowę za kanapę i patrzy w dół na chusteczki i puder... wuciąga rączkę i chce sięgnąć to ją pilnuję żeby nie spadła.. ja patrzę a ta się jedną ręką łapie mojej nogi a drógą chce sięgnąć swoej zdobycze...:eek: :-D
no i na koniec wzięła i się obróciła i chciała się spuścić nogami w dół :-D haha mała spryciulka.. musiałam jej podać "zabawki" bo by mi uciekła :-p

Matko kochana nie było mnie od piątku a tu tyle mam do nadrobienia. dopiero ogarnęłam maj i watek Filipkowy!!
Niestety nie jestem w stanie odnieść się do waszych dyskusji.
Ale na pewno śle buziaczki wszystkim okragłomiesięczniaczkom!!

U nas pogoda tez do bani, dzisiaj cały dzień taki szarawy, że w domu światło przez cały dzień miałam włączone. No i w koncu kupiłam sobie mega cieplutkie kozaczki skórzane na spacerki z małym, bo bylo mi juz tak zimno w nogi, że szok.
Młody ostatnio upodobał sobie krzyczenie, jak coś chce to strasznie krzyczy i jak rano sie obudzi to tez niezły koncert daje. Sąsiedzi chyba przez niego też sie budzą, a zaznaczam że pobudkę mamy o 5.30:)
A tak poza tym to nie mam czasu na nic bo synek upodobał sobie rączki i nic mi nie daje zrobić!
Idę nadrabiać pozostałe wątki, które pewnie dzisiaj i tak nie dam rady przejrzeć!
Milej nocki!

reklama
A mnie jakoś nie ruszają te ciasta...No chyba że któraś by wstawiła jakiś torcik swojej roboty taki dobrze nasączony z owockami i pycha kremikiem lub bitą śmietaną :tak:

Marzenka
brawa dla ciebie. Kamcia już straciła nadzieję.

Co do ekspresu to mi się marzy taki kolbowy. Byłam kiedyś na szkoleniu na takim sprzęcie jak pracowałam w koktajlbarze. Dokładnie parzenia kawki i zdobienia nas uczyli :happy:

Lepi
to kiedy do ortopedy teraz idziesz??pewnie kolejki są:/ Współczuję dolegliwości. Mnie przez jakiś czas męczyły kolana i ból przeokropny,ale od jakiegoś czasu mam spokój.

Lwiapaszczka
a z kim mała była jak Ty w pracy???

Do góry