reklama

Maj 2011

Cześć Dziewczyny :-)

jolek 27 - współczuję. Mnie cały weekend ból głowy dokuczał. Miałam urodziny - przygotowania, goście. Jeszcze sałatka i ciasto na dziś do pracy. Uff jakoś się udało:-D

Dziś u nas od rana śnieg sypie, istna zamieć. Przeczytałam w necie, że od środy ma być - 14 oC. Jestem strasznym zmarźlakiem i już się boję co to będzie. Trochę mnie już gardło pobolewa i zaczęłam dziś kichać, liczę że jakoś się z tego wygrzebię - nie chciałabym chorować. Może poleciłybyście coś na wzmocnienie?
Właśnie skończył mi się kwas foliowy, słyszałam o feminatalu, używacie może? Ma w składzie oprócz kw. foliowego jeszcze jakieś witaminy - zastanawiam się czy to dobre.

reklama
Na przeziębienie i zapobiegawczo jest ten syrop Prenatal. Kupiłam go w piątek bo smarkam i smarkam. Ale ostrzegam że jest to paskudztwo nad paskudztwami i w smaku i w zapachu. Choć teściowa uznała że bardzo ładnie pachnie - jak wędzonka w sosie malinowym :eek: Widać rzecz gustu.
Z witamin natomiast aktualnie biorę Falvit mama a jak mi się skonczy to w Super Pharmie widziałam za 13 zł w promocji Vita-Min mama czy jakoś tak. Dla mnie ważne żeby przede wszystkim witaminy zawierały żelazo (kumpela np bierze takie które kosztują z 50 zł a nie mają żelaza). Poza tym skład jest w zasadzie taki sam więc ja po prostu biorę to co niedrogie.

Dziś wzięłam ostatnią tabl. - skończyło mi się opakowanie. W piątek mam wizytę. Miesiąc temu byłam bardzo przyjęta, czy wszystko ok, miałam usg. Poprzednio Nasze Maleństwo nas opuściło w 11 tyg., teraz też miałam na początku ciąży zapalenie oskrzeli, więc strasznie się bałam. No i zapomniałam już o to zapytać. A Tobie co lekarz zalecił?

Dzięki salsera - zapytam dziś o ten syrop w aptece.

Ostatnia edycja:
Ja też biorę falvit mama a to dlatego,że mój M mi je kupował i w aptece oglądał różne witaminy dla kobiet w ciąży i stwierdził że akurat w tych jest najwięcej potrzebnych składników i witamin:)
ypra ja niestety też zaliczyłam przewlekłe zapalenie oskrzeli:( musimy dbać o siebie!!!:)

hej dziewczynki w ten mroźny i wietrzny dzień byłam w sklepie i już nie zamierzam wychodzić no chyba że spadnie u mnie śnieg wyczekiwany przeze mnie , bez czapki i kaptura nie da rady dziś w Toruniu się poruszać, a co witaminek ja biorę feminatal i jestem zadowolona polecił mi też mój gin ale wcześniej też go brałam jak sie dowiedziałam że jest fasolka w brzuszku

Fakt, ze witaminy najczesniej sa prawie nie do przelkniecia. Ja to sie zmuszam zeby wypic i robiac to mam na mysli tylko dobro dziecka.

Pisalyscie o zazdrosci. Mi sie wydaje, ze Majunia jest szczesliwa teraz ze bedzie miec rodzenstwo, ale jednoczesnie wydaje mi sie, ze nie obejdzie sie bez zgrzytow choc staram sie duzo z nia rozmawiac o dzidzi .Opowiadam Mai jak to bylo kiedy ona byla mala, jak plakala, siusiala, robila kupki ,jadla itd, i mowie ze to samo bedzie z dzidzia, ze takie sa poczatki. Niby rozumie, ale zobaczymy na jak dlugo jej starczy cierpliwosci.

Ja łykam FEMINATAL N (zmienia nazwę na FEMIBION), tabletki są łatwe do połknięcia.
Ale ostatnio zastanawiałam się, czy nie kupić Feminatalu z DHA - dużo droższy , ale po konsultacji z M stwierdziliśmy, że następnym razem kupię...zwłaszcza, że diety nie mam aż tak bardzo urozmaiconej...

A co do tego syropiku, to rzecz gustu, bo ja stwierdziłam, że był ...pyszny.... najlepszy syrop jaki kiedykolwiek piłam:-D maliny z nutką czosnku, tak więc nie zrażajcie sie, tylko same wypróbujcie!:tak:

reklama
Witam!
Ja również łykam Feminatal N(wkrótce Femibion).I tak jak lepidoptera zastanawiam się nad Feminatalem z DHA:)
Jakoś nie moge wybrać sie do apteki po ten syrop *spam* już dawno o nim słyszałam, bo również dopadają mnie małe infekcje gardła a teraz zmagam się z opryszczką na ustach.Ach ta odporość płata figle:(
Pozdrawiam Wszystkie Majówki w ten zimowy dzień:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry