reklama

Maj 2011

Witam
Moje żonkile które zasadziłam w zeszłym roku na ogródku już 10 cm mają no ale co się dziwić 15 stopni od miesiąca codziennie, nawet tulipany i hiacynty wypuściły już. Dziewczyny wiem że głupie pytanie ale kiedy wielkanoc wypada w tym roku??

reklama
Kamcia to depresyjnie macie. Jak byłam w Anglii u siostry na przełomie roku (parę lat temu) to myślałam, że oszaleję jak codziennie wstawałam i słyszałam chlupot deszczu... Jedliśmy śniadanie i mogłam znów iść spać. Po obiedzie drzemka i spać szliśmy wcześnie. Mówili, że trzeba się przyzwyczaić do innego ciśnienia. Nie dziwię się, że Anglicy tacy flegmowaci są :) U Was pewnie podobnie z pogodą?

Siedzę i żrę migdały ale nie przez zgagę tylko rekreacyjnie :) I zalałąm sobie kawę bo mnie już na spanie gniotło. A teraz widzę, że coś się niebo przejaśnia. Ale co mi po tym jak i tak siedzę z Paulą w domu.

Idę nastawić chociaż zmywarkę :) I przerobić dziecku rosołek na pomidorówkę :)

Marzena to zależy w której części Anglii byłaś bo ja muszę powiedzieć że się miło pogodą zaskoczyłam, jak się tu przenosiłam to myślałam że będzie lało cały czas a tu nie są faktycznie pory gdzie tego deszczu dużo (jesień, początek wiosny) ale tak ogólnie jest dobrze, temperatury w lato z reguły niższe niż w Polsce ale w zeszłym roku upały też były, za to w zimie jest cieplej niż w Polsce i śnieg spada tylko na kilka dni.

Styna to szczesciara jestes, bo tu gdzie ja mieszkam na pd Anglii to obecnie silne wiatry i deszcz. Faktem jest ze do morza mam 5 minut pieszo, ale wieje wszedzie tak samo. Dzis pierwszy dzien w domu i wiecie co? Tylko siedze i jem, ogladam tv i patrze w kompa. ...

Hej babeczki :-)
Witam się od rodziców, pochodziłam dziś z tatą po sklepach, ale nic ciekawego jeszcze nie znalazlam dla Antosia. Za to kupiłam sobie stanik (haha miseczka F to raczej już podwójna reklamówka :-D). Po obiedzie połażę jeszcze z mamą bo ona teraz w pracy a tata na 15 do swojej pracy śmiga.
Się żegnam na razie i wpadnęwieczorkiem :-) Buziaki we wszystkie brzuszyska :*

marzena u nas tak depresyjnie jest w styczniu i lutym najbardziej bo wtedy czas sztormów no i nie okłamujmy się tak wygląda zima w ie:confused2:

niestety

latem mi sie podoba , choć tak samo sierpień wrzesień jest deszczowy:confused2:

yhhh

Wielkanoc w bieżącym roku wypada w niedzielę 24 kwietnia 2011.

Kamcia wielkanoc tak wypada pozno i dzieci maja wolne tutaj od 11 kwietnia. Tak sobie pomyslalam ze ta moja Lenka moglaby sie wtedy urodzic bysmy sobie w czworeczke w domku posiedzili. Wiem, ze to glupie, ale az boje sie pomyslec o powrocie ze szpitala po jednym dniu i mojej Mai chodzacej do szkoly no i o calej tej reszcie...

Adeczka wiatr też tutaj wieje, i to bardzo ale deszczu nie ma, nawet słońce wyszło. Do Pool to ja co roku jeżdżę aby se na plaży poleżeć, ślicznie tam jest.

wy to macie fajnie że jesteście w kilka z UK ja jak jestem zama z ie to aż mi się muysleć nie chce...
nawet nie będę miała się z jaką majówką spotkać... a wam się może udać...:tak:

adeczka a pomyśl sobie jak ja urodze na poczatku maja, u nas miasteczko turystyczne , więc D będzie miał początek sezonu i jak co roku nie będzie go po 11 godzin:confused2: a ja sama z 2 dzieci będę siedziała..
chyba osiwieję:-p

reklama
dasz rade, Viki pewnie bedzie pomagala przy mlodszej siostrze ;-) ja to sie raczej boje o mojego psiego synunia :-D bo teraz jak jestem w domu to nawet na krok mnie nie opusci, ja ide do lazienki - on idzie ze mna i czeka przed drzwiami, ide do kuchni - idzie za mna, spie - lezy przy lozku itd. i kurcze obawiam sie ze moze byc "troche" zazdrosny o dzidzie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry