reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

jolek pociesze Cie że moja mama też pamiatek nie zachowała :-p
i nie mam nic nawet aktu chrztu... chyba.. choć może gdzieś lezy w jej papierach :-p
nie wiem czy do slubu potrzebowałam akt chrzyu czy urodzenia ale to brała mi mamusia odpis z urzędu bo takiego nie posiadała :sorry:
ja nie zamierzam gubić dokumentów moich dzieci :-p

reklama
Czesc babolki

Jolus
- Polka tez sie obudzila z krotkiej popoludniowo-wieczornej drzemki z placzem i strasznie cierpiala - a ja nie wiem, ząb czy brzuch? Kupki dalej nie ma.. nawet po polowie czopka.. zaczynam sie juz powaznie martwic.. :(.. No a potem szalala i nie chciala spac - padla dopiero:szok: niedawno, z 40 min temu

Jesli chodzi o pamiatki ja tez zbieram wszystko (chce zachowac dla niej piekne wspomnienia) mam pudeleczka, album od urodzenia, nawet pukielek wloskow :)) itp, tylko na zdjecia jeszcze czasu nie bylo i prawie w ogole nie wywolane.
Futrzaczku jesli chodzi o prezent to buciki nie w moim stylu... ale taka srebrna lyzeczka lub tez grzechotka, o ktorej pisala Karolka - oczywiscie z grawerem wszystko to super sprawa! ;)

Aha Karolka - wstawilabys przepis na ten serniczek w odpowiednie miejsce!!! ;))

Mloda - :-Djak Ty to fajnie napisalas :-D .. o tym wychodzeniu z sypialni..ahah

Zelka - oj nameczy sie Tymulek z tymi gilami a Wy razem z nim.. zdrowiejcie !!

Buzka dla okraglomiesieczniakow dzisiejszych!!! :**

Edit:
Alex - :((( ..jaka tragedia.... (*) ..wspolczuje kolezance z calego serca...

A Madzi dalej nie ma ..... :(

U nas dzisiaj tragedia może teraz mała pośpi dostała czopka z paracetamolu, granulki na ząbkowanie i żel. niech ta góra już wyjdzie jeść nie chce, marudzi i spać nie może.
AleX ojejku straszna tragedia, ja nie wiem jak mozna coś takiego przerzyć. Znam dwie osoby które coś podobnego przeżyły jedna dzień przed terminem była na badaniach i było ok a dzień po terminie wywoływali poród bo mały się udusił pępowiną a drugie ciąża obumarła w 5 miesiącu dostała tabletke miała się na drugi dzień zgłosić do szpitala a w nocy urodziła we własnej łazience, tak szybko akcja się potoczyła.
Młoda jest metoda drastyczna ale skuteczna i im młodsze dziecko tym lepiej bo szybciej się nauczy u nas w sumie 3 dni zajęło. Mianowicie kładziesz do łóżeczka i (jak macie smoka to dajesz i ewentualnie włączasz jakąś pozytywkę) No i podchodzisz do małego co kilka minut jak płacze nie wolno do dziecka mówić brać na ręce ani nawiązywać kontaktu wzrokowego. U nas pierwsza noc to było 40 minut ryku płaczu histerii my na zmianę podchodziliśmy dawaliśmy smoka i włączaliśmy pozytywkę po 40 minutach zasnęła. Dwa kolejne wieczory to samo tyle że trwało to jakieś 10 minut i od tego czasu kładę małą do łóżeczka czy to na nocy czy w dzień i za chwilę śpi rzadko kiedy muszę pozytywkę ponownie puścić. Warto pamiętać że pozytywka powinna być cicha i wyciszająca. Polecam to daje delikatne światełko jest bardzo spokojna i cicha i w miarę długa KONIK MORSKI FISHER PRICE PRZYTULANKA SKLEP+GRATIS (2053385518) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pamiętaj serce przy tej metodzie boli ale to skuteczne i daje profity i dla was i dla dziecka.
Żelka ​ja jak mała była chora i miała katar zakrapiałam jej na poduszkę kilka kropel olejku Olbas dla dzieci pomagało jej to w nocy oddychać

Zdrówka dla chorowitków i gratulacje dla okrągłomiesięczniaków i nowych zęboli.

Ostatnia edycja:
Styna - ale slodki ten konik morski!:happy: Wspolczuje przezyc.. nie ma lekko... nie ma... A co to za granulki na zabkowanie??

Chcialam wstawic fragment artykulu - z ktorym trudno sie nie zgodzic, a przynajmniej rzadko kiedy nie... :

Przeciw dzieciom są instytucje takie jak szkoła, przedszkole, a zwłaszcza żłobek. Przychodnie zdrowia są antydziecięce. Nie wiem, czy była kiedyś Pani na dyżurze z wymiotującym, rozgorączkowanym kilkulatkiem, ale fala agresji, z jaką spotyka się wówczas rodzic, zwłaszcza ze strony przemęczonego, przepracowanego i szczerze nienawidzącego kolejnych "bachorów" personelu, jest porażająca. Miasta są antydziecięce. Od pierwszych chwil dziecka na świecie, od wyjścia z wózkiem na spacer, który jest torem przeszkód, przez próby aktywności sportowej lub wypoczynkowej w zasranym przez psy parku, po przejazd smarkająco-kaszląco-pijanym tramwajem z punktu A do B. Antydziecięce są gówniane zachęty państwa, oferującego tysiąc złotych za wypchnięcie obywatela na świat, a potem co? Stój po nocach w kolejce do żłobka albo nie zarabiaj? Także antydziecięcy to jest świat, a my robimy sobie z tego jaja.

Maja to jest taki środek homeopatyczny który ponoć pomaga na dziąsełka. Podobne działanie mają do żelu. Nawa Tetha. Niestety nie wiem czy w Polsce są dostepne.
Karolka ​ja uwielbiam sernik pod każdą postacią.

Dzień doberek:-)

Żelka i jak nocka? Zdrówka dla Tymoncia:****
Maja ile dni Polcia nie robiła kupki? Może warto pojechać na usg? Jaki ma brzuszek miękki czy twardy. Od takich długodniowych zaparć może w jetlitku zrobić się bańka kałowa... skoro czopek nie pomógł to niedobrze...:no: Z artykułem się zgadzam:tak:

Witajcie! :-D
Moje dziecko chyba też się zmęczyło szaleństwami nocnymi i jak zasnęło o 21 ... tak wstało o 9 :-D Pierwszy raz w swoim życiu przespał Tymek tyle czasu i ja też :-D

Maja zgadzam się z Agacio, może warto pojechać i skonsultować się z lekarzem ... przed Wami łikend, szkoda żeby Polusia się męczyła z zaparciem :-(

Maja dziewczyny mają racje w takim przypadku jak mała nie robiła kupy już kilka dni najskuteczniejsza i najlepsza jest lewatywa. Pediatra w Polsce mi zaleciła małej robić jak miała zaparcie i 4 dni kupy nie zrobiła kupujesz w aptece gruszkę do lewatywy z miękką końcówką i wciągasz w nią letnią wodę przegotowaną albo rumianek. No i robisz lewatywę to jest całkowicie bezbolesne. Nadia miała 2 miesiące jak jej robiłam i nawet nie pisknęła. Radzę położyć na podłodze ale nie na dywanie jakieś ręczniki albo prześcieradło u nas po 4 dnia to była eksplozja no i zaraz po małej się humor poprawił.

Witam i zmykam mała wzywa:-p

reklama
Witam!
Futrzaczku kiedyś widziałam takie bransoletki maleńkie złote chyba? pooglądaj może Ci się spodobają a na tłusciutkiej łapci wyglądałaby uroczo:tak:

My właśnie dostaliśmy od chrzestnej złota bransoletkę z wygrawerowanym imieniem,o taką:
Zobacz załącznik 430785

Maja z artykułem sie zgadam również!

Młody śpi, na dworze mroź wiec na razie spacerek odkładamy na inna porę:
miłego weekendu:)

Do góry