reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

Cześć babeczki!

Bardzo rzadko tu zaglądam do was ale mam problem i chciałam się dowiedzieć, czy któraś z Was miała podobny.
My wczoraj odebraliśmy wyniki i zupełnie nie wiem, co mam o tym myśleć. Kariotypy obydwoje mamy prawidłowe. Antykoagulant toczniowy - wynik prawidłowy, przeciwciała atomowe - brak, czyli ok. Wcześniej robiłam przeciwciała antykardiolipinowe - wynik prawidłowy. Robiłam też toksoplazmozę, ureoplasmę, mykoplasmę i wirusa hpv, hormony tarczycy i progesteron - wszystkie wyniki prawidłowe. Nic z tych rzeczy nie spowodowało obumarcia moich ciąż.
Zdaje się, że będziemy kolejną parą o prawidłowych wynikach. Obydwoje zdrowi, tylko dziecka brak :-(
Jedyna nadzieja w wynikach nasienia, może tam coś nie gra. Dowiemy się w w czwartek za tydzień.
Co ja mam dalej zrobić z tym fantem?
Cieszę się, że kariotypy prawidłowe, bo tego już się leczyć nie da.

Pozdrowionka dla wszystkich

reklama
Witajcie,

he

a wiesz martolinka, kurcze ciagle mi goraco i rozbieram sie tam gdzie nie powinnam, w sumie lepiej mi juz, liczac od soboty, wczoraj bylo chyba apogeum, bo nawet kompa nie wlaczylam:-D
hi hi czyli gdzie:-D

Zrobilam juz rezerwacje na swieta w Zakopanym

super !!!! na dlugo jedziecie? Ja jakoś nie wyobrażam sobie świat poza domem , ale tak już "mam":tak: mysle intensywnie nad Sylwestrem w Bieszczadach .Wtym roku sie na nikogo nie ogladam i pojedziemy razem z synem.
Jak się okazało test wcale felerny nie był. Odechciewa się mi już czegokolwiek:-(

Danao moim zdaniem powinnaś poszukac na watku dla staraczek , swoim regionalnym lekarza , który zajmie sie Wami kompleksowo. Te badania chcesz robic tak na wyrywki , pojedynvczo a moze warto jakis plan działania okreslic? Mysle ,ze warto

ale czemu nie dasz rady jechac do wiekszego miasta? samochód , pociąg i w drogę:tak:możesz robić jakies wybiórcze badania , ale po co działać po omacku skoro może ktoś Was za reke poprowadzic:tak:

Dana - ale jakby te wyprawy dzidzię przyniosły, to chyba warto
Zjola - ja się niestety kompletnie na tym nie znam :no:
Sowinka - trzymam kciuki i coś czuję, że jak nie będzie przyłazić, to do niedzieli nie wytrzymasz :-p
Lelek - zazdroszczę Zakopanego :sorry2:

A ja właśnie dostałam dwie wylicytowane na allegro paki ubranek i myślałam, że zejdę jak je rozpakowywałam. Chyba ponad 200 szt :szok: nie wiem co ja z tym zrobię. Chyba róż mi na mózg się rzucił, że je licytowałam :dry: w zasadzie są tam same koszuleczki, sukieneczki spodenki i sweterki, całą bieliznę mam po Maćku. A wiadomo, że na początku to się raczej dzieciaka w takie rzeczy nie stroi, bo ciężko jest go później przewijać. Na szczęście z dziewczynkami to mniejszy problem, bo można sukieneczkę założyć i jakieś dół i do pieluchy dostę jako taki jest ;-) nie mniej nie wiem co ja z tym wszystkim zrobię :confused:

dana - mocno mocno Cię przytulam :-:)-:)-( a gdzie dokładnie mieszkasz , masz dalej do Krakowa niż do Katowic? Przyjeżdżaj do mnie nawet i na kilka dni, mam tu sporo dobrych lekarzy, a możesz do rodzinnego pójść po skierowania na badania takie podstawowe i hormony tarczycy? może od tego zacząć? A później takie już poważniejsze - ale to już prywatnie pewnie, lepiej nie błądzić po omacku, to już ponad rok jak się staracie. Tak strasznie chcę Ci pomóc że chętnie bym do Ciebie przyjechała z lekarzem :tak::tak::tak:pamiętaj w Krakowie zawsze masz gdzie się zatrzymać :tak::tak::tak:
martolinka - ale Ci dobrze, my w tym roku oszczędzamy i chyba w domu będziemy witać nowy rok, ale patrzę na te wszystkie oferty w górach to całkiem niektóre są fajne i jak ktoś ma trochę pieniążków to nawet nie aż tak strasznie drogo, coś ok 700 zł za 5 noclegów z wyżywieniem 2albo3 razy dziennie i w tym tzw. Bal sylwestrowy :tak:
zjola - i Ty się nie cieszysz z takich wyników ???? Normalnie ...... nadstawiaj tyłek:tak: DOBRZE JEST i tym razem się wszystko uda, wiem że głupio zabrzmi ale potraktuj poprzednie niepowodzenia jako przypadek. Wiedziałam że nie dotrzymasz do 27 i wcześniej odbierzesz wyniki :-p:-p:-p kochana do dzieła - chcę widzieć za parę tygodni uśmiechietą buzie cieszącą sie z II kreseczek :-D:-D o taką :-D
sowinka - a masz jeszcze zapas testów w domu? może do tego poniedziałku powtórz :-) bom ciekawa jestem :tak:
Ja już siedzę w pracy, popijam jogurt z tymi kulturami co trzeba :-p może kulturalna się przez to zrobię :-D:-D
wika - halo halo gdzie jesteś???? Co u ciebie?
dziewczyny pracujące w szkołach - powiedzcie mi kto jest odpowiedzialny w szkołach za wyjazdy, ale takie zagraniczne wycieczki, zimowiska, bo chciałabym w tym temacie coś podziałać a nawet nie wiem do kogo z tym uderzać , do dyrektora szkoły? do wychowawców? zielona totalnie jestem , bo Ja do szkoły dawno chodziłam i nie tutaj a wtedy zupełnie inaczej było :tak:

trina - pokaż co kupiłaś :-) wstaw linka please , uwielbiam oglądać takie rzeczy :-p

reklama
anaztazja jak ja wieki temu jeździłam na wycieczki szkole to wychowawca przynosił oferty i cala klasa wybieraliśmy. zawsze mozesz podejsc albo zadzwonic do sekretariatu szkoly tam Ci wszystko powiedza. oby Ci sie te plany powiodly .

Zjola kobitko nic tylko dzieci robic z takimi wynikami.

trina piekne ciuszki ale żeś okazje trafiła :) ja to nie umiem nic takiego znaleźć

gardlo mnie boli fontanna z nosa leci boje sie zeby Patryk czego ode mnjie nie złapał

Do góry