reklama

Mamy z Irlandii!!

Pauletta - skontaktuję się z Aanią, a jeżeli jednak nie będzie mogła zmienić planów, to najwyżej sama przyjadę...:sorry:
Z checia zmienie plany bo ten wyjazd na miasto to nic pilnego:-):tak:

Pauletta to i moze ja Cie nawiedze jutro co Ty na to??? Fajnie jakby AAnia przyjechala bo przywiozlabym jej masc, ktora ja stosowalam, a mialam ten sam bolacy problem i to jeszcze na chrzciny malego, gdzie musialam w szpilki wskoczyc
ooo... super ze masz jakas masc dla mnie... z checia od ciebie pozycze:tak: Wiec do zobaczenia jutro:-)
kup sobie masc Flamazin..ona przyspiesza gojenie ..ale nie pamietam czy jest na recepte czy nie ..ale jest swietna
Juz bede miala masc od agusiek a szarego mydla jednak nie mialam ale wymoczylam dziisaj w normalnym mydle i tak se.... Troche tam pogrzebalam, powyciagalam, i zobaczymy jak bedzie sie sytuacja jutro przedstawiala...

:tak::tak::tak:Tak,powiedział mi w weekend,że podjął decyzję:-)Bardzo mnie kocha i chce drugiego dzieciaczka:laugh2:Oczywiście się poryczałam jak głupia:sorry:Postanowiliśmy,że zaczynamy działania około wakacji,bo być może na Boże Narodzenie do Polski skoczymy więc jeśli udałoby się już fasolkę zasiać nie będzie za późno na podróż dla mnie (nas) a przy okazji moglibyśmy z Polski parę rzeczy sobie wysłać(mam dużo ubranek po Radku:tak:i może wózio wybrać:-))Decyzja podjęta,a jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy;-)A taka jestem szczęśliwa jakbym już w ciąży była:tak::tak::tak::rofl2:I znów mi się ryczeć chce:sorry:
GRATULUJE:-):-):-):-):-):-):-) jak to czytalam to sama sie malo nie poplakalam!

A do nas dzisiaj przyjechal kolega ktory wrocil po roku w polsce do Ir i bedzie na start nas mieszkal bo mamy singla wolnego... Do tego brat z bratowa przyjechali, w domu byl: ja, moj O, brat, kuzyn, kuzyn z laska!:tak: i taka ekipa w domu ze szok:szok::szok::szok: Andziulina widziala ile u mnie dziisaj ludzi bylo w domu Masakra:szok: Ale fajnie sie posiedzialo, pogadalo, chlopaki popili... (chociaz wtorek:sorry: ale nie ja sie jutro w pracy bede meczyc:-D).
Milej nocki wam zycze:tak:

A i jeszcze Pauletta a ja bede musiala ze soba zabrac mojego kuzyna laske bo sama by w domu zostala bo on w pracy i jak on w pracy to ja sie nia "opiekuje"... Co ty na to? NIe bedzie Ci przeszkadzac?
Tzn nie ja bede musiala ja zabrac tylko bede musiala poprosic Andziuline zeby nas zabrala:-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie mamuśki!
Ewelcia spóźnione ale szczere i serdeczne życzonka urodzinowe dla twojego małego Mężczyzny. Torcik wyglądał znakomicie. Dziś w Galway w pl piekarni widziałam jak odbierali podobny torcik samochodzik ale do twojego się nie umywał. Masz zdolności kobietko:tak:
Tichonku super. Pewnie użyłaś całego swego uroku żeby w końcu przyśpieszyć rozmyślania twego M:-)

A ja sobie teraz leżę w łóżeczku i ogladam filmy pełen relaksik :tak::-):-) a możę macie jakieś filmy godne polecenia ... takie lekkie, fajne i przyjemne ;-)
Polecam It' s complicated. Luźny film, można się trochę pośmiać i Mery Streep- jak dla mnie super zagrała w tym filmie:tak: Warto też obejrzeć Żonę podróżnika w czasie, wprawdzie książka 'bardziej rozwinięta' ale film też ok

Kurcze, M dopiero usypia Emilkę - dziś zrobiła sobie wieczorną drzemkę, nie dało już się jej dłużej przetrzymać a teraz nie może usnąć. A jutro czeka ją pobudka bo idziemy na badania
A miałam Wam napisać jeśli któaś z Was lubi takie bibeloty moja znajoma robi fajne kolczyczki - z różnymi kamykami, koralikami albo ręcznie malowane ( ostatnio M zafundował mi 3 pary na walentynki):-)

Dobry wieczór :eek: a tak zajrzałam wczesną porą:sorry::-D

Tichonku no nareszcie :-p czekam razem z Tobą ... na wymarzoną Twą fasolkę ;-)

Jako ,ze dziś "ostatki" albo pancake jak kto woli najadłam się około 15-tej naleśników i do tej pory mnie 3ma :sorry:

udanego"sledzika" laseczki :-)

Z checia zmienie plany bo ten wyjazd na miasto to nic pilnego:-):tak:

A i jeszcze Pauletta a ja bede musiala ze soba zabrac mojego kuzyna laske bo sama by w domu zostala bo on w pracy i jak on w pracy to ja sie nia "opiekuje"... Co ty na to? NIe bedzie Ci przeszkadzac?
Tzn nie ja bede musiala ja zabrac tylko bede musiala poprosic Andziuline zeby nas zabrala:-):tak:
Spoko :-) przeszkadzać nie będzie;-) czekam jutro :-):-):-)
Polecam It' s complicated. Luźny film, można się trochę pośmiać i Mery Streep- jak dla mnie super zagrała w tym filmie:tak: Warto też obejrzeć Żonę podróżnika w czasie, wprawdzie książka 'bardziej rozwinięta' ale film też ok
Dziekować :-):-):-):-)

No a teraz dobranoc dziewuszki:-D:-D:-D

witam o poranku'
my tradycyjnie juz nie spimy znaczy Ewunia i ja no bo jak tu spac skoro mloda pelna energii

dzisiaj moj P jedzie na licytacje samochodzikow wiec moze cos mi przywiezie.. a jak nie to kupimy tu na miejscu tylko w nastepnym tyg bo w tym juznie da rady bo pracuje oprocz dzisiejszego dnia ale coz

Pauletta nie kus tym sernikiem.,.. to moje ulubione ciasto nie wazne pod jaka postacia byleby sernik sie nazywalo haha

Laski no i moze w koncu jakies spotkanko w wiekszym gronie... ja zapraszam do siebie chociaz moj salonik maluski ale damy rade ..

Witam
Na początek dobre wieści-moje dzieciątka "całe i zdrowe":tak::-DDzis akcja szkoła(choć nie powiem,żeby Dawid skakał z tej okazji z radości).Po nieprzespanej ostatniej nocy dziś się wyspałam za wszystkie czasy-rano wstałam i czułam sie jak młoda bogini:-);-)
MamoAdy,Ewelcia-ja Danielkowi również mogę opowiedzieć o jego poczęciu-mianowicie pojechaliśmy na 60-tkę do mojego Taty:laugh2:,Dadzię 2.04.2005r-dzień po śmierci Papieża(mało nastrajające,ale pamiętne),a Dawidka 15.09.2002 jak niedoszły wówczas przyjechał ze swym bratem na maraton na Malcie:tak:
Aaaniu-powoodzenia z paluszkiem:sorry:
Didi-jak żadne dziewczyny nie są chętne to zbieraj Kamcię i nalatujcie do mnie:tak::-D
Tichonek-ach te motylki,i inne skrzydlate stworzenia(oby nie owadowate-muchy czy komary w brzuchu nie mogą być niczym przyjemnym;-))
Wiesieńko-przyłączam się do Larci-tu właściwie jest wszystko...Nawet jeżeli nazwy nie znasz poprostu tłumaczysz farmaceutce na jakie dolegliwości potrzebujesz preparatu:tak:
No dobrze-uciekam a Wam życzę milutkiego dnia

No no no... I moj, i moj!!!:-D
Powaznie:tak:
Podjelismy tylko jedna probe, bo stwierdzilam, ze jak za tym konkretnym jednym razem nie wyjdzie, to czekamy do lutego, zebym mogla spokojnie na komunie siostrzenca-chrzesniaka poleciec:tak:
To se polecialam:eek:
Ale dzieki temu, wiemy kiedy nasze drugie dziecko zostalo poczete, wiec jak kiedys spyta, to sypniemy data i godzina:-D A jak bedzie malo, to i tytulem filmu, ktory akurat lecial w tle:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D
Witamy
Ania zjadła przed 23 i potem przed szóstą się obudziła, więc mogę powiedzieć, że jestem wyspana:-). Potem pospałyśmy do 8, a teraz Ania przymierza się do drzemki, bo leży cichutko i patrzy w sufit:-). Dzisiaj żadnych szczególnych planów nie mam. Jak zwykle posprzątać, obiadzio ugotować, wyjść na spacer z małą i wsio.

witam porannie i w miare wyspana:-)
maly ra tylko sie obudzil w nocy to i troche sie pospac udalo.
pochwale sie wam moim wielkim facetem:-)
P1130071.jpgZobacz załącznik 206646

reklama
Witam!
a memu dziecieciu gadanie sie wlaczylo o 4tej rano. Nadal spi z nami bo jakas glodniejsza ostatnio i wlasciwie to nie wiem ile razy ja jej w nocy tego cyca daje:no::eek:Byle do pol roku,moze pozniej bedzie lepiej.. Jak dotad to ja nie spie za wiele,ale chociaz waga zleciala i ciuchy sprzed ciazy na miekko nosze:happy:
Z nowosci dropsa,niezbyt pociesznych jak dla mnie-wyczytalam ze rzad nasz wspanialy irlandzki kombinuje coby CHB bylo do 13roku zycia dziecka,bo ono wtedy juz w pelni samodzielne i mama do pracy moze isc. Tak jakby te mamy sie utrzymywaly do tego czasu ze 150e na miesiac...:eek::confused2::crazy:
Druga rzecz,dostalam wczoraj zaproszenie na NK od instruktora jazdy z Galway,gdzie zachecajac do korzystania z jego uslug powiadamia rowniez iz od kwietnia,coby przystapic do driving test trzeba bedzie rowniez przedstawic zaswiadczenie od instruktora (zapewne bedzie norma godzin do wyjezdzenia,a tu chyba nie za tanie one:no:)- czyli polskie zasady sie klaniaja.
Lece bo dziecie cos zasnac nie moze.
Do pozniej!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry