reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
A magnez z wit B mi przepisala ginekolog żeby brać codziennie:) nie trzeba z tym wszystkim przesadzać naprawdę jest mnóstwo mechanizmów w organizmie chroniących dziecko przed nadmiarem i niedoborem wszystkich substancji, ważne żeby jeść ogólnie zdrowe i pełnowartościowe rzeczy:)

Ja już po imprezce teraz w lozeczka wygodnie :) maj też filmiknz badań to jutro jak mi się uda to go wrzuce no i zdjęcia :)
Ola gratulacje synka :)
Ja bardzo Kubie watrobke i przydała by mi się teraz przy anemi :(

Ja biorę codziennie 2 tabletki magne B6 a nospę sporadycznie - w razie potrzeby.

Wątróbka z jabłkiem - to jest to o czym marzę!!! Ale jak nie wolno - to nie wolno.... siła wyższa :P

Edit jak się czujesz? Bo mnie od kilku dni boli tak jak Ciebie a wczoraj wieczorem nie umiałam się położyć nawet w łóżku położyć :( żadna pozycja nie była dobra. Teraz też mogę tylko siedzieć a najchętniej bym poszła spać! A nie mam żadnej pozycji w której mnie nie boli :/

Co do wątróbki - to fragment artykułu z babyboom:

Zawiera zbyt dużo witaminy A
, która w nadmiarze jest toksyczna. Jej nadmiar może gromadzić się w organizmie i - zwłaszcza w 1. trymestrze ciąży – skutkować wadami rozwojowymi płodu, przedwczesnym bądź trudnym porodem.

· Ponieważ w wątrobie kumulują się w toksyny i metale ciężkie, nie jest ona bezpieczna i obojętna tak dla kobiety, jak i dla dziecka.
Specjaliści przestrzegają przed jedzeniem wątróbki, alei produktów, które ją zawierają (pasztet, wątrobianka). Zalecają umiar i ostrożność.

reklama
Co do wątróbki - to fragment artykułu z babyboom:

Zawiera zbyt dużo witaminy A
, która w nadmiarze jest toksyczna. Jej nadmiar może gromadzić się w organizmie i - zwłaszcza w 1. trymestrze ciąży – skutkować wadami rozwojowymi płodu, przedwczesnym bądź trudnym porodem.

· Ponieważ w wątrobie kumulują się w toksyny i metale ciężkie, nie jest ona bezpieczna i obojętna tak dla kobiety, jak i dla dziecka.
Specjaliści przestrzegają przed jedzeniem wątróbki, alei produktów, które ją zawierają (pasztet, wątrobianka). Zalecają umiar i ostrożność.

"Specjalisci zalecają umiar i ostrożność " to dokładnie jest jak z paracetamolem - można ,ale jak się za dużo bierze to może zaszkodzić dzecku. .. I wiele innych produktów i leków tak ma ;p podsumowując od czasu do czasu móżna, ale rozsądnie ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry