reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzieńdoberek!
Mi noc minęło ogólnie spoko, ale mój Ł tak się wiercił, że swoim tyłkiem walnął mnie w brzuch!!!!:szok: Całe szczęście nie na tyle mocno, żeby bolało, ale na tyle puknął, że się maleństwo obudziło i zaczęło mnie kopać:zawstydzona/y: Mam nadzieję, że nic go tam nie zabolało i się zabardzo nie zestresował:-(
A ja sen też miałam niezły hehehe. Śniło mi się, że byłam brzydulą (tylko już tą ładną) i żyłam jej życiem i Marek też był w tym śnie hehehe Ale szczegółów nie pamiętam:-)

Poleżałam do 10 w łożku, trochę odrana mnie głowa trszkę ćmi i chyba się zapowiada mała zmiana pogody. Potem poszłam do lumpka i akurat trafiłam na wyprzedaż. Kupiłam sobie spodnie dresowe ciążówki, a dla maleństwa dwie pary ogrodniczek na lato, półśpiochy, skarpetki, niedrapki, dwie pary spodni dresowych i za wszystko zapłaciłam 7zł hehee:-)

kamika wiem jak teściowie potrafią zepsuć nerwy... moi teściowie są podobni do teściów czarnuszki... mniej więcej ten sam poziom.. Całe szczęście mam teraz o nich 100km:-) Ale jak sobie przypomnę jak tam mieszkałam, to aż mnie ciarki przechodzą brrrr nigdy więcej:no: Ale każda wizyta u nich, to dla mnie katorga... Teść to debil i pieprzy ciagle bzdury.. normalnie aż mi momantami jest go żal, że on taki jest głupi. Teściowa trochę lepsza, ale od początku mnie nie lubiła, więc stosunek do mnie ma średni. Zresztą szkoda słów, po co sobie tylko ciśnienie podnosić;-)

moniskabe właśnie z magnezami jest tak, że nie każdy można brać z innymi lekami na przykład i niektórych nie wolno brać za dużo. Mi gin kazał brać asmag B (2x dziennie, albo częściej jeśli brzuch boli), do tego biorę też feminatal.

mcgosia wrzuć przepis na wątek kulinarny na ten placek. Wygląda pyyyyyysznie:-p

U mnie na obiad dzisiaj cycki;-) z przepisu mag. Mam nadzieję, że mi się udadzą:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny co kupić teściowej na imieniny? Co Wy kupowałyście?
Mam ogromniasty problem.:-(

ja kupowalam kwiaty i niech sie buja.

no.. i odnosnie mieszkania za 250 zł, sprawa sie wyjasnila.. nie ma wody w mieszkaniu. Jest tylko na korytarzu.
A wscieklam sie juz, bo babka mowi: " no jakbyscie sie odezwali 2-3 tygodnie temu to mialam jeden pokoj z kuchnia tanio"..
grrr... a my szukamy gdzies od listopada. No wscieklam sie i az musialam usiasc bo mi sie slabo zrobilo...:wściekła/y::wściekła/y:

no.. i odnosnie mieszkania za 250 zł, sprawa sie wyjasnila.. nie ma wody w mieszkaniu. Jest tylko na korytarzu.
A wscieklam sie juz, bo babka mowi: " no jakbyscie sie odezwali 2-3 tygodnie temu to mialam jeden pokoj z kuchnia tanio"..
grrr... a my szukamy gdzies od listopada. No wscieklam sie i az musialam usiasc bo mi sie slabo zrobilo...:wściekła/y::wściekła/y:

kurcze ale niefart.... można się wkurzyć

ja tez mam jedno takie ogloszenie ze gosc che tylko 100 za wynajem bo nie ma wody tzn jest studnia ale w domu chyba nie ma i ta by bylo robic no i ogrzewanie piecowe....i sa 3 pokoje, kuchnia i lazienka i mowil mi ze mam sie odezwac za jakies 2 tygodnie bo jedni ludzie sie zdecydowali ale mowi ze znajac zycie to sie rozmysla......no wsumie fajne by bylo...bo cena fajna i nawet mozna by bylo zrobic ten nremont.... zobacze co K na to....no i tam butla na gaz prąd jest... i mowi ze mozna zrobic sobie ogrzewanie na prad....i od pieca ciagnac na cale mieszkanie...niewiem dokladnie.....tylko ciekawa jestem co to za zadupie...

a musze niestety pogadac z moja mama. Bo jak znajdziemy juz mieszkanie, to pewnie wlasciciele beda chcieli kaucje. To bedzie znowu problem skad wziac pieniadze. A jakbysmy w tym miesiacu mamie nie dawali calego 1000 to moglibysmy cos odlozyc i juz miec na kaucje..
tylko ciekawe czy sie zgodzi :eek:

ja tez mam jedno takie ogloszenie ze gosc che tylko 100 za wynajem bo nie ma wody tzn jest studnia ale w domu chyba nie ma i ta by bylo robic no i ogrzewanie piecowe....i sa 3 pokoje, kuchnia i lazienka i mowil mi ze mam sie odezwac za jakies 2 tygodnie bo jedni ludzie sie zdecydowali ale mowi ze znajac zycie to sie rozmysla......no wsumie fajne by bylo...bo cena fajna i nawet mozna by bylo zrobic ten nremont.... zobacze co K na to....no i tam butla na gaz prąd jest... i mowi ze mozna zrobic sobie ogrzewanie na prad....i od pieca ciagnac na cale mieszkanie...niewiem dokladnie.....tylko ciekawa jestem co to za zadupie...

100 zł?
no i rozumiem ze piec kaflowy?

Witajcie!!:-)
A u nas od rana jakos na sprzątanie mnie wzięło:-D Całe mieszkanie sprzątnęłam już:cool2::-D Jeszcze dwa prania musze rozwiesic:tak: i trzecie zrobic:tak:
M w pracy... obiadek na dziś już zrobiony, dom ogarnięty to będe sie obijac i zajadac pysznościami, a co:tak::-D

Wogole to troszke sie zdolowalam, jak bylam w laboratorium to spotkalam moja sasiadke ktora jest pielegniarka i ona oczywiscie ze ladnie wygladam brzuszek rosnie i mowie jej ze 12kg przytlam a ona wielkie oczy :-/ Hm... mi sie nie wydaje ze to strasznie duzo moze dlatego tak reaguja ludzie bo jestem niska 160cm ale jakos tak przykro mi sie robi :-/ Eh... może jestem przewrażliwiona.
Kochana Ty się nie dołuj bo po porodzie wszystko zrzucimy, zobaczysz;-):-) Zresztą jak Twojej dzidzi jest dobrze to nie ma co narzekac;-)Niech sobie gadają co chcą. Ja już olewam takie gadki w stylu: "Ile przytyłaś?" hehe. Bo jak mówię, że 4 kg to nikt nie wierzy, więc już nie mówie ile:-)
Nie przejmuj się, Kochana, zrzucimy wszystko;-)

Dzięki dziewczyny za gratulacje:)Chociaż na razie staram się nie nastawiać tak do końca,że to panna,bo nikt na 100%nie potwierdził...ale jakoś mi przyjemnie i do brzusia mówię córeczko...lepiej to brzmi niż tak bez osobowo...
Kurka zapomniałam wczoraj pogratulowac Więc teraz: Mega gratulacje od e-ciotki!! Ogromny

Dziś wizyta u gin. Mam nadzieję, że wszystko ok. No i ciekawe czy jutro do pracki po miesięcznym odpoczynku, czy nadal luz.
Tak naprawdę to się stęskniłam troszkę za ludźmi z pracy.
Daj znac jak tam po wizycie i czy zwolnienie przedłużył;-) Wydaje mi sie, że na tym etapie ciąży to już będzie Ci przedłużał:tak: No ale wiadomo, różni lekarze i metody inne, wiec daj znac jak wrócisz:tak:

dziewczyny, jednego tekstu mojej tesciowej nikt nie przebije.
Wiadomo, ze kupowalam ciuszki itp juz nawet w 3-4 miesiacu. No i wcale sie z tym nie kryłam, mimo ze moja tesciowa mowila, ze nie wolno tak wczesnie kupowac.
no i ostatnio dowiedziałam sie od Karola siostry, ktora tez jest w ciazy, co powiedziala moja kochana tesciowa do Pauliny:
"Ciekawe czy to ich (znaczy nasze) dziecko to sie w ogole urodzi zywe skoro ona juz to wszystko kupuje"..
ja nie skomentuje tego..
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::no::no::no::no::no::no::no::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok::szok:

Czarnuszka88;4589908 Ja juz kalafiorowa zupe ugotowalam..... I wogole wiecie co....pytam wczoraj K zy mam szukac mieszkania do wynajecia ....i powiedzial...."szukaj"!!!! czyli co to oznacza!!!!!!!!!!!!!! jak znajde cos taniego to wypierdzielamy od tych ludzi..... musze tylko zrobic plan ile mozemy na mieszkanei przeznaczyc..... K zarabia w granicach 3 tysiecy (jak dobrze pojdzie to ma nawet 4 ) i jak myslicie dalo by rade wynajmowac mieszkanie i z 2 dzieci??[/QUOTE pisze:
Ales szybka babeczka:-) Już obiadek zrobiła:-) Super!:tak: No to teraz mieszkanka szukaj i się wyprowadzajcie:tak: Dużo Twój M zarabia (jak dla nas) także myślę, że sobie poradzicie..:tak: Chciałabym, żeby mój M tyle zarabiał, no ale wiadomo w malutkim miasteczku to nigdy tyle się nie zarobi.. No ale najważniejsze, że nam starcza na wszystko i jesteśmy szczęśliwi:tak:

A mnie dziś przyszedł toster, gofrownica i grill, 3 w 1:) Zamówiłam na allegro 177 zł z zelmera, myślę ze nieduzo. A więc wieczorem będą gofry:)
Ale mi smaka narobiłaś:-p:-)

Ja na szczęście dziś mam obiad z głowy. zrobiłam wczoraj taki oto ryżowy placek z porami i zostało jeszcze pół na dziś. Tak więc uciekam na miasto na małe zakupy :-)
O kurka:szok:Mniam:tak::-D:-D:-D Dawaj przepis na wątek kulinarny:tak::-)

A co do teściowych to powiem Wam, że ja mam suuuper teściową:tak::-) Mieszka w tym samym miasteczku co my z M ale jest wyjątkowa normalnie:tak: Dzis np wpadła do nas z pelnymi torbami zakupów... i wszystko dla nas..:szok: Normalnie nie wiem ile ona na to wydała ale na pewno nie 100zł:szok: W lodówce się nie mieści.. I owoców, warzyw, wędlin, serków, serów, mięsa, jogurtów, pieczywa, no po prostu byłam w szoku:-D Normalnie owoców i warzyw to tyle, że ja przez miesiąc nie zjem chyba:tak::-DMoge sklep warzywniczy otowrzyc:-D
Ale to naprawde świetna babeczka:tak: Zawsze wysłucha, doradzi, nie wtrąca się i mogę z nią o wszystkim porozmawiac:tak: No i najważniejsze! Jest pielęgniarką w szpitalu gdzie będę rodzic więc opiekę też będe miała fantastyczną bo już lekarze i jej koleżanki jej to powiedzieli:tak::-)

Jejku - ale macie teraz zawrót gowy z tym mieszkaniem. Ale faktycznie - bez wody to nie łapała bym się na takie

Ja wczoraj sie wywaliłam w domu. Niosłam taką zabawkę szeroką i sie jakoś mi nogi w nogawki zaplątały i poleciałam. Dobrze że jakoś sie podparłam i wylądowałam na dłoniach i kolanach. Jejku, też sie tym zestresowałam, ze mogło sie coś złego stać że aż sie z nerwów popłakałam. Jeszcze mój mały podleciał do mnie i taki zmartwiony że upadłam i pytał " mamusiu, co się stało?". POgłaskałam go tylko i pocałowałam w czółko i położyłam sie na łóżku żeby nie widział ze płaczę, bo sie wystraszył tez bidula.

Chciałam jeszcze zachęcić Was do udziału w Szlachetnej paczce. To oczywiście dla tych którzy maja taką możliwość finansową. Najlepiej to ze znajomymi zorganizowac, jakąś większa grupą. Można naprawdę pomóc tym rodzinom. Nie trzeba kupowac wszystkiego co potrzebują (czasami pisza że lodówki np, ale ciesza sie jak dostaną żywność trwałą, jakieś środki czystości, przybory szkolne itp)
Zostań darczyńcą - Szlachetna Paczka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry