reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dałam dziś mojej marudzie mus z Bobovity BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! opakowanie pocztą) i mała aż się rwała. Jeszcze nic jej tak nie smakowało. Zastanawiam się ile takie cuś kosztuje? Wiecie może? Bo na moim zadupiu nie ma takich rarytasów.
my też dostaliśmy go w zeszłym tygodniu i na jeden raz poszedł deserek,a co do ceny niewiem dokladnie,ale ja mam zamiar sprwdzic w Macro moze tam cos taniej jest

reklama
Aneczka moja krzywi sie tez na pysznosci:confused::dry: Zauwazylam ze nie chce jesc zadnego deserku z czerwonymi owocami czyli z truskawka, jagoda itp. ani sokow takich nie chce pic, no i oczywiscie na wszystko co z brzoskwinia to tez mina jakby to bylo lekarstwo. Zaczelam ja troszke oszukiwac i mieszac to co lubi z tym co nie bardzo jej wchodzi i poki co udaje mi sie ja przechytrzyc bo zjada.

Ten mus owocowy tez musze sprobowac tylko ze on ma tylko 100g, to malo jak na jeden raz, musialabym dawac poltora albo dodawac do tego cos.

U nas dzisiaj bylo puree jarzynowe z indykiem wymieszane z marchewka z ziemniakami a na deser owoce&zboza.

dziewczyny czy Wasze pociechy piją soczki? Karolinka za chiny nie chce, kwasi sie pluje brrrr, a może macie jakieś herbatki wypróbowane?:sorry2:

Ja to ekstremistka- radykal rowniez.
Soki nie sa potrzebne w diecie malucha. Jesli dajesz to tylko po posilku i rozrobione z woda 1-10. Najlepsza jest woda. Tylko po posilku rowniez.
Mleko , ktore pija dzieci w 80% jest zrobione z wody(mowie o karmieniu modyfikowanym ) wiec nie ma potrzeby dopajania. Mozna owszem, ale trzeba uwazac aby nie zredukowac laknienia.
Bo sok ni jak sie ma odzywczo do mleka.

dziewczyny czy Wasze pociechy piją soczki? Karolinka za chiny nie chce, kwasi sie pluje brrrr, a może macie jakieś herbatki wypróbowane?:sorry2:
Moja Emi pomału przekonuje się do soczków ale i tak do obiadków podaje je herbatki. Mika75 jeśli chcesz to możesz spróbować je podać Karolci. Nie musi to być Koperek czy Rumianek. Po 4 miesiącu są już smakowe herbatki. My pijemy jabłko z melisa i malej smakuje. Mam też malinową z dziką różą ale jeszcze nie otwierałam. No i jest jeszcze chyba parę innych smaków. A te herbatki są z Hippa i z Bobovity. Osobiście mojej Emi parzony koperek nie podchodził tak jak ten w granulkach no ogólnie ma lepszy smak:-)

dziewczyny po jakim czasie od wprowadzenia słoiczków mogę wprowadzić jedzonko z mięsem? czy wystarczy po prostu po 5mies.?

U nas sa sloiczki 4+ z miesem. Ale to sa sloiczki 1 krok, czyli po wprowadzeniu smakow. Tak jak wyzej z tego co wiem po okolo 4 tygodni. Co niektorzy juz po 2 tygodniach zamienili mleko na sloiczek . Wiec moze mozna wczesniej.
My nadal mamy 5 butelek.

Ja tez wprowadziłam po 5 miesiacu a daje od około dwóch tygodni słoiczki i zareagował na nie rewelacyjnie słoiczki z mięskiem są pycha:-D:-D:-D

reklama
Do góry