reklama

Menu naszych dzieci :)

Bylasiu bardzo mi przykro, że tak to wszystko wygląda... A może teraz warto pokazać Adasia temu 'czarodziejowi'? Może jednak inaczej do tego podejdzie? Jeśli będzie ta sama gadka, to nie płać za wizytę i tyle.

reklama
Kurcze, Bylasia, współczuję tego zsypywania. Ja dzisiaj idę po skierowanie do alergologa bo chyba mi się Mała (9 lat) uczuliła na mleko. I Alex ma liszaje jak na atopowe. Na szczęście mam z polecenia lekarkę. Ale może poszukaj na forum lekarza w Twojej okolicy. Na pewno któraś z mam ma jakieś doświadczenia.

Bylasia współczuje tych przeżyć, a może śliwka uczuliła. Niby to mało alergizujące ale u mnie Jula też troche wysypki dostała i się zastanawiałam czy po moreli czy króliku. Ale powtórzyłam królika i nic. Czyli morela , a śliwka też podobna. Ja mam 2 sloiczki śliwki ale jeszcze nie dawałam. Aha i też jej się za uszkami takie naderwane zrobiło. I teraz się już goi , ja to smaruje sudocremem i jest po tym lepiej.:tak:

Petinka, Bylasia spróbujcie gruszke ( świetna jest z Hipp, bez cukru) . U nas to narazie podstawa. :-)

Ja dodaje już tego gluteu w postaci manny 2 tyg i ogólnie ok, nic się z brzuszkiem nie dzieje tylko kupki bardziej musztardowe.:baffled:

A ja wczoraj dałam małej te chrupki kukurydziane, maczałam w gruszce , smakowało jej bardzo:-D. Kupiłam takie długie i krótkie, napisane na opakowaniu że bez gluteu.

Gemelo mam nadzieje że to chwilowe zawirowanie immunologiczne u dzieci.:tak:

Bylasiu,współczuję :-(:-(:-(.
Nasza Mała narazie wszystko przyswaja super,nic Jej nie sypie i dzięki Bogu :tak::tak::tak:.

Za to ze Starszą ostatnio mam to co Gemelo Ty ze swoją,tyle,że ja już swojej odstawiłam wszystko co może uczulać,a Ona wciąż ma liszaje,szczególnie pod kolanami i w zgięciach rąk :-(:-(:-(,normalnie wysiadam,różne kremy,maści stosowałam,wcześniej pomagały,a teraz przestały.Ona ma też azs,ale tyle lat był spokój,a ostatnio tak Ją sypie,że masakra normalnie,się odnowiło,a to takie męczące dla Niej i tak mi Jej szkoda,bo praktycznie nic jeść nie może.
Mało tego,miała kilka razy testy alergologiczne robione i zawsze nic nie wykazywały,raz tylko w minimalnym stopniu na wełnę owczą,ale z nią kontaktu i tak nie mamy.Te wszystkie testy to o kant d... robić :no::no::no::no:.

u mnie mały jak narazie też wcina wsio i bez uczuleń odpukać :) a z nowych rzeczy to jagódki wprowadziłam i smakują mu choć po każdym "kęsie" krzywi sie bo troszeczke kwaśne sa hehe ale i tak mu smakuję

u mojej bestyjki chyba też się azs rozwinęło, do tej pory była czasem ciut suchsza skóra na ramionach i udach, ale teraz się porobiły "liszajowate" plamy na klatce i pleckach :( na szczęście nie wygląda na to by ją swędziało.. więc szukamy podejrzanych winowajców.. ech, nie podoba mi się taki stan rzeczy..

bylasiu będzie dobrze, pomału dacie radę. My z Szymonem też musimy uważać na to co wprowadzamy. Gastrolog nie kazała nam podawać nic co zawiera rzeczy silnie alergizujące, czyli seler, pietruszka i pomidor. No i nic co zawiera mleko.
Ogólnie u nas ta rozszerzona dieta też jest mało rozszerzona. Szymon najbardziej lubi Sinlac i głownie oprócz mleka je tylko to. Za słoiczkami nie przepada- zje jedynie owoce (najlepiej jabłko z bananem) innymi pluje. Zero słoiczków z warzywami i mięsem, samego mięska też nie chce. Tak samo jest z kaszkami. Pocieszam się tym, że je Sinlac, a on jest bardzo odżywczy.

reklama
bylasiu będzie dobrze, pomału dacie radę. My z Szymonem też musimy uważać na to co wprowadzamy. Gastrolog nie kazała nam podawać nic co zawiera rzeczy silnie alergizujące, czyli seler, pietruszka i pomidor. No i nic co zawiera mleko.
Ogólnie u nas ta rozszerzona dieta też jest mało rozszerzona. Szymon najbardziej lubi Sinlac i głownie oprócz mleka je tylko to. Za słoiczkami nie przepada- zje jedynie owoce (najlepiej jabłko z bananem) innymi pluje. Zero słoiczków z warzywami i mięsem, samego mięska też nie chce. Tak samo jest z kaszkami. Pocieszam się tym, że je Sinlac, a on jest bardzo odżywczy.

Czarodziejko
a jak dajesz Szymonkowi Sinlac?? Jedną porcje, czy już 2 jak pozwalają w 6 miesiącu, bo ja na razie dawałam tą jedną i to w proporcjach od 4 miesiąca i się zastanawiam czy nie zwiększyć??

P.S. U nas skóra się poprawia... więc jest nadzieja...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry