reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Martolinka ja zasadze u dziadkow w ogrodku. Z jablkami nie bedzie problemu bo spokojnie przezimuja, borowki bede mrozic, tylko co z marchewka i innymi warzywami? Wiesz, chodzi mi o zime..
o matko wy już o zimie myślicie:szok:a ja nawet nie myślę o lecie...:zawstydzona/y:
cyba będę musiała co nieco posadzić no ale co najwyżej w donicach:sorry2:

reklama
Dziunka jak jeszcze mieszkalismy we Władysławowie to tam mieliśmy mnóstwo warzyw z własnej hodowli. Na zimę robiło się kopiec w ziemi z słomą i tam się chowało. Albo w piwnicy. Ale to pomysł na buraki , marchew i ziemniaki

Ja poprosiłam rodzinę o przywiezienie ze wsi na początek marchwi i ziemniaczków :) ale fajnie wiedzieć, że nie tylko ja planuję sama gotować dla maleństwa. Słoiczek tylko od czasu do czasu

Ma rację, bo z niekapka też musi ciagnąć jak z butelki :tak:

No a ja z moim A zdecydowalam na stosowanie metody BLW jesli chodzi o zywienie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale mam nadzieje ze bedzie super :-) juz nie moge sie doczekac az niunia zacznie sie babrać w jedzonku i je jeść łapkami :-D I teraz perspektywa rozszerzania diety stała się bardzo ciekawa, a nie te słoiczki bleeee...:-DTylko musimy poszukac gdzies ekologicznych warzywek - Martolinka, Etna jakbyscie mialy jakies namiary to dajcie prosze znac :tak:

tez sie nad tym zastanawiam, wydaje mi sie,ze to wieksza frajda dla dzieciaczka i na pewno trudniej go zrazic do jedzenia niektorych rzeczy,bo przeciez samo bedzie sobie wybieralo, co chce zjesc :tak:
kupilam wczoraj 4 sloiczki,ale tylko dlatego,ze byla wyprzedaz i doslownie za grosze, ale chyba sprobuje BLW. i mimo iz dokarmiam butla,a nie wylacznie piersia,to i tak raczej poczekam do 6 miesiaca

i bardzo korci mnie wziecie sobie dzialki pod uprawe. w polsce rodzice mieli i jak dla mnie rewelacja

Dziewczyny czy jakas firma robi sloiczki z sama marchewka lub jabluszkiem? Bo jak dzis z ciekawosci sie zatrzymalam przy dziale ze sloiczkami to za chiny nie moglam znalezc tylko mieszane np. marchewka i kurczak albo jablko i owoce lesne :-/

Na hippa dzis patrzylam i nie bylo :-( poszukam jeszcze z gerberka :-)
weź poprawkę na to że w PL może być inny asortyment danej firmy niż w kraju w którym mieszkasz:tak: , ja wczoraj obeszłam kilka sklepów i dla dzieci od 4 m-ca znalazłam tylko 2 pokarmy:szok: z suszonych śliwek i marchewka kukurydza ziemniaki , a tak to wszystko jest od 6 m-ca , tak samo z kaszkami smakowymi znalazłam tylko Hipa :szok:

reklama
Dziewczyny czy jakas firma robi sloiczki z sama marchewka lub jabluszkiem? Bo jak dzis z ciekawosci sie zatrzymalam przy dziale ze sloiczkami to za chiny nie moglam znalezc tylko mieszane np. marchewka i kurczak albo jablko i owoce lesne :-/

tez szukalam w tesco i nie znalazłam :( same mieszane. albo jablko z marchewka, albo marchewka z ziemniakami, albo dla starszych dzieciaczkow z miesem, groszkiem, itd.
Klaudia najlepiej chyba bedzie zetrzec marchewke samemu i tak samo z jabluszkiem. i podawac. a jak nie bedzie reakcji alergicznej to wtedy wprowadzic sloiczek mieszany ... ja mam tak zamiar zrobic.
najpierw podalam soczek jablkowy hipp

Do góry