reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Dziunka - dokladnie, tak jak pisalam ja tez dawalam duzo raczkami jesc i wogole samodzielnie, teraz tez bede tak robic tyle ze zaczne od papek a potem bede dawac male kawaleczki.

Dzis pierwszy raz podalam małej herbatke z jablek 30ml , smakowało jej, mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi ;-)

nie wiem czy pisalam osttanio ale jak dalam dla Pawła marchewke z 3 dni temu to jak tylko wsadzilam łyzeczke do buzi to mial odruch wymiotny ... myslalam ze widocznie smak nie odpowiada... i dalam spokój ... no i dzis wzielam ugotowalam marchewke w parowarze! i normalnie marchewka inna w smaku ... słodziutka i maly zajadał sie ze hoho :) tylko mam problem.... bo nie wiem ile moge mu dawac jej ... dawać az zacznie pluć czyli ze juz nie chce? czy np 3 szt i reszte mleka dac ...
aa i konsystencja to taka papka czy nie za bardzo gesta ?? moze z woda albo mlekiem rozrzedzić ?

własnie dałam pierwszy raz kaszke mleczno-ryzowa :) wczesniej ryzowa dodawalam do mleka ... no i mały jeszcze bardziej sie zajadał :) wiec mysle ze mamy juz unormowane godziny jedzenia ...

7mleko
11 kaszka
14 marchewka
17 owoc
20 mleko
23 mleko
4 mleko

:)

reklama
a u mnie problem z jedzeniem bo Kuba o 5 rano ostatni raz pije mleko i potem nie chce:-(, czasem ok 14-15 uda mi się mu dać butelkę ale martwi mnie to że on tylko w nocy chce jeść :-(
sama już nie wiem co robić co prawda w dzień daję mu herbatkę i zaczełam wprowadzać jabłuszko i marchewkę żeby coś jadł
już sama nie wiem co robić , myślałam żeby dawać mu w nocy mniej mleka to wtedy rano będzie chciał pić , bo jeśli udało by mi się to zmienić żeby ostatni raz pił mleko wieczorem do może spałby do rana?? :baffled: doradźcie coś

Do góry