reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dzisiaj chciałam Was właśnie o to zapytać jakiej wody używacie:-)
Ja na początku Żywca, teraz nałęczowianki. Dzisiaj zagotowałam wodę, przelałam do butelki i na dnie zebrało się sporo osadu:eek: Białawego.. Co to może być? Zlałam wodę starając się osad zostawić na dnie.. Ale to zakrawa na lekką przesadę. Przecież nie jestem w stanie pozbyć sie każdej drobinki..
A czy myjecie butelki w zmywarkach? Do sterylizatorów avrntu dołączone są koszyczki do mycia w zmywarkach smoczków itp. MOŻNA??
DZIUNKA, jak byłam u lekarza w poniedziałek to zapytałam o tą krzywice, odpowiedź brzmiała: "a na pewno ma krzywicą, galopującą!" Nawet nie podeszła do nosidełka (dziecka nie wyjmowałam, bo poszłam tylko po skierowanie na rehabilitację). Zapytam drugiego lekarza jeszcze.

:eek: To nie musi byc przeciez krzywica ale powinna sie chociaz zaainteresowac dlaczego tak mocno glowka zaczela sie pocic. I z wlasnego doswiadczenia nie sugeruj lekarzowi co to moze byc za choroba. Mialam kiedys lekarke ktora pytala sie Julki (!) jak ta miala np 5 miesiecy: "Oooo czemu Ty jestes chora i na co, no powiedz?" A potem ja glupia mowilam "Moze zapalenie gardla?" A ona "Tak, tak to chyba to" i zaraz antybiotyk przepisywala :-D Czulam sie jakbym ja byla od diagnozowania a ona od wypisywania recept :-D:-D

reklama
Kiragold, podlegamy pod Rejon Energetyczny w Konstancinie, a oni wciąż mają problemy:eek: A na nowym osiedlu to chyba wszystko powinno być tip top;-)Przynajmniej tego oczekuje przeciętny nabywca..
Dziunka, lekarka stwierdziła, że to z pewności przegrzanie.. Że za ciepło ubrany był.. Teraz zakładam mu już tylko pajaca, nawet bez body i dziś ciut się tylko spocił przy jedzeniu na nosku:tak:
Dziewczyny a jak z myciem butelek w zmywarce??

A u nas chyba nadszedł czas zwiększenia dawki bo od kilku dni zaczęła sie upominac co 3 zamiast co 4 godz...
O 12:00 teraz wciągneła 240ml (zamiast 180ml) no i elegancko wytrzymuje... moze to juz czas na nią...?
Swoją droga jestem mega zadowolona ze przez ostatni miesiac przybrała "tylko" 1000g :tak::-)

A u nas chyba nadszedł czas zwiększenia dawki bo od kilku dni zaczęła sie upominac co 3 zamiast co 4 godz...
O 12:00 teraz wciągneła 240ml (zamiast 180ml) no i elegancko wytrzymuje... moze to juz czas na nią...?
Swoją droga jestem mega zadowolona ze przez ostatni miesiac przybrała "tylko" 1000g :tak::-)

Ma apetyt dziewczyna :-D:-D:-D super.

Czyli co przechodzisz na hungry baby?

Mary jestem w szoku:szok: Moja prawie nigdy nie zjada 90ml, z tym, że je co 2,5godz. Raz po czterech godzinach przerwy (w dzień oczywiście) zjadła 130ml.
A dziś pierwszy raz (za zgodą pediatry) dałam jej kaszkę ryżową (zaczęła 4 mies), ale nie chciała pic z butelki, chyba ma za małą dziurkę więc jadła łyżeczką. Zjadła 50ml. A śmiała się przy tym jedzeniu jak głupi do sera i przez to jeszcze więcej jej się buzią wylewało. Miała ubaw i ona i ja :-D
Po weekendzie dostanie pierwszy raz soczek marchewkowo-jabłkowy - za poleceniem mojej pediatry również. Oczywiście najpierw łyżeczkę, potem dwie itd.

no to mam nadzieje, ze u nas bedzie tak samo....a na jakim mleczku jestescie?

na Aptamilu, zaczynalismy od SMA ale bylo do bani i przeszlismy na antykolkowe aptamila a teraz na zwykle...
wiem ze aptamil jest odpowiednikiem bebilonu z PL

tak sie tylko zastanawiam, bo np nie widzialam nic innego z aptamila oprocz mleka.... jedynie cow& gate i cos tam jeszcze i zastanawiam sie czy np. baby rice z cow and gate bede mogla mieszac z mlekiem z aptamila????

reklama
na Aptamilu, zaczynalismy od SMA ale bylo do bani i przeszlismy na antykolkowe aptamila a teraz na zwykle...
wiem ze aptamil jest odpowiednikiem bebilonu z PL

tak sie tylko zastanawiam, bo np nie widzialam nic innego z aptamila oprocz mleka.... jedynie cow& gate i cos tam jeszcze i zastanawiam sie czy np. baby rice z cow and gate bede mogla mieszac z mlekiem z aptamila????
mysle, ze tak...ja bym mieszala....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry