reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ja robię mleko/herbatki na źródlanej niegazowanej, tylko nie jakiejś tam firmowej, tylko takiej najtańszej z hipermarketu. Gotuję ją raz dziennie i potem podgrzewam. Czasem dolewam zimnej prosto z butelki, nieprzegotowanej.

Jak długo zamierzacie wyparzać/sterylizować butelki? I czy myjecie w samej wodzie, czy z dodatkiem płynu do naczyń?
ja takiej samej wody używam, bo ponoć lepsza od mineralnej :))
wyparzam buteli zwykle raz dziennie o ile z nich korzystam i myje płynem i dobrze płukam :))

reklama
Dzisiaj chciałam Was właśnie o to zapytać jakiej wody używacie:-)
Ja na początku Żywca, teraz nałęczowianki. Dzisiaj zagotowałam wodę, przelałam do butelki i na dnie zebrało się sporo osadu:eek: Białawego.. Co to może być? Zlałam wodę starając się osad zostawić na dnie.. Ale to zakrawa na lekką przesadę. Przecież nie jestem w stanie pozbyć sie każdej drobinki..
A czy myjecie butelki w zmywarkach? Do sterylizatorów avrntu dołączone są koszyczki do mycia w zmywarkach smoczków itp. MOŻNA??
DZIUNKA, jak byłam u lekarza w poniedziałek to zapytałam o tą krzywice, odpowiedź brzmiała: "a na pewno ma krzywicą, galopującą!" Nawet nie podeszła do nosidełka (dziecka nie wyjmowałam, bo poszłam tylko po skierowanie na rehabilitację). Zapytam drugiego lekarza jeszcze.

Dzisiaj chciałam Was właśnie o to zapytać jakiej wody używacie:-)
Ja na początku Żywca, teraz nałęczowianki. Dzisiaj zagotowałam wodę, przelałam do butelki i na dnie zebrało się sporo osadu:eek: Białawego.. Co to może być? Zlałam wodę starając się osad zostawić na dnie.. Ale to zakrawa na lekką przesadę. Przecież nie jestem w stanie pozbyć sie każdej drobinki..
...
malina
Żywiec to woda "stołowa" a nałęczowianka to MINERALNA. Ten osad który zauważyłaś to wytrącone minerały. Dobrze ze je odsączyłaś bo dla takiego brzdąca to kolosalna dawka.
My używamy kranówy i jest OK. Przeciez w końcu GOTUJEMY tą wode.. :sorry:

na waszym miejscu uwazalabym z zywcem. znam kolesia od nich z dystrybucji. mowil,ze on tego w zyciu by nie pil, bo ujecie znajduje sie blisko starego cmentarza...:baffled:

reklama
Mnie tez wkurzaja te drobinki, mam je zarowno jak gotuje kranówe, czy niskozmineralizowana wode Mama i ja-dla kobiet w ciazy i dzieci. Mam mega super czajnik Philipsa z funkcjami ustawiania temperatur, taaaa..., trzymania okreslonej temperatury iles tam czasu, ma w srodku rozne rzeczy odfiltrowujace-i co? brudy sa :wściekła/y: Wiecie kiedy ich nie ma? Kiedy zagotuje wode w starym czajniku na gazie, czajnik jakiś żeliwny taki zwykły a porysowany w środku od zdejmowania kamienia , że szok. No ale nie po to mam ten wypasiony czajnik, żeby w starym gotować :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry