reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziunka nie strasz z tą krzywicą!
Wit. d3 podaję, a do tego dokarmiam mlekiem modyfikowanym, ono też zawiera witaminę d3. A jakie jeszcze Twoja córcia miała objawy oprócz pocenia się??

U mnie nie skonczylo sie niczym strasznym, tylko wiekszosc il kropelek dostawala. Ma takie troszke zeberka wystajace i nozki wydaja sie troche krzywe, ale nie wiem... Niby jest wszystko ok.
Pocila jej sie strasznie glowka-przede wszystkim. Innych objawow niezarejestrowalam/ badz nie pamietam :sorry:

reklama
Jeremi ostatnio cały był mokry.. Główka tak mu się spociła, że aż kołdra była mokra = mooocno był przykryty.
A tak swoją drogą to jeden pediatra kazał mi dawać ok 1000 jednostek wit. d3 (standardowa kapsułka to 400), a z kolei druga nie pozwoliła przesadzać.

No to teraz zaczynam myśleć:szok::eek::-( I obserwować... Moze za późno zaczęłam podawać?? Na pewno nie w 15. dobie, obstawiam 20. I ze 3 razy zapomniałam podać:szok::szok::szok::szok::szok:

Wez gleboki oddech, uspokoj sie i idz z niuniem przy okazji do lekarza i sie podpytaj czemu tak glowka sie poci. Nic sie nie martw :tak:

Moje malutkie miały miękkie główki z tyłu i od miesiąca mają zwiększoną dawkę wit D3. Główki już stwardniały, ale dalej mam podawać zwiększona dawkę.

dziewczyny a jak robicie dzieciom picie to z jakiej wody?? bo ja jak małemu robię herbatkę (której i tak nie wypija) to gotuję mineralna nieg.

reklama
Ja tez na kranowej choc kazdy mowi ze lepsza mineralna... Tyle ze ja rozmaiwalam ze studentami ktorzy w ramach doswiadczenia badali wody mineralne i ponoc Zywiec wypadl najgorzej i ogolnie wszytskie niezaciekawie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry