reklama
Wczoraj robiłam już drugi raz faszerowane papryczki Mły - pyszne ! Dodałam tylko mięska, więcej cebuli i pół puszki kukurydzy. To atrakcyjnie wygląda i może być super pomysłem na stół gdy spodziewamy sie gości. Chlebek bananowy Koty robię już podwójną porcję bo piec trzeba godzinę a znika w pół :-)
Przez 3 dni z rzędu robiłam Mły panna cottę tylko z różnymi galaretkami i placki kurczakowe 270... tylko trochę zmodyfikowane i już nam się znudziło więc dziś skusiłam się w końcu na słynny chlebek bananowy i jest rewelacyjny! Bomba! A z przepisu na meksykańskie naleśniki ukradłam tylko sposób na "farsz" a naleśniki (które niezbyt lubimy) zastąpiłam makaronem lasagne 
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
I jak tu sie odchudzac ....
?

inka85
Mamusia Aleksego
Więc może wrzućmy kilka przepisów dla mam w wersji Light??
Bo wiadomo, ze i te które już tu są można modyfikować ale sama wiem ze przez brak czasu nie ma czasem człowiek siły i głowy do tego.
Bo wiadomo, ze i te które już tu są można modyfikować ale sama wiem ze przez brak czasu nie ma czasem człowiek siły i głowy do tego.
Ostatnia edycja:
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
Mła pysznie wygląda ta Twoja panna kotta jutro zrobię, bo M lubi deserki a jutro ma imieniny to niech ma coś smacznego :-)
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Srednio smaczne ale niskokaloryczne 
Serek do smarowania chlebka (zamiast masła)
Chudy twarozek
2łyżeczki jogurtu naturalnego
Pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz- do smaku.
Twarożek zblenderowac na gladką masę, dolozyc jogurt i posiekany szczypiorek, posolic, popieprzyc do smaku i smarowac chlebek
Gotowe
Serek do smarowania chlebka (zamiast masła)
Chudy twarozek
2łyżeczki jogurtu naturalnego
Pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz- do smaku.
Twarożek zblenderowac na gladką masę, dolozyc jogurt i posiekany szczypiorek, posolic, popieprzyc do smaku i smarowac chlebek
reklama
Sosnowiczanka, a mnie się wydaje apetyczny
I od razu przyszło mi do głowy, że można go zmieszać ze startym na tarce ogórkiem (a jeśli z czosnkiem to prawie jak tzatziki), albo w innej opcji z ostrą paryką 
Nie wiem tylko jak z kalorycznością, bo twaróg mimo wszystko nawet chudy jest tłusty
Nie wiem tylko jak z kalorycznością, bo twaróg mimo wszystko nawet chudy jest tłusty