reklama
moja ulubiona sałatka,tylko,że ja ja od razu mieszam nie układam warstwami
Sałatka warstwowa z gyrosem
Składniki
2 filety z kurczaka, 1 puszka kukurydzy, 2 cebule, 4 ogórki konserwowe, 1/2 kapusty pekińskiej, 1 papryka, 1 średni słoiczek majonezu, 6 łyżek gęstej śmietany, 6 łyżek keczapu pikantnego, 3 łyżki oleju, 3 łyżki przyprawy gyros
Filet drobiowy pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z przyprawą gyros, ułożyć w półmisku jako I warstwa. Ogórki drobno pokroić wyłożyć do półmiska jako II warstwa. III warstwa to cebulka drobno pokrojona. IV warstwa to kukurydza. V papryka. Wszystko to zalać sosem z majonezu połączonego ze śmietaną i keczapem ( nie mieszać). Na wierz posypać pokrojoną kapustę pekińską.
Sałatka warstwowa z gyrosem
Składniki
2 filety z kurczaka, 1 puszka kukurydzy, 2 cebule, 4 ogórki konserwowe, 1/2 kapusty pekińskiej, 1 papryka, 1 średni słoiczek majonezu, 6 łyżek gęstej śmietany, 6 łyżek keczapu pikantnego, 3 łyżki oleju, 3 łyżki przyprawy gyros
Filet drobiowy pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z przyprawą gyros, ułożyć w półmisku jako I warstwa. Ogórki drobno pokroić wyłożyć do półmiska jako II warstwa. III warstwa to cebulka drobno pokrojona. IV warstwa to kukurydza. V papryka. Wszystko to zalać sosem z majonezu połączonego ze śmietaną i keczapem ( nie mieszać). Na wierz posypać pokrojoną kapustę pekińską.
MALINKA2109
Fanka BB :)
Piwonia co do tej sałatki warstwowej to ją trzeba zapiec czy tak się ja na zimno je?
MALINKA2109
tzn do tej trzynastowarstwowej oczywiście.Piwonia co do tej sałatki warstwowej to ją trzeba zapiec czy tak się ja na zimno je?
miju a jak długo piec i w jakiej temp ???![]()
no tak ... 180 z termoobiegiem i ok 40min

roksana113
mama Bartuni ;)
salatka z selerem
* dwa słoiczki selera tarkowanego (wycisnac sok i do miski wsypać)
* puszka kukurydzy (zlac sok i do miski wsypać z selerem)
* puszka ananasów ( zlać sok,pokroić na małe kawałki i wrzucic do miski z kukurydza i selerem)
*250 g sera żółtego (potarkować i wsypać do reszty składników)
* 250g-300g szynki (pokroić w drobna kostke i dodoać do miski)
* 1 papryka (pokroic w kostkę i dodać do miski)
* 3-4 łyzki majonezu + sól+ pieprz do smaku
wszystko razem wymieszac i koniec:-)
* dwa słoiczki selera tarkowanego (wycisnac sok i do miski wsypać)
* puszka kukurydzy (zlac sok i do miski wsypać z selerem)
* puszka ananasów ( zlać sok,pokroić na małe kawałki i wrzucic do miski z kukurydza i selerem)
*250 g sera żółtego (potarkować i wsypać do reszty składników)
* 250g-300g szynki (pokroić w drobna kostke i dodoać do miski)
* 1 papryka (pokroic w kostkę i dodać do miski)
* 3-4 łyzki majonezu + sól+ pieprz do smaku
wszystko razem wymieszac i koniec:-)
MALINKA2109
Dziękuje Piwonia napewno zrobie bo już mi ślinka cieknie

reklama