reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Leika-spokojnie, lez i odpoczywaj. Najwaznisze ze krwiak nie wplywa na kosmowke. Ja tez mam teraz ciaze wyzszego ryzyka i mam sie oszczedzac. Moge jednak sie poruszac, nie musze restrykcyjnie lezec:). Natomias zwolnionko juz mam wskazane. Bedzie dobrze, zobaczysz:)

reklama
Dziewczyny a macie już takie przezwyczajene powoli, że głaszczecie brzuszek??? Ja jestem ciekawa od kiedy dziecko to wyczuwa może wy wiecie, ja jakoś tak mam, że się głaszcze z myślą, że jak jestem zła to uspokajam siebie i fasolke ciekawe czy coś w tym jest.

kasiente witaj:)
Gin mi powiedział, że to koniec 10 tygodnia, a dziś zaczęłam 11, a termin na 6 listopad, coś się nie zgadza.... :/

andrzelika mam dokładnie tak samo, myślę, że od początku ważna jest więź z dzieciątkiem.

Trzeba brzuszek głaskać i od początku gadać do małego/małej ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gola84 a kiedy miałaś pierwszy dzień miesiączki ja miałam 3 luty no i mam wyliczone na 10 listopad a jestem w 9 tyg i 2 dniu

andrzelika i tu jest problem, bo miałam ostatnią @ zapisaną w kalendarzu z 2010, gdzie był takie na jednej stronie też kalendarz na 2011 i gdy już miałam nowy kalendarz na 2011, tamten wyrzuciłam.
Ale ostatnią miesiączkę miałam ok 20 stycznia, z tym, że cykle miałam bardzo nieregularne i wydłużone ok 45, 42, 40 dni, więc owu też była przesunięta i to znacznie, wg USG wyszło, że to 10 tydzień koncowka

Czyli jestem w 9 tygodniu i 6 dniu, musiałam źle napisać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gola84 No bo ja właśnie miałam zapisane i lekarz mówi, że dokładnie nawet jestem w tym tygodniu, zdarzało mi się nie raz nie zapisać, albo coś ale tym razem jakoś zapisałam i dobrze, później jak twoja dzidzia będzie większa to i tak będzie wiadomo w którym tyg jesteś, ale tak orientacyjnie to jesteś ponad 9 tyg i parę dni praktycznie 10tyg. Załóż sobie suwaczek...

Dziewczyny z tymi terminami coś nie tak, przynajmniej u mnie. Dziś jest 10 tydz i 2 dzien ciąży a termin mam wyznaczony niby na 15 listopada. Miałam bardzo późną owu i data OM dla mnie to żaden wyznacznik. Termin pewnie i tak sie kilka razy zmieni, grunt żeby maleństwo dobrze rosło:)
A jesli chodzi o głaskanie brzuszka to oczywiście, że trzeba głaskać i mówić do swojego maleństwa. ja tam wierzę że dziecko to w jakiś sposób czuje:) Poza tym trzeba je przyzwyczajać do mamusinego głosu:)

onanana jestem w takiej samej sytuacji, bo skoro termin mam na 6 listopad, to OM musiała by być 30 stycznia, a ja miałam ok 20 stycznia (ale nie jestem też pewna) i też duużo opóźnioną owu.

reklama
ja jeszcze brzucha nie głaszczę, pewnie jak będzie większy, to wtedy jak najbardziej :)

z tymi tygodniami, to jest tak, że jak ja np jestem teraz w 9t1d, to jest skończony 9tydzień, rozpoczęty 10 tydzień, mój gin też mówił, że jestem w 8, jak byłam u niego jakoś w połowie 7go

Do góry