reklama
olenka123414
Mama malego Alexa!!!
Raczkuje, siada i podciąga się i staje np w łóżeczku...
WOW!!! Zdalna masz coreczke!!!:-)
Mewa29
mama Adama
brawo dla Martynki:-)
ja nie wiem czy mam sie zazcac martwic ale ten moj leniuch to najwyzej z brzuszka na plecki sie przekreci i troche podpelza do tylu i koniec na umiejetnosciach
siadac chce tylko na spacerze a tak to zaraz sie obsuwa niezadowolony na plasko jak go na kanapie z podparciem dam
taki nieruchawy jest ze szok- tylko by lezal na plecach i zeby go zabawiac
ja nie wiem czy mam sie zazcac martwic ale ten moj leniuch to najwyzej z brzuszka na plecki sie przekreci i troche podpelza do tylu i koniec na umiejetnosciach
siadac chce tylko na spacerze a tak to zaraz sie obsuwa niezadowolony na plasko jak go na kanapie z podparciem dam
taki nieruchawy jest ze szok- tylko by lezal na plecach i zeby go zabawiac
_karincia_
Fanka BB :)
Spokojnie Mewa, ja tez na razie nie mam się czym chwalić 
Przyjdzie czas to i nasze Dzieci się rozruszają
;-)

Przyjdzie czas to i nasze Dzieci się rozruszają

kaskax25
mama wspaniałej trójki
Wow Mitemil sama staje??Raczkuje, siada i podciąga się i staje np w łóżeczku...

ale siada z leżenia czy z raczkowania??
mitemil??
Jak stoi na czworaka to przekręca pupkę tak jakby na bok. Ciężko to wytłumaczyć

Dziewczyny spokojnie. Na każdego szkraba przyjdzie czas. Moja Martyna z rozwojem ruchowym dorównuje 10-miesięcznym dzieciom, więc to raczej ja powinnam się martwić co to za mutaciontko mi rośnie :-)
Ostatnia edycja:
Moj synek odkad zaczal sie bawic na macie z puzzli piankowych, na ktorych moze sie dobrze odpychac zaczal czolgac sie i pelzac w kazda srone. Na boczki sie przekreca, ale z brzuszka na plecki czy odwrotnie ciagle jeszcze nie. Nie wiem czy to kwestia checi czy umiejetnosci.. ale nie martwie sie tym 
Mitemil gratulacje dla Martynki
zdolna babka!!!
Bartek też siada (i z pleców i z pozycji na czworaka) i wstaje-podciąga się ale nie raczkuje - tzn tak jakby raczkuje ale wciąż tylko do tyłu i to jeszcze bardziej takie czołganie niż raczkowanie, natomiast sposobem mieszanym - czołganie, klękanie, podciąganie pupy - przemieszcza się i dociera do celu zwłaszcza jak celem są zabawki brata
a uważać muszę bardzo, zwłaszcza z tym wstawaniem teraz bo się obija
oczy naokoło głowy...
Bartek też siada (i z pleców i z pozycji na czworaka) i wstaje-podciąga się ale nie raczkuje - tzn tak jakby raczkuje ale wciąż tylko do tyłu i to jeszcze bardziej takie czołganie niż raczkowanie, natomiast sposobem mieszanym - czołganie, klękanie, podciąganie pupy - przemieszcza się i dociera do celu zwłaszcza jak celem są zabawki brata
a uważać muszę bardzo, zwłaszcza z tym wstawaniem teraz bo się obija
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Moja Karola,tez jeszcze za wiele nie potrafi....z pleckow n abrzuszek sie przekreci ,no i z brzuszka na plecki tez,ale to nie za czesto .....przesówa sie na wszystkie strony,i czasem pelznie do tylu...he,he....ladnie bierze zabawki,ktore leza obok niej ...ale jeszcze sama nie siedzi
...

reklama
Podziel się: