reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Matys jadł dopiero po 20,a urodził się o 5.07. Też zastanawiałam sie,czy aby na pewno wszystko jest ok. Pielęgniarka powiedziała mi,że obudzi się jak będzie glodny,a noworodki podobno potrafią nawet 3 doby nie jeść. Wogóle wyobrażałam sobie,że jak go urodzę to zaraz przystawię go do cyca(jak na filmach:-D) i nie mogłam się doczekać.

reklama
gagulec noc jak zawsze, pobudki 3, cholera, jeszcze będę próbowała tak dawac mu kolację przed cycem nocnym. Może się jego organizm przestawi. W końcu przez 8 m-cy budził się często, trzeba czasu, prawda. ( tak sobie tłumacze).;-):-)

Iza ja myślałam, że drugie dziecko będzie inne co do spania niż Maja, ale się rozczarowałam, jest jeszcze nawet gorsze. Oj te moje dzieciaki nie tracą czasu na sen.:tak:

A u mnie po porodzie Adaś spał 3 godziny, a drugiej nocy w szpitalu nie zmrużył ani na chwilkę oczków, tylko cyc. Spał praktycznie po 10 min. A ja siedziałam i trzymałam go przy cycu 7 godzin. Kiedy rano zobaczyłam moje napuchnięte nogi, to się przeraziłam.:szok: A piguła z mordą na mnie, że powinnam leżec, a Qrna dzieciaka nie można było przecież wziąc do łóżka.:crazy:

Agulka to próbuj kochana próbuj za którymś razem sie uda. U nas była dzisiaj jedna pobudka( 2:37) i później od 5:30 cały czas mały wisiał na cycku i tak do 7:baffled:

Ja wczoraj w końcu skusiłam sie na zrobienie małemu kisielku i chyba mu posmakowało bo zjadł prawie cała swoja malutką miseczkę. Oczywiście po kąpieli cycusia i kanapeczkę też zjadł:szok:
A teraz ide mu śniadanko zrobić póki jeszcze mocno nie marudzi

Mój mały kisielek już jadł w 6 mcu, a robisz sama?????
Agulka tak, robie sama. Wiem, że kisielek można już podawać nawet od 4 miesiąca życia ale ja jakoś nie mogłam sie wcześniej zebrać do kupy i szłam na łatwiznę dając małego deserek ze słoiczka.
a teraz sie zastanawiam czy można maluchowi dawać taki kisiel kupowany? chociaż robiony własnoręcznie wydaje sie zdrowszy.

Gagulec jest taki kisiel kolorek nie kojarze firmy. Czytałam w składzie, że jest bez konserwantów i bez "EEEEE" :-D ale nie wiem czy można podać go tak małemu dziecku:dry:

Dobrze wiedzieć jednak ja na razie poprzestanę na robieniu samemu tym bardziej że jest to chwila moment i gotowe.

Od czasu kiedy trafiliśmy do szpitala Bartek już w nocy nie je, w ogóle nie chce jeść mi z butelki,więc karmię jego łyżeczką. Najgorsze że coś nie chce mi mleka jeść :baffled: Tam dawałam mu wszystko co podawali: kasza manna na mleku zwykłym,kukurydzianą na mleku,zupki z kaszą manną,mielony gotowany,nawet załapaliśmy się na zupę kminkową :tak: Tak że widzę że pełną parą mogę mu już wszyściutko dawać (oprócz smażonego oczywiście)
Dziś ugotowałam mleko i zrobiłam mu mleko z bułką (bez cukru):tak:

reklama
Do góry