reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Trochę się martwię bo Mateuszek niechce dziś za bardzo jeść i pić:no::no::no: rano gdzieś ok. 6 wpil 150ml mleczka a zawsze wypijal 240ml a potem tzn.tak ok. 9 zjadl troszkę banana zmiksowanego z nektarynką i do tej pory nic próbowalam mu dać mleczko ale zaciska usta i odwraca glówke, chlebkiem plul picicie też nie za bardzo no może wypil jakieś 100ml herbatki i nic po za tym:crazy::-(
wogóle jakiś taki dziwny dzisiaj jest:-(

reklama
Moniu może ze względu na upał???? Ja np jak jest gorąco nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, z dziecmi jest tak samo :)

U nas dziś nie bylo za bardzo upalu ja bardziej podejrzewam ząbki bo oby dwie 1 górne mu się przebijają no i jemu dziś pierwszy raz zdarzylo się odmówić jedzenia bo zawsze na widok butelki plakal że on chce jeść lub pić a dziś odwracal glówkę i byl caly na nie:no:

Moniu może ze względu na upał???? Ja np jak jest gorąco nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, z dziecmi jest tak samo :)

wydaje mi sie, ze gdyby bylo to z powodu upalu, to by przynajmniej pil,a ztego co Monia pisze, to pic tez nie chcial. julitka w upaly nie je duzo, ale pije jak smok!

dziewczyny ja już nie mam siły ani nerwów do mojego niejadka- dość, ze jak coś zje to fakt taki graniczy z cudem to na dokładkę od paru dni co by mały nie dostał do buzi jest bleeeeee-chodzi mi o coś co trzeba choć odrobinę przegryźć- ziemniak gotowany- bleeeeee, banan, bleee, truskawka, malina, marchewka, jabłko i wszystko inne co nie jest papka totalną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to moze po prostu poczekaj... ja tez dluugo jadlam papki, a teraz? mniam, taki ze mnie smakosz!!! ;-):tak:

ja jeszcze nie dawałam, porostu na to nie wpadłam:-D:confused: A Damianek ile ma ząbków, bo Adaś 2 i chyba by sobie nie poradził
piotrus juz od dawna dostaje paluszki. nawet kiedy mil tylko 2 zabki jakos sobie z nimi radzil :tak:

a Mateuszek chyba obrazil się na mleko:szok: dziś rano zrobilam mu 200ml mleka a on wypil tylko 40ml :szok:i więcej już niechcial a marudzil bo byl glodny więc musialam mu dać co innego:tak:

Mam pytanie: Czy dajecie swoim dzieciom 5 takich samych ilościowo posiłków czy może wg schematu 3 główne i 2 przekąski? I czy są między posiłkami równe odstępy czasowe?

reklama
majandra u nas wyglada to tak
6rano 180ml mleka
9 rano 150ml mleka plus kaszka
12 obiadek 200ml
15 deser 130ml
18 180 mleka - czasem kaszka
mala niewiele podjada miedzy posilkami tzn 5 chrupek dziennie i to wszystko...
kazdy dzien wyglada praktycznie tak sam;-)
aha piszac 180ml mleka mam na mysli 180wody plus 6 miarek mleka...

Do góry