• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
moja niunia spróbowała dzisiaj pierwszy raz buraczka - dodalam jeszcze do niego jabłko euforii jakieś specjalnej nie było ale zjadła wszystko:tak: ale te zupki bobovity po 6 m po prostu uwielbia:-D
podbijam też do pytania Izy dlaczego nie można łączyć żółtka z mięskiem
i mam jeszcze jedno pytanko jak podajecie gluten- tylko przez kasze bo coś czytałam kiedys chyba o makaronie:dry:

Trochę zmodyfikowałam Maciusiowe menu. Wygląda tak (choć ostatnio mu urozmaicam i nie jada codziennie tak samo):

6:00-6:30- cycuś + 135 ml mleczka
9:45 - kaszka na rzadko z butelki - wychodzi ok. 180 ml
lub
60 g owoców z dodatkiem kaszki, na popitkę 100 ml mleczka
lub
kaszka na gęsto, myślę, że ok. 100 g, na popitkę 100 ml soku
13:00 - 135 ml mleczka
16:15 - 120 g warzywek z mięsem, na popitkę 100 ml mleczka
19:30 - kaszka z butelki - wychodzi ok. 150 ml + cycuś
w nocy 1-2 razy cycuś

Dodatkowo 1-2 razy dziennie 100 ml herbatki owocowej.

Narobiłam dziś Maciusiowi obiadków. 11 małych słoiczków. Nowe warzywka to: pieczarki, cebula i kalafior.

Asiu to mój Kuba również jest miłośnikiem obiadków z BoboVity :-) kupuję mu te 190g po 6 i po 8 miesiącu :-) dziś jadł krupniczek z ryżem i cielęcinką :-) ależ mu smakowało. Kupiłam mu dziś również z BoboVity jabłka i gruszki z twarożkiem jutro zabiorę mu to i obiadek na te chrzciny, aby było pod ręką jak mały będzie głodny.

reklama
Asiu to mój Kuba również jest miłośnikiem obiadków z BoboVity :-) kupuję mu te 190g po 6 i po 8 miesiącu :-) dziś jadł krupniczek z ryżem i cielęcinką :-) ależ mu smakowało. Kupiłam mu dziś również z BoboVity jabłka i gruszki z twarożkiem jutro zabiorę mu to i obiadek na te chrzciny, aby było pod ręką jak mały będzie głodny.

Z twarożkiem?? Od kiedy to jest? W ogóle od kiedy podajemy nabiał? Nie powiem żebym nie dała Matysowi jogurtu,ale tak na spróbę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry