reklama
Stas je tak samo. Ostatnio nawet sie zastanawiam czy kaszke robic na mleku i ograniczyc danie mleczne do dwoch na dobe: rano i przed snemJa też ograniczam małemu mleko,czyli jak dostanie przed 10.00 to jest już ostatnie danie mleczne
Potem jakieś jabłuszko,rosołek,wczoraj dostał młode kartofle i dopiero przed snem mleczko![]()

No widzisz? Moze nie taki z niego glodomorek, he? Woli tylko chlopina solidne zjesc jak czlowiek;-):-)Muszę się Wam pochwalić, że Maciuś zjadł dziś ok.180 g obiadku i nie dostał po tym mleczka. Dostał herbatkę. I co ciekawe, byl bardziej najedzony niż jak jadł 130 g i 100 ml mleczka.
Odkad hanifka wstaje szybciej zmienilismy plan dnia wyglada on nastepujaco
4:00 - mleczko 120 ml
8:00 - mleczko 120 ml
11:00 - kaszka na mleku
14:00 - obiadek
17:00 - deserek
19:00 - mleczko 150 ml+2 lyzeczki kleiku
I wydaje mi sie ze mala je za duzo tego mleczka jadla go mniej bo nie dostawala tego o 8:00 ale teraz juz jest glodna o tej godzinie i nie wiem co zrobic jak uepszyc ten plan by bylo ok???
4:00 - mleczko 120 ml
8:00 - mleczko 120 ml
11:00 - kaszka na mleku
14:00 - obiadek
17:00 - deserek
19:00 - mleczko 150 ml+2 lyzeczki kleiku
I wydaje mi sie ze mala je za duzo tego mleczka jadla go mniej bo nie dostawala tego o 8:00 ale teraz juz jest glodna o tej godzinie i nie wiem co zrobic jak uepszyc ten plan by bylo ok???
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Klavell, a nie da rady wyeliminować tego mleka o 4? Maciuś już nie je w nocy. Pierwszy posiłek je o 6.
Jak ja bym chciał, żeby Krzyś chociaż raz dziennie napił się mleka z butelki a nie tylko cyca
Próbowałam mu dzisiaj dać owsiankę ,ale nie było mowy
, kaszek też nie je
.
Tragedia ja już kompletnie nie wiem co mu podać na śniadanie.
On najchętniej jadłby obiadek na śniadanie albo chlebek z jakąś wędlinką. Daje mu troszkę ale wydaje mi się, że jeszcze jest za mały na takie normlane śniadanka

Próbowałam mu dzisiaj dać owsiankę ,ale nie było mowy
, kaszek też nie je
.Tragedia ja już kompletnie nie wiem co mu podać na śniadanie.
On najchętniej jadłby obiadek na śniadanie albo chlebek z jakąś wędlinką. Daje mu troszkę ale wydaje mi się, że jeszcze jest za mały na takie normlane śniadanka

Enia a kaszka manna???? Ja małemu robię kaszke manną na śniadanie lub kolacje, a i ostatnio zaczęłam mu na śniadanie robić kanapeczki z pasztecikiem bardzo mu smakuje potrafi wtrabić cała jedną kromeczke popije to soczkiem i dziecko pojedzone
robię mu również z masełkiem i szyneczką.
robię mu również z masełkiem i szyneczką.Nie chce niczego co jest na innym mleku
. Ale skoro Ty dajesz małemu chleb z pasztetem to ja też mu dam. Już wcześniej póbował z szyneczką, z pasztetem, z serkiem topionym i miał ochotę na dużo więcej
Hmmm... jeden feler, że my dalej nie mamy zębów
. Ale skoro Ty dajesz małemu chleb z pasztetem to ja też mu dam. Już wcześniej póbował z szyneczką, z pasztetem, z serkiem topionym i miał ochotę na dużo więcej
Hmmm... jeden feler, że my dalej nie mamy zębów

To rzeczywiście feler bo Kuba to przynajmniej ma czym ugryźć tą kromke. Odkrawam mu brzeg i skórke i daję sam środek
nie boje siębo konsultowałam to z pediatrą, która zaptała tylko o kupki i czy na skórze nie pojawiły się zmiany. Na szczęscie nie ma objawów alegrii czy nieprawidłowości to daję, a mały ma urozmaicenie.
nie boje siębo konsultowałam to z pediatrą, która zaptała tylko o kupki i czy na skórze nie pojawiły się zmiany. Na szczęscie nie ma objawów alegrii czy nieprawidłowości to daję, a mały ma urozmaicenie.reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Kasia,a jak gotujesz kaszkę mannę??