reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej dziewczyny

w koncu piatek, potem weekend, dwa dni i moj m w koncu wraca!!!!!!!!!

ja mysle że to jest taka cisza przed burzą, niby nic i niby nikt sie nie szykuje a tu zaraz ktoś z newsem wyskoczy... :)

od 5rana mam biegunke i bóle takie jak menstruacyjne czy to moze objawy zbliżajacego sie porodu??:sorry2:
mysle, ze dagisu z baska_28 sdzielnie rywalizuja o srebrny medal

mamdzis wizyte denerwuje sie.... nie wiem czemu ale od jakiegos czasu mam dziwne wrazenie ze to juz niedlugo....bac sie zaczynam

trzymamy kciuki, nie nerwuj sie

Laseczki- dzien na rozpakowywanie to jest NIEDZIELA-to przez Dawidowe hihih. u nas na forum wiec dzis mamy piatek, jutro sobota, wiec na pojutrze niech ktoras sie przyszykuje. NIEDZIELA- dniem ROZPAKOWYWANIA:) trzeba to gdzies zapisac:)

ja nie chce niedziele, chce srode, a dokladnie srode 20stego (pazdzirernika, zebysmy mialy jasnosc)

dziulka jak obracanko? daj znac
dagisu - bylas u gina?
Alicja - ja juz z toba nie moge, znow jestem przez ciebie glodna.

smoniq i onesmile cos znow milcza, moze cichaczem czaja sie na srebro?

reklama
Czuję się jak emerytka, dosłownie. Rano mąż podrzucił mnie do centrum i poszłam zrobić ten wymaz na paciorkowca. Wyniki mam odebrać w środę. Ile ja to się naszukałam tego centrum to ja nie wiem, tak beznadziejnie ukryte jest eh. Potem przeszłam przez kilka ulic sobie spokojnie i na autobus do domu. Wróciłam i czuję jakbym miała nogi z waty, myślałam że już nie dojdę do mieszkania. Taki kryzys mnie chwycił że myślałam w pewnym momencie że siądę na ławce i się pobeczę. Te wyjścia to już nie dla mnie a najgorsze jest to że za jakaś godzinę będę musiała ponownie wyjść do lekarza na kontrolę, zobaczymy czy mój grzybek już się całkowicie wyleczył i co z szyjką itp. Na szczęście od lekarza to mnie mąż odbierze.

Widzę że Wy tutaj walczycie o srebrny medal heh:-). Mi tam nie śpieszno jeszcze.
dagisu nam w szkole rodzenia położna mówiła,że takie lekkie plamki krwi mogą się zdarzyć, w takich odcieniach jak okresowe krwawienie i że to nic złego nie wróży. Jedynie gdy pojawi się mocne plamienie to trzeba zgłosić się z tym i sprawdzić co to jest. Teraz to Ty się tutaj nam melduj co chwilę czy wszystko ok! Bo jak znikniesz na dłużej to pomyślę że zawitałaś na porodówkę:-).

ladygab cieszę się że po wizycie u gin wszystko ok!
dziulka a za Ciebie mocno trzymam kciuki!!!

Coś chciałam jeszcze pisać,ale już sama nie wiem co. Tyle napisałyście że nie jestem w stanie na wszystko odpowiedzieć, bo ledwo co przeczytam to zaraz zapominam heh:rofl2:.
Wiecie jaki mnie strach ogarnął? że będę gdzieś w miejscu publicznym i mi nagle wody odejdą i co wtedy? aaaa! :szok:

Mala_mi,antenka trzymam kciuki za wizyty!

sparrowkot, taaaa... Tylko Inka o poranku nam pozostaje... A piękny ekspres ciśnieniowy stoi i kusi... Po porodzie zapraszam na kawę przez duże K!

A ja piję normalną kawę (chociaż zbożową też):tak:, na dodatek sypaną, z cukrem i mlekiem. Całą ciążę(jedną jak i drugą) piłam i wiem,że jedna kawa dziennie nie szkodzi. No chyba,że ktoś ma wysokie ciśnienie- nie tak jak ja 90/60;-)

Ulisia cześć :) właśnie zauważyłam, że wyświetliły mi się narzędzia do moderacji.

A mnie coś mdli cały dzień. Jak stoję lub siedzę to jest masakra. Jak się położę na lewym boku to trochę lepiej. Teraz to się zacznie, wszystkie objawy poprzedzające poród i będziemy codziennie panikować :)
Musimy się oswoić z tą myślą, żeby nie zwariować :)

EMILIAB pewnie że nie szkodzi jeśli twój organizm tego potrzebuje ... ale ja miałam uraz do kawy przy pierwszej ciąży chociaż od 16go roku życia doiłam po 5 kubków dziennie
Potem przestałam całkiem pić kawę:) i mi do dziś śmierdzi jak muszę mężowi robić ;p

DAGISU co z tobą? Byłaś czy dzwoniłaś do tego lekarza??? Nie olewaj sobie tego .
To może być nic, to może być jakiś objaw, ale równie dobrze może to być odklejające się łożysko !!

Dziulka kochana nie denerwuj się bo twoja dzidzia to czuje !! Ona teraz musi mieć LuUuUuzzZZzzik ... :*

Nie, nie moje drogie ja tu jeszcze z Wami dłuuuuugo w dwupaku zostane:) to dopiero 34tc więc nawet tak nie myślę. Lekarz powiedział, że 28.09 odstawimy fenoterol i wtedy dopiero niech się dzieje wola nieba a dzisiaj 10.09 wiec nie ma to tamto. Poza tym na ostatniej wizycie lekarz nie kazał mi robić żadnych badać, żadnych posiewów także pewnie to się wydarzy na wizycie za tydzień. Tak jeszcze odnośnie tego fenoterolu. Lolisza czy przy fenoterolu mogę urodzić? On jest przeciwskurczowy przecież. Ja na prawdę jakoś spokojnie teraz wolę podchodzić do tego wszystkiego. To jeszcze nie czas, a nie ma mowy żeby coś złego było tego nawet do siebie nie dopuszczam.
W ogóle to jestem wkur...a na tego mojego lekarza, nie idzie się do niego dodzwonic, na smsy nie odpisuje, zreszta położna tez:/ ech

Dzwonił właśnie małż z pracy oczywiście zmartwiony jak się czuje, bo jeszcze to cholerne przeziębienie i ten nadgarstek, jak on rano wychodzi do pracy i ja się budzę to normalnie z nadgarstkiem jest kiepściutko.
A no i wracając do tematu to powiedziałam M. że jak tylko by się to powtórzyło, a lekarz się nie odezwie to wtedy pojedziemy od razu na IP. Tylko że do tego szpitala jade jakieś 40min i to mnie najbardziej dobija. Na samą myśl mnie paralizuje:(

Powiem Wam że tak teraz ciagle czuje że chce mi się siku idę siadam i może kropelka moczu pójdzie i przez to sprawdzanie papierem czy przypadkiem nic się nie dzieje (te plamki krwi) to już mnie szczypie.

reklama
Bo to się lekarzowi Dagisu mówi .. nie wiem czemu nie umiesz się dodzwonić tym bardzizej jak masz prywatny numer .. ja mam numer tylko do gabinetu a dzwonię ze wszystkim tam i zawsze mogę liczyć na pomoc i odpowiedź .... Dziwne to naprawdę.
A czekanie aż może znów się coś wydarzy to jest wogóle idiotyczne ... no takie jest moje zdanie sorry
A takie tłumaczenie że "do tego szpitala jade jakieś 40min i to mnie najbardziej dobija. Na samą myśl mnie paralizuje" poprostu nie pasuje - ty masz być matką więc zachowuj się odpowiedzialnie a nie patrz na to co ciebie paraliżuje.Mnie by sparaliżowało gdybym miała plamienia i nie dopytała dokładnie od czego one ..

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry