• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Olisiaa to sa stare jakies sposoby z czasow naszych nawet nie babc tylko moze prababc! ja bym ani sobie ani dziecku moczu do ust nie wlozyla ani do rany bym nie przylozyla.. Dla mnie to zabobony i np. moja jakby ciotka wrozka w to wierzy;-))
Sa inne sposoby na plesniawki:
Pleśniawki - przyczyny, domowe sposoby leczenia. | Ochoroba.pl
Leczenie pleśniawek u niemowląt | parenting.pl
Pleśniawki - Drożdżaków można uniknąć / Bobopedia / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców

O moczu nic nie ma i chwala Bogu!

reklama
Ollena nie oburzaj sie tak :-) Sposob z moczem to nie zabobon, opisywali nam go na sr i juz wiele razy slyszalam, ze jest mega skutczny. No ale jest... "nieestetyczny" (ze tak sie lagodnie wyraze ;-) ), wiec dlatego wymyslono inne metody :-)

wogole wlasny mocz jest zdrowy na różne dolegliwosci. Jest osobna dziedzina medycyny, która się tym zajmuje - urynoterapia. Fakt jest jedna z najstarszych metod leczenia, naturalna ale wciaz rozwijana.

Na szczescie my mamy lek i siuskami sie leczyc nie musimy ;-) Maly zalapal,ze lekarstwo slodkie to buziaczka otworzyl,po prostu nie chcialam go za bardzo meczyc i na sile cos robic.Wlasnie zanim przeczytalama,tez nawinelam gaze na patyczek do uszu,na to lek i do buzki,jak otwieral.Podzialalo.I sam lek tez.Mega szybko bo juz na poczatku jezyka nawet jednej plamki nie ma,tylko troche glebiej jeszcze troche jest.No nic musimy kontunuowac :sorry2:

Dziewczyny, czym myjecie pupę po kupce? Chusteczkami czy wodą?
Ja staram się stosować system w nocy chusteczki, w dzień woda i waciki. Tylko te waciki wychodzą drożej niż chusteczki, muszę znaleźć jakiś patent na coś jednorazowego ale tańszego. Nie chcę małej mazać na co dzień tymi chusteczkami nawilżanymi.

reklama
Ja tez tak jak elvie i pieszczoszka :)
ale waciki mam i czasem w ciagu dnia tez przemywam wacikami. Tutaj waciki grosze kosztuja wielka paka i wychodzi bardzo tanio.
My kąpiemy tez codziennie i tymi wacikami zawsze oczka i twarz przemywam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry