• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
5 min, max 10, bo nie chce mi sie dluzej siedziec. czasami, jak chce ja troche zmeczyc, zeby od razu zasnela, to daje sie popluskac troche dluzej, z 15min. a czasami ona jest zbyt zmeczona na zabawy,wiec migiem myjemy i do lozeczka

ja około 5 minut bo ona jest głodna i zmęczona i zaraz po kąpieli domaga się spania. Pewnie siedziałaby dłużej ale później jest już bardzo zła i nawet przy ubieraniu jest płącz i ciągnięcie za bluzkę (co oznacza chce cyca i spać)

ja ok 15 minut, najpierw trochę zabawy, mycie i polewanie prysznicem - jak dłuższa kąpiel to nie płacze przy wyciąganiu. Ale ogólnie nie powinny dzieci w wodzie długo siedzieć bo skóra się wysusza, więc im krótsza kąpiel tym lepsza, podobno (czyt. gazeta dla dzieci i mamy ;p)

ja ok 15 minut, najpierw trochę zabawy, mycie i polewanie prysznicem - jak dłuższa kąpiel to nie płacze przy wyciąganiu. Ale ogólnie nie powinny dzieci w wodzie długo siedzieć bo skóra się wysusza, więc im krótsza kąpiel tym lepsza, podobno (czyt. gazeta dla dzieci i mamy ;p)
No wiem własnie,, zwłaszcza u dziewczynek. Ale ja nie moge jej wyciągnąć z wanny, bawi sie, śmieje i chalpie jak szalona! Dlatego ciekawi mnie ile wam to zajmuje i jaka wyjdzie 'średnia ważona' :)
Kąpie zawsze w emolientach - wiec o suchośc tak bym sie nie bała!

a ja z innej beczki - czy któraś z Was myje naczynia dziecka w zmywarce????
Ja Kubie normalnie myję w zmywarce ale Michasiowi już nie, bo sie boję, ze za mocne detergenty, choc teraz już nie myje mydelkiem, tylko zwykłym płynem do myci naczyń. Ale przyznam, ze temmat zmywarki intryguje mnie od początku, bo na większości butelek w instrukcji jest, ze mozna myć w zmywarce. No i pytanko - pisaliby, że można myć butelkę gdyby to było szkodliwe dla dziecka??

reklama
No wiem własnie,, zwłaszcza u dziewczynek. Ale ja nie moge jej wyciągnąć z wanny, bawi sie, śmieje i chalpie jak szalona! Dlatego ciekawi mnie ile wam to zajmuje i jaka wyjdzie 'średnia ważona' :)
Kąpie zawsze w emolientach - wiec o suchośc tak bym sie nie bała!

czego uzywasz? Tylko do kąpieli wlewasz czy też mydła używasz? Ja już używam płynu Nivea do kąpieli i mycia włosków i mydła nivei - lubię jak jest pachnący a problemów ze skórą nie ma. Oilatumy leżą i płyn i szampon.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry