Anastazzja
Fanka BB :)
Kasia...parafiną ponoć nie można często stosować, bo odwapnia kości (???) czy jakoś tak...ale nie wiem...specjalistą nie jestem...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
przy Marcelku nie pieluchowąlam i wszystko było ok. teraz tez nie pielu****e. ważne jest by nie krepować nóżek dziecka np becikami rożkami itp. jak chce lezec jak żaba niech leży. i nosić z szeroko rozstawionymi nogami. by jak małpka obejmował nas biodrami.Na początek pierwsze pytanie czy warto stosować tzw. "podwójne pieluchowanie" słyszałam, ze się od tego odchodzi jak nei ma potrzeby tylko z drugiej strony czy nie lepiej zapobiegać?
co do częstotliwości kąpieli słyszałam różne zdania. ja kapie co dziennie.Dziewczyny, w czym kąpiecie Wasze maleństwa?
Czy kąpiel codziennie to nie za często? Na szkole rodzenia mówili żeby kąpać każdego dnia, tak samo w szpitalu. Ale nasze mamy bombardują nas telefonami, że po co my ją codziennie moczymy...![]()
ze naskórek schodzi to normalne. nie martw sie tym. musi zejść.małemu schodzi naskórek z całego ciałka.. czy to normalne??
jak trzeba pielęgnować oczka??
nie wiem czy coś źle robię.. ale od dwóch dni Maksio ma krosteczki czerwone w okolicach oczu ...
u mnie Marcelek tez ten rytm złapał bardzo szybko. i mimo iz teraz taki juz spory to co wieczór jak chce juz isc spać to woal o kąpiel. Danielka tez tego rytmu od samego początku uczę.Jednak wyrabia się od początku rytuał, że jest kąpiel, karmienie i spanie. W przypadku Matiego się sprawdzilo i zaczął ładnie zasypiać.
oczka pielęgnuję jak dziewczyny pisza wacikiem kosmetycznym i sola fizjologiczna . na każde oko oddzielny wacik. od kancika oka przy nosku do ucha.
a ja słyszałam, że właśnie odwrotnie, od zewnątrz do wewnątrz ... a to dlatego, że w wew kącikach zbiera się ropka i żeby jej nie rozcierać na całe oczka .....
może któraś mamusia jeszcze zweryfikuje jak to powinno być