reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pieluchy wielorazowe kompedium wiedzy:-)

reklama
nie przyklejają się do pupy :) o tych ryżowych też nic nie słyszałam, kupuję takiego typu jak te w linku, jak jest kupa, to wrzucam do kibelka i po sprawie, jak tylko zasisiana pielucha to papierek ląduje z powrotem do pieluchy :D
tak te węglowo-bambusowe wkłady schną najwolniej, bo one mają 5 warstw, a np. z mikrofibry ma tylko 3, ale one i tak schną bardzo szybko (od kilku do kilkunastu godzin - zależy od temperatury), a poza tym zawsze można w kieszonkę tetrę włożyć ;)

nie przyklejają się do pupy :) o tych ryżowych też nic nie słyszałam, kupuję takiego typu jak te w linku, jak jest kupa, to wrzucam do kibelka i po sprawie, jak tylko zasisiana pielucha to papierek ląduje z powrotem do pieluchy :D
tak te węglowo-bambusowe wkłady schną najwolniej, bo one mają 5 warstw, a np. z mikrofibry ma tylko 3, ale one i tak schną bardzo szybko (od kilku do kilkunastu godzin - zależy od temperatury), a poza tym zawsze można w kieszonkę tetrę włożyć ;)
Właśnie może mi się w końcu te pieluszki tetrowe przydadzą :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

to tak jak mi się przydały, bo przy starszaku leżały sobie, a ja z nich nie korzystałam :D
za to przy młodszym w 100%, bo jak się urodził, to non stop był odparzony, a że było lato to leżał w wózku owinięty tylko tetrą :D a potem do wielorazówek wkładałam

Ją się zastanawiam jednak nad otulaczami +wkłady takie jak do kieszonek. Taki otulaczami dziecko może nosić cały dzień jak majtki a wymieniamy tylko wkłady. Co o tym myślicie?

ja takie kupuję, ale dopiero zacznę używać, jak małą będę chciała odpieluchować ;) polecam Ci kupić na próbę i taką i taką i wtedy będziesz miała porównanie co lepsze :D cenowo wychodzi podobnie :D
wydaje mi się, że w takim otulaczu jest bardziej mokro :)
właśnie dziś zrobiłam zakupy pieluchowe :) - dlatego taka obecna jestem ;)

kumpela była zadowolona z używania otulaczy, choć potwierdza, że bywa mokro w nich ;) wkładała do nich wkłady i tetrę :) no dzięki drobnej pogadance dostanę w spadku dwa co jej zostały :D

Znalazłam następną blogującą mamę wypowiadającą się o pieluchach wielobranżowych. Ta dziewczyna głównie użytkuje otulaczami właśnie. Jeżeli macie ochotę: budująca mama.pl

reklama
poczytałam i muszę stwierdzić, że jednak potwierdza się to co sama wymyśliłam ;) cytuję "Otulacz? Rewelacja. Korzyści są przeważające. Co prawda najlepiej byłoby na początku używać kieszonek, a potem, kiedy dziecko bardziej współpracuje i więcej siusia przejść na otulacz, nam 3-4 sztuki wystarczyłyby w zupełności
facebook-smiley-face-for-comments.png
na całe pieluchowanie teraz, kiedy Zosia ma 10 miesięcy...Przeważa wygoda i mnogość możliwości wkładkowych. Możemy włożyć specjalne wkładki, tetrę, bambusa, albo mikrofibrę w coś owiniętą. Poza tym rewelacyjna cena... i ograniczenia prania w porównaniu z pieluszkami kieszonkami."
no i trzeba pamiętać, że wkłady bambusowe wysuszają pupę, więc nie mogą mieć bezpośredniego kontaktu z pupą :D a także "mnogość możliwości wkładkowych" jest również w kieszonkach i nie trzeba mikrofibry w nic owijać (bo bezpośredni styk pupa ma z polarem) ;)
na pewno na korzyść przemawia to, że dzieciak cały dzień może urzędować w jednym otulaczu i tylko wkłady wymieniamy, ale i tak wkłady trzeba prać, a ich jest zazwyczaj więcej niż samych kieszonek ;) - to tak w ramach czepiania się :D

Ostatnia edycja:
Do góry