• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Atram, ta stronka od jakiegoś czasu nie chodzi :baffled: i nigdzie nie można znależć wniosków w wersji elektronicznej :no: Ba, nigdzie w necie nie ma takich informacji jeśli chodzi o Piłę :wściekła/y::crazy:
Moje koleżanki z pracy też dostały już wnioski do przedszkola, ale ich dzieci już tam chodzą. Możliwe, że później będą wydawać wnioski dla nowych dzieci.
Sądzę, że dwulatki nie mają szans by się dostać do przedszkola w tym roku. W pierwszej kolejności będą przyjmować pięciolatki (bo chyba mają obowiązek chodzić) a jak zostanie miejsce to przyjmą trzylatki. Dla naszych brzdąców nie będzie już miejsca :no: Jeśli chodzi o przedszkole to ja nawet nie ryzykuję, ale zastanawiam się cały czas nad żłobkiem.

reklama
Atram, ta stronka od jakiegoś czasu nie chodzi :baffled: i nigdzie nie można znależć wniosków w wersji elektronicznej :no: Ba, nigdzie w necie nie ma takich informacji jeśli chodzi o Piłę :wściekła/y::crazy:
Moje koleżanki z pracy też dostały już wnioski do przedszkola, ale ich dzieci już tam chodzą. Możliwe, że później będą wydawać wnioski dla nowych dzieci.
Sądzę, że dwulatki nie mają szans by się dostać do przedszkola w tym roku. W pierwszej kolejności będą przyjmować pięciolatki (bo chyba mają obowiązek chodzić) a jak zostanie miejsce to przyjmą trzylatki. Dla naszych brzdąców nie będzie już miejsca :no: Jeśli chodzi o przedszkole to ja nawet nie ryzykuję, ale zastanawiam się cały czas nad żłobkiem.

Moniko właśnie dzwoniłam do przedszkola na Wincentego Polla.Tam pani mi powiedziała,że owszem przyjmują takie maluchy nawet 2,5letnie.Ale dzwonić mam w środę bo dzisiaj nie ma szefostwa.Wnioski rzeczywiście dają teraz tym dzieciom co już chodzą,a później nowym szkrabom.
A jeśli chodzi o te elektroniczną stronkę to właśnie ma ruszyć koło 23 marca.Ale ja i tak raczej pofatyguję się osobiście,bo tą drogą boję się załatwiać takie sprawy,bo nie jestem jeszcze tak zorientowana w obsłudze komputera.

Czyli Moniko do żłobka jutro też nie mam co iść,bo dla nowych dzieci istnieje tylko droga elektroniczna,która ruszy tak jak pisałam 23 marca.Trzeba tam się zalogować ,złożyć podanie i to należy zrobić do 10 kwietnia.
Jednak będę musiała poprosić syna by mi pomógł pokonać ten etap komputerowy.

Witam :) Olu dziekuje za wsparcie:-):tak:,jest coraz wiecej telefonów, mamy juz pierwsze zapisy, a co najważniejsze spotkałam sie z mamai ,które sa zainteresowane :-)wszystko sie zaczyna kręcić !!!! jeszcze wiele pracy przed nami dziekuje za wszystkie rady pozdrawiam gorąco joanna

Olu, rozumiem was. Takie późne powroty twojego meża są uciążliwe dla wszystkich: dla niego przez tą dlugą jazdę w te i z powrotem, dla ciebie bo sama jesteś z maluchami od rana do wieczora, a dzieciom smutno, bo taty prawie nie widzą. Ja na waszym miejscu dawno bym tego nie wytrzymała ;-) Podziwiam was za to :tak::-D Ale życzę wam powodzenia w szukaniu nowego domku :-D;-)

Ja dziś jestem w domu, bo mały mi się rozchorował :baffled: Ma zapalenie dziąseł - od dwóch piątek, które mu idą i nie mogą się wyrżnąć :confused::baffled: Witek ma temperaturę nawet do 38.6 i nic nie chce jeść, nawet ma problemy ze spaniem :baffled: Nie muszę pisać, że sama jestem dziś padnięta :dry:

hmmm moja młodsza córcia tez miała zapalenie dziaseł od zabków i pomogła gencjana na wodzie i Orofar

Pati mi znajoma pielegniarka tez odradziła Trzciankę a bardzo chciałam tam rodzić:tak::tak::tak:
Ola K dzięki teraz juz jestem w temacie:rofl2::rofl2: Toś wy rozjezdna rodzinka jesteście. A jak maluchy znoszą takei zmiany?

Co do przedszkoli to tez chce dać moja Laure ale podobno cieżko się dostać:baffled:

Olu wiem jak ciężko się przenieść w nowe miejsce ja mieszkałam 8 lat w Poznaniu i potem powrót też był ciężki , już jestem u siebie ale na początku - masakra.
Atram w tamtym roku wnioski przez komputer to była porażka okazało się że jeśli zrobisz błąd to nikt nie może go naprawić , coś potem próbowali zmienić w tym programie ale nie wiem z jakim skutkiem , bo nasza dyrektorka kazała nam przynieść wnioski pisane ręcznie i sama wpisywała w komputer - po paru pomyłkach rodziców.

Dzwoniłam do żłobka. Nabór dla nowych dzieci jest od 23 marca do 10 kwietnia.
Wniosek można pobrać ze strony Silvermedia ale wniosek trzeba zlożyć osobiście :baffled: (co to za nabór elektroniczny?). Wyniki będą ogłoszone 21 kwietnia.

Witam!
Czarna, maluchy znoszą przeprowadzki na razie w porządku - tzn. Maksiowi czasem się trochę myli, gdzie jest, dokąd jest daleko, a dokąd blisko, kiedy może pojechać do dziadka, a kiedy pójdziemy na plac zabaw ;-) Zdarza się tak na ogół po tym, jak jedziemy w rodzinne strony i potem wracamy.

My już chyba w Pile nie doczekamy do jesieni, nie wiem czy warto składać wniosek do przedszkola... zresztą nie wiem czy cokolwiek możemy tu wskórać nie będąc tu zameldowani (ani nigdzie w pobliżu ;-)).
Myśl o pakowaniu tego całego majdanu jest trochę przerażająca, ale jakoś to będzie.

Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i dzieciaczków!

Ola rozmawiałam wczoraj z koleżanką z Poznania i ona mówi , że prywatne żłobki zapewniają opiekę również w domu ,w przypadku choroby dziecka, cena za miesiąc ok 1200zł. Byłam zaskoczona .

reklama
Aniula, nie miałam pojęcia, że taką "usługę" też się oferuje. Super.
Na razie rozglądamy się na rynku. Zapewne zamieszkamy gdzieś pod Poznaniem, od południowej strony.
A jak Twoje dziewczynki?

Co u pozostałych Pilanek?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry