mamstud
Luty 2004, maj 2009
Ja rodziłam w maju więc jestem na bieżąco. Trzeba zabrać:Witam mojego drogie panie ;-) Czy ktoras moglaby mi powiedziec, co trzeba zabrac ze soba do pilskiego szpitala na pordowke, a co juz jest na miejscu? [jezeli cos wogole tam jest]
Buzka
- dokumenty, tj. książeczkę ubezpieczeniową, dowód osobisty, kartę ciąży,
- klapki pod prysznic, szlafrok, kosmetyki, podkłady rzeczywiście dają, koszule też dają ale lepiej mieć swoją,
- dla dziecka koniecznie pieluszki bo inaczej zawiją w tetrę, paczkę chusteczek do pupki, kosmetyków nie bierz, no może weź krem do pupki bo chyba nie dają,
- rożek, ubranka bo w szpitalu mają takie sobie. Ale weź tylko kaftaniki albo body bo i tak nie pozwalają zakładać śpioszków. Dzieci są często badane i przewijane więc szkoda czasu na zakładanie czegoś "na dół"
- biustonosz do karmienia.
Chyba to wszystko, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj śmiało :-) A jak się czujesz? Gotowa do zostania mamą?
]
Nie będę pisać komentarza o tym, bo ta sprawa była niejednokrotnie w necie poruszana, a tylko adrenalinę matkom podnosi 
Jak twoje nastawienie?
Wisi na tablicy kartka, na której rodzice mogą zapisywać dzieci na bezpłatne badania pod kątem wad postawy. Zapisanych jest 6 dzieci, zastanawiam się, dlaczego rodzice nie korzystają z takiej możliwości?