• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Roxeen, polecam ubranka Cherokee z Tesco, to chyba najtańsza opcja dobrej jakości ;-) przynajmniej jeżeli chodzi o rzeczy bieliźniane, takie jak body, pajace itp.

Asheara, zobaczę czy mam tutaj takie ręczniki z kapturkiem, które są za małe dla mojego synka, ale dla noworodka/niemowlaka w sam raz - jeżeli nie przeszkadzają Ci rzeczy używane, mogę Ci je oddać. Tak samo laktator ręczny Avent, tylko musiałabym go poszukać - trzeba by go wyszorować, wygotować i będzie ok - daj znać czy jesteś zainteresowana.

reklama
Roxeen, polecam ubranka Cherokee z Tesco, to chyba najtańsza opcja dobrej jakości ;-) przynajmniej jeżeli chodzi o rzeczy bieliźniane, takie jak body, pajace itp.

oj tak tak już tam węszyłam po tym dziale ostatnio :tak:

Asheara - tak wiem widziałam to na stronie ale to jest jakiś absurd bo ustawa dopiero wchodzi w zycie ...
a do jakiego Ginekologa chodzisz ?
Nie możesz poprosić o wypisanie zaświadczenia ze byłas u niego w 10 tc - nie podpisze na siebei żadnego wyroku a tez nikt z MOPS'u nie bedzie tego faktu sprawdzal ...

a co do ojcostwa - zadzwoń najlepiej do USC, przedstaw swoją sytuacje i zapytaj jak to bedzie wyglądac - z zasłyszanych relacji to wiesz ..dziel wszystko na pół ...

jeśli chcesz moge tez zadzwonić do MOPS'u na zasadzie zwiadów :cool2: i zapytam dlaczego chca takie zaświadczenie skoro ustawa jeszcze nie weszła w życie ... zapewne jakaś MĄDRA Pani odpowie mi ze ... nie wie :eek::eek:

Dziewczyny drogie ;-)

dzidzi bardzo się rozpycha w moim mikro brzuszku i nie moge już siedziec przy komputerze :confused2:
chętnie bym sobie z Wami jeszcze pogadała ale....lece sie położyc i zatopić w swietną ksiażkę :-)

dobranoc Wam mówię i słodkich snów życzę :-):-)

Witajcie Dziewczyny. Czytam to coście napisały ostatnio i jestem zaskoczona.
Według mnie nie mają prawa żądać już teraz zaświadczenia o tym od kiedy się jest pod opieką lekarską, bo prawo nie działa wstecz. Więc jeśli obowiązuje od 1 listopada to niech się walą. A na stronie MOPS-u taka informacja została zamieszczona pewnie w celach informacyjnych dla tych, którzy urodzą po 1 listopada - muszą wiedzieć, że potrzebny jest taki świstek.
A ponadto, myślę, że Roxeen ma rację. Powinnaś Ashera zadzwonić lub się przejść (o ile jeszcze masz siły) do USC i dowiedzieć się u źródła jak to jest z tym ojcostwem.
W przypadku kiedy kobieta jest pełnoletnia sprawa wygląda tak jak napisała Ola - ja sama w ten sposób rejestrowałam synka, bo byliśmy jeszcze przed ślubem jak mały się urodził.

Asheara, przecież wystarczy, że oboje rodzice zjawią się w USC z dowodami osobistymi i ojciec przy urzędniku uznaje dziecko (jeżeli rodzice nie są małżeństwem), chyba ktoś Ci udzielił niewłaściwych informacji.

Roxeen, jeśli szukasz dobrej jakości ubranek to idź do lumpków z odzieżą dziecięcą (jeśli nie przeszkadzają ci używane ubranka) lub też popytaj w śród znajomych, może ktoś będzie chciał się pozbyć ubranek swoich dzieci.

Roxeen, jeśli szukasz dobrej jakości ubranek to idź do lumpków z odzieżą dziecięcą (jeśli nie przeszkadzają ci używane ubranka) lub też popytaj w śród znajomych, może ktoś będzie chciał się pozbyć ubranek swoich dzieci.

Pewnie że mi nie przeszkadzają :-D
dziś przyjeżdza moja mama i jak mi wczoraj przez telefon oswiadczyla ma dla mnie 'pare' drobiazgów :cool2: hihihi
a później mamy zamiar zrobić mały nalot na sklepy i lumpexy :-D

ja poprstu strasznie długo bałam się kupowac cokolwiek dla maleństwa :sorry:
i tak na ostatnie miesiace - a wiec na teraz zostawiismy z męzem wszystkie zakupy - poczawszy od wózka i łózeczka które mamy zamiar kupić teraz na początku października poprzez wszelkie kosmetyki kocyki i ubranka .... a to bede kupowac nie wiem kiedy ..hehe jak bede miala dobre dni na 'bieganie' po sklepach :-D

póki co powiem Wam że energia mnie rozpiera - nigdy nie sądziłam że można być w ciąży,mieć anemię i tak swietnie sie czuć!!! :-):-)
mogłabym góry przenosić ... ale tylko takie niskie np Sudety hahaha :-)

Wczoraj byłam na spływie Kajakowym :D
płynełam Gwdą spod mojego domku - do Ujścia ...
moj męzo dzielnie wiosłował całe 27 km ...mi pozwolił dotknąc wiosło raz - do zdjęcia :cool2::cool2:
Pogoda była genialna i cała wyprawa jak zawsze fajna - chociaż nam wprawnym 'spływaczom' brakowało na tej rzece powalonych drzew, rwącego prądu wody ..hehehe no ale w moim stanie to i nawet ta spokojna przeprawa była SUPER :tak::tak:

Ola K przepływałam wczoraj obok Twojego domu :cool2::cool2:

a wiecie co ..jak płyneliśmy przez wyspe, a później za mostem obok Rodła do DPSu- czułam się jak eksponat w muzeum :eek::eek:
ludzie przyglądali się nam jak kosmitom :-D
i robili nam nawet zdjęcia :laugh2::laugh2:
ha ha ha
no cóż w koncu wczoraj 26 września juz był ...dla niektórych już zima :-D

tylko strasznie zgaga mnie zaczęla ostatnio palić ... już wszystko co można było wypróbowałam - pomagało na chwile...
teraz jestem na etapie Maloxa...

a tu macie mnie z wioselkiem

Załączniki

• spływ.jpg
    spływ.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 111
Ostatnia edycja:
Roxeen, ślicznie wyglądasz :tak: Taki spływ to musi być fajna zabawa, niestety nigdy nie byłam, może kiedyś ... ;-)
Pewnie mama przywiozła Ci fajne "drobiazgi" dla maleństwa? Może się pochwalisz?

Monika, jak tam ze zdrówkiem? U nas już lepiej, ale Maks jeszcze do środy (co najmniej) zostanie w domu.

U mnie rzecz jasna dużo pracy ;-) jak zwykle!

Ciekawe, czy Asheara coś wyjaśniła z tym becikowym?

Ja niestety rozłożyłam się do końca. Od dziś jestem na L4.

Roxeen, wyglądasz świetnie. A wcale się nie dziwię, że masz tyle energii ... ciąża dodaje skrzydeł! :-D Najlepsze jeszcze przed tobą. Robienie zakupów dla maleństwa to dopiero frajda :-D:-D:-D:-D

reklama
Moniko, współczuję choróbska :-( Ja gdyby nie to że pracuję na własny rachunek też pewnie byłabym na zwolnieniu, a tak to zasuwam :sorry:

No właśnie, może Asheara już z maluszkiem.... :-) A jednak nie, widzę u niej zielone światełko, może tu zajrzy niebawem?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry