Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Heheh niezły sposób, teraz wszystkie wchodząc na IP będą się zarzekać, ze są pielęgniarkami![]()

Jasne, ze takWiesz, kiedyś by mi to pewnie nie przeszło przez myśl, ale teraz uważam, że jeżeli coś może mi pomóc, to pipką będę, jeśli nie skorzystam![]()
Gosiaczek jesteś w połowie ciąży więc lekarz na tym etapie nie może sugerować cc bo zwyczajnie nie ma podstaw do tego; chyba, że Ty masz poważne schorzenia np. okulistyczne, kardiologiczne czy też ortopedyczne( schorzenia przebyte lub wrodzone kości miednicy). O cc podejmuje się decyzję w ostatnich tyg. ciąży.
CC jest wbrew pozorom poważnym zabiegiem operacyjnym, przecięcie skóry, powięzi i mięśni itd; często dochodzi do powstania zrostów, jeśli powstają w tkankach miękich to pół biedy, bo można je chirurgicznie usunąć gorsze dolegliwości dają zrosty mięśni (np. macicy) w kolejnej ciąży możesz czuć znacznie większe dolegliwości ze strony brzucha, jest mniej elastyczna przez bliznę po cc. Chyba najbardziej uciążliwy jest ból brzucha przy zwykłym poruszaniu, a przecież po kilku godzinach będziesz miała dzidziusia przy sobie i raczej będziesz sama musiała się nim opiekować, bo w państwowych szpitalach nie możemy liczyć na pomoc położnych non stop
Po porodzie sn nawet bardzo ciężkim wszystkie mięśnie, narządy miękie i kości wracają stopniowo do stanu z przed porodu i ciąży.Ból jest znacznie mniej dokuczliwy bo boli całe krocze, możesz zmieniać pozycje, bez bólu bierzesz na ręce dzidziusia.
Połóg jest zawsze taki sam bo jest to stan psychiczny i fizyczny każdej kobiety po porodzie.
Nie będę już pisała o tym, że podczas porodu sn dziecko nie doznaje szoku, bo stopniowo przesuwa się przez kanał rodny a przy cc nagle ktoś wyjmuje maleństwo z jego terytorium.
Jeszcze nie wspomniałam o tym, że ułożenie pośladkowe dawniej było wskazaniem do cc; teraz to się zmienia i już niektóre szpitale w Wawie przyjmują zasadę, że ułożenie pośladkowe nie jest wskazaniem do cc i przyjmują ten poród jako sn.
Mam nadzieję, że w miarę sensownie to opisałam. Oczywiście nie musicie się z tym zgadzać, to są moje doświadczenia i obserwacje i wiedza na ten temat.