reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Ella ma dokladnie tak samo!! Juz nawet wstaje na nozki, a bez pomocy nie siada!! Owszem jak sie za cos zlapie to siada i posadzona swietnie siedzi, ale z pleckow sama bez pomocy nie siadzie!

reklama
Kuba siada bez pomocy ale od niedawna - a o przewijaku to ja już dawno zapomniałam- nie było opcji położyć go na nim od momentu opanowania przewrotów brzuch- plecy. Po przewijaku było łóżko a teraz łóżeczko bo z łóżka uciekał mi skubaniec i założenie pampersa graniczyło z cudem

Nareszcie doczekałam się mama bo do tej pory było tatata babababa i tak tata przeważa :-)

No i robimy teraz tak:
na tak - kiwamy główką - góra dół
na nie - mówimy nenenene
i coraz częściej stoi bez trzymania z lekką paniką na twarzy

Szymonek pierwszy raz dziś samodzielnie wstał!!!

Spadła mu piłka za skrzynię z zabawkami, więc zamiast czekać aż przyjdę i mu ją podam to jakby nigdy nic wstał, sam ją sobie wyciągnął i... bumsnął do tyłu na plecki, ale bezpiecznie bo na piankowych puzzlach.

a ja spiesze Wam doniesc ze moja corka uklada sobie wieze z miekkich kwadratowych klockow i uklada kubeczki tzn sklada od najwiekszego do najmniejszego :-) :tak:
teraz chyba przyszla pora na takie wiaderka do ktorego przez rozne otwory wrzuca sie pasujace elementy trzeba zakupic :-)

i coraz bardziej doskonali sztuke samodzielnego stania :-)
a co do siadania to ona pewnie siedzi od polowy sierpnia, siada z roznych pozycji jedynie ciezko jej usiasc z lezenia na pleckach ale tu chyba chodzi o miesnie brzuszka (czasem ja mam problem:-D :-D ) ale jesli przytrzyma sie lekko koldry to nie ma problemu :-)

reklama
Do góry