• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

Ja też was rozumiem. Nawet nie wiecie jak ja się cieszę jak mogę trzy razy w tygodniu wyjść do pracy na te cztery godziny. Trzeba włosy zrobić, makijaż i się ubrać wyjściowo. No i mogę z dorosłymi ludźmi w końcu pogadać na różne tematy, a nie tylko zupki, mleczko, pieluszki, spacer, itp.
Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiałyście. Ja uwielbiam zajmować się Polą, ale każdemu potzrebna jest odskocznia:)

reklama
tak miałam ALe moje zycie sie sypie i to tez sie posypało.

rozumiem i ciesze sie ze nie wyrodna tak bardzo jestem skoro wracam a ciesze sie niesamowicie

Odnośnie wydłużenia urlopu macierzyńskiego:

Data wejścia w życie tych zmian ma znaczenie dla pracownic, które urodziły już dziecko - projekt w przepisach przejściowych przewiduje, że dłuższy urlopu będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie nowelizacji przebywają na urlopie macierzyńskim. Pierwotnie projekt przewidywał, że dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego będą przysługiwały wszystkim pracownicom, które urodziły dziecko w 2006 r. Z tej propozycji wycofano się jednak.

ja też się bardzo cieszę że wróciłam :tak:
to po prostu nie dla mnie - siedzenie ciągle w domu - nawet jeżeli siedzę z moim najkochańszym dzieckiem ;-) po prostu czuję się wtedy... niedowartościowana, cóż zrobić, nie jestem matką polką co to szczęśliwa jest, gdy sprząta, pierze, gotuje i dzieckime się zajmuje ;-)

Oj ja też bardzo, bardzo chcę wyjść do pracy, Coprawda muszę jeszcze poczekać bo do stycznia tak mniejwięcej :-) . hmmmmmmmm matka polka to ze mnie kiepska ;-) . Raczej jestem ewelina - matka - kobieta - koleżanka i kochanka ;-)

Fajnie laski,ze mamy moliwosc wyjscia na pare godzin do pracy i spedzic z ludzmi troch czsu,to na pewno owocuje pod roznymi wzgledami;-)
Ja jutro ide na 3 dni tak moge pracowac:-)
dzis bylismy zabiegane,grupa muzyczna,zakupy,obiad spanko,caly dzien poza domem:-)
mam nadziej,ze ze pgoda sie poprawi,bo jest wstretna,leje i leje:wściekła/y: ale nie ma co narzekac,bo w sumie jest piekna jesien i nawet nie jest tak zimno:no:

mykam spac

reklama
A ja teraz codziennie na 7.30, bo siedzę w komisji na egzaminach próbnych w podstawówce i gimnazjum. W dodatku pilnuję dyslektyków, co oznacza 1,5 godz w podstawówce i 3 godz w gimnazjum wyjęte z życiorysu. I jeszcze muszę przeczytać treść arkuszy egzaminacyjnych na głos, co w moim przypadku będzie trochę trudne, bo znowu jestem chora (mam katar i boli mnie gardło, mam zmysłową chrypkę) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry