reklama

Pytania i odpowiedzi

Agulka możesz kupić mydełko bambino
możesz kupić np z serii Babydream z rossmana zel do mycia ciała albo płyn do kąpieli
albo z Hippa
jak już dziecko ma jakiś problem albo żeby natłuscić to kupić zwykła parafinę i wlać do wody to lepsze niż oliwkę do wody bo w oliwkach też pełno chemi jest no i tanśza parafina :)

reklama
Franek ma miejscami taka przesuszoną skórę i lekarka polecała dla niego Emolium do kąpieli i mówiła że jest to bardzo fajna linia kosmetyków i można używać od urodzenia dla dzidzi. Odradzała zdecydowanie zwykłe mydełka w kostce bo one wysuszają niestety.
Ja Emolium akurat już wcześniej zakupiłam więc teraz przetestujemy.

dla mnie Emolium jest przereklamowane
kiedyś mi kolezanka lekarka zwróciła uwagę że tam prawie w ogole nie ma parafiny tylko inne cuda jakieś
ostatnio znajoma kupiła dla córci fajny kosmetyk z parafiną i córci poprawiła się skórka musze dopytać co to za nazwa

Miałam dla Ady Oilatum, a teraz to będe używać tego co Ada używa bo to jest od 1 dnia życia - Hipp do ciałka i włosków.

Lusterko raczej nie jest gadżetem, wydaje mi sie bardzo przydatne. Nie zawsze wszystko sie słyszy, poza tym kierując autem sa jeszcze inne odgłosy, hałasy, a spojrzeć w lusterko i zobaczyć co dziecko robi to duży komfort psychiczny :tak:

nam powiedzieli na szkole rodzenia że te emolium i oliatum to powinno się zacząć używać jak dziecko zaczyna mieć przesuszoną skórę i pediatra poleci wtedy taką kąpiel w tych płynach - bo inaczej jak zaczniemy przyzwyczajać do "tłustych" kąpieli a wystąpi jakiś problem ze skórą to nie ma się czym ratować ...
tak samo jest z sudocremem ;-)
i to uważam że jest logiczne :-p ja mam od koleżanki jakiś niemiecki płyn do kąpieli (chyba z oliwką bo coś napisane Oil ) i tak będę w tym kąpać- nie kupuje nic innego bo nie widze sensu , jak będzie po tym jakiś problem ze skórą to zmienie płyn a pewnie w prezentach będziemy tyle tego dostawać że i dla nas wystarczy :-D

joasiah z tą parafiną masz rację 100% :) nam polecili do szpitala zamiast oliwki dla dziecka wziąć parafinę bo to lepsze dla takiego maleństwa co dopiero wyszło na świat... no i kąpiel w wodzie z mąką ziemniaczaną ,albo siemieniem lnianym :)

nam powiedzieli na szkole rodzenia że te emolium i oliatum to powinno się zacząć używać jak dziecko zaczyna mieć przesuszoną skórę i pediatra poleci wtedy taką kąpiel w tych płynach - bo inaczej jak zaczniemy przyzwyczajać do "tłustych" kąpieli a wystąpi jakiś problem ze skórą to nie ma się czym ratować ...
tak samo jest z sudocremem ;-)
i to uważam że jest logiczne :-p ja mam od koleżanki jakiś niemiecki płyn do kąpieli (chyba z oliwką bo coś napisane Oil ) i tak będę w tym kąpać- nie kupuje nic innego bo nie widze sensu , jak będzie po tym jakiś problem ze skórą to zmienie płyn a pewnie w prezentach będziemy tyle tego dostawać że i dla nas wystarczy :-D

przy Igusiu już mi w szpitalu zalecili kąpiel w Oliatum/ Emolium/ Balneum:tak:Bo urodził się z bardzo przesuszoną i czerwoną skórką
Ja teraz zaczynam od Nivei Baby i mam też Hippa tego co pisze Eve. Mam nadzieje, ze tym razem to wystarczy:tak::tak: A Oilatum też stoi w szafce, bo czasami Igora jeszcze wykąpiemy w nim:tak:

wika no tak tak , jak zalecają od początku to tak należy stosować :) ale tak jak dzidziul ma wszystko ok , to nie warto go tym myć ,bo w razie wypadku jakiegoś problemu ze skórą nie ma go czym podratować :)

wika no tak tak , jak zalecają od początku to tak należy stosować :) ale tak jak dzidziul ma wszystko ok , to nie warto go tym myć ,bo w razie wypadku jakiegoś problemu ze skórą nie ma go czym podratować :)
Dokładnie, a poza tym te specyfiki są strasznie drogi i szkoda po prostu kasy:tak:

My co jakiś czas próbowaliśmy zastąpić Oilatum zwykłym płynem ale się nie dało:no::no: dopiero od jakiegoś pól roku kąpiemy się w Hippie:tak:

reklama
no właśnie przecież jak skóra dziecka będzie przyzwyczajona do takich leczniczych specyfików od urodzenia to chyba trudno przejść później na coś zwykłego tańszego co nie ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry