reklama

Pytania i odpowiedzi

Dziewczyny karmiące butelką - czy polecacie jakąś konkretną butelkę antykolkową? Używamy AVENTu ze smoczkiem 1 i mleka Bebilon Comfort, bo po NANie Lidka miała straszne zaparcia.
I zaczęły się kolki...:/
Dr Brown's ! Mam 2 i bardzo mi odpowiadają. W butelce nie tworzy się próżnia, mała łyka mniej powierza, i ma fajny mięciutki smoczek ;)

Odpadł nam dzisiaj pępek. Moje pytanie:
Jest jeszcze taka biała maź ropna, nie śmierdzi, ale nie wiem, czy mam to jakoś "doczyścić", czy jeszcze tak może być? Bo to ciężko schodzi :-D
u mnie też właśnie jest trochę ropki, pępek należy dezynfekować jeszcze tydzień po odpadnięciu, jak ta ropka nie zniknie to trzeba do lekarza wtedy..

reklama
hehe tylko tu w UK pępek się traktuje samą wodą. Przy kąpaniu normalnie się go moczy, a później osusza. No i tak robiliśmy, nie sprowadzałam z Pl żadnych octaniseptów. Nic, będziemy go dalej czyścić, mam nadzieję, że ta ropka ładnie zaniknie ;-)

U nas to samo dzisiaj odpadł i w środku ten pępuszek ma taki właśnie jakby kremowawy kolor nie wiem czy to ropka czy tak to po prostu wygląda na początku. Też czyszczę i psikam octeniseptem przy przewijaniu.

ja jutro kupuję fiolet będę miała pewność że tam wszystko będzie suche i odpadnie jak należy
zresztą nie lubię się tak babrać tam przy tym pępku że szok brrrr

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry