reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
created ja nie cierpię 12ek. w życiu może byłam dwa razy na dwunastkach i to koszmar jak dla mnie... to Ty tylko po 12h robisz?
A ja mam troche dźwigania no i jak jest dużo roboty to sobota albo niedziela pracujące - nieobowiązkowe ale pasuje iść :-)

Dziewczyny powiedzcie mi kisiel moge jeść prawda? Truskawkowy? Już sie teraz bede bała co moge jeść:-( Może poszukam dzisiaj jakiejść mądrej książki z dokładną dietą co można a czego nie...

Witajcie... :*

...zanim Was doczytam, chciałam się wyżalić... :( Strasznie się pożarłam z moją Mamą. :( A przez to - okropnie popłakałam. :( A teraz się boję, że ten mój stres mógł zrobić krzywdę Maleństwu... :( Tak się o Nie boję... :(

Mąż mi zrobił melisę, staram się uspokoić, ale to nie jest łatwe... :(

pysia - stoję przy maszynie, która sobie chodzi, czasem coś się w niej zablokuje, albo zatnie, to musze poprawić i włączyć.
No i tak wygląda moja praca. Dźwiganie mi też się zdarzy, ale rzadko, zazwyczaj sobie rozdzielam, żeby dużo nie nosić ;)
Jestem jak to zwą: Operatorem maszyny :p hehe

Misia - myślę, że kisiel Ci nie zaszkodzi.. łatwiej będzie jak poczytasz, czego nie powinno się w ciązy jesc, tego bedzie duuzo mniej, niż tego, co powinno..

Krakowianka - Musisz się uspokoić, przede wszystkim.. Nic się nie stało Dzidzi, ale staraj się więcej nie denerwować, będzie dobrze <tuli> :)

Krakowianka Słońce mam nadzieje, że to nic poważnego ale jeżeli tak sie zdenerwowałaś to pewnie było poważne... Napij sie tej herbatki i koniecznie sie prześpij... Uspokoisz sie w ten sposób a jak wstaniesz na pewno bedzie lepiej. Prosze posłuchaj mnie :*

Sok z malin wywołuje skurcze? A ja codziennie piję herbatkę z sokiem malinowym i nie bardzo chce mi się wierzyć, że łyżeczka soku malinowego może mieć wpływ na cokolwiek. Jest wręcz bardzo zdrowa i polecana. Zawiera witaminę C, z grupy B, kwas foliowy, ma właściwości antyrakowe i opóźnia proces starzenia skóry. Owszem, działa też jako środek napotny, ale nie tak silnie jak aspiryna, w herbacie jest symboliczna i ma podobne działanie jak mleko z czosnkiem i miodem.

Co innego napar z liści malin, ten stosuje się pod koniec ciąży, niby ma ułatwić poród ale ile w tym prawdy a ile zabobonów...

Nie dajmy się zwariować ;-):tak:

Krakowianko nie da się przez całe 9 miesięcy uniknąć stresu kłótni, problemów, chorób... Ważne jak sobie z tym radzisz po fakcie. Jeśli nadal się denerwujesz zamiast wyciszyć i zrobić dla siebie coś miłego, stres trwa nadal a szkodliwy jest głównie ten długotrwały. Postaraj się wyciszyć i odpuszczaj, po prostu :-) Czasem lepiej machnąć ręką albo coś odłożyć na lepszy czas.

Ostatnia edycja:
Jaewa - ja też sobie oczy kilka razy zakropliłam kroplami, których się w ciąży stosować nie powinno i też mnie Sol uspokajała. ;) CZasem po prostu o pewnych sprawach się nie pomyśli. Teraz używam nawilżające dla osób noszących soczewki, bez przeciwwskazań do stosowania w ciąży. Aha, tyle, że jak jestem w domu to noszę okulary, a tylko jak wychodzę zakładam soczewki, bo faktycznie - oczy w ciąży się szybciej przesuszają. A co do jeansów - ja sobie zamówiłam takie: SUPER JEANSY CIĄŻOWE R.M ŁÓDŹ (1226474946) - Aukcje internetowe Allegro , bardzo z nich jestem zadowolona. Tylko mają dziwną rozmiarówkę - ja zwykle noszę rozmiar 40, a musiałam zamówić w rozmiarze L. Także myślę, że XL jest na maksymalnie rozmiar 44. Ale może Tobie wystarczy S? :) Piszę to w kontekście, że niefajnie zrobili, że nie uwzględnili, że są panie noszące większe rozmiary niż 44... zwłaszcza w ciąży. :/

Misia - Ty nie panikuj z tym jedzeniem. :) Nie wolno przede wszystkim jeść surowego mięsa, produktów z mleka niepasteryzowanego, serów pleśniowych, ponoć też tuńczyka (bo może zawierać rtęć), ja uważam też na surowe jajka.

Hope, Misia, Cereate
- dzięki... :* Już mi ta melisa trochę pomogła...

reklama
Ja idę Kobietki, zrobić gołąbki, bo podczas tych nocek, będe nieprzytomna, zeby coś ugotować a jeść trzeba ;P
Postaram się potem zaglądnać..
Trzymajcie się Przyszłe Mamusie i Mamusie :)
Miłego dnia ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry