Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A ja tego syropu nie mogę w ogóle pić ani Karola bo jest tak nasycony że powoduje u nas obu takie przekrwienie błon śluzowych że obie po kilku godzinach mamy katar do pasa i pojawia się po kilku godzinach temperatura. Zioła/napary,syropy mają często działania o wiele silniejsze niż się niektórym wydaje 

Karola dostała antybiotyk, ja sobie pogadałam z "ciocią" i nie na większego problemu. Karola pobawiła się z pieskiem a potem zwyczajowo podbiła serca tym razem trzech babć
Swojej babci, prababci i ciotecznej babci
Hehehe - kochana moja malutka
A jak wracaliśmy to kupiłam siostrzenicy prezent na urodziny a Karola za pieniążki ze skarbonki i dołożeniu od nas kupiła sobie kasę fiskalną - jak dla mnie i wg mnie straszna jest ta zabawka i straszny kich ale to był jej wybór i nie chciała nic innego. Teraz siedzi i się bawi
A po zakupach poszliśmy jeszcze na obiad wypróbować nową restaurację blisko domu. Karola dostała naleśniki z dżemem a jak panie zobaczyły dla kogo te naleśniczki to dały chyba z pół słoika dżemu
A my wzięliśmy sobie placki po węgiersku
Ja rozumiem że w ciąży się je na dwoje ale nie za czworo
Ledwo się doturlałam do domu
A Emilka została przygnieciona 

Jaewa - ja też sobie oczy kilka razy zakropliłam kroplami, których się w ciąży stosować nie powinno i też mnie Sol uspokajała.CZasem po prostu o pewnych sprawach się nie pomyśli. Teraz używam nawilżające dla osób noszących soczewki, bez przeciwwskazań do stosowania w ciąży. Aha, tyle, że jak jestem w domu to noszę okulary, a tylko jak wychodzę zakładam soczewki, bo faktycznie - oczy w ciąży się szybciej przesuszają. A co do jeansów - ja sobie zamówiłam takie: SUPER JEANSY CIĄŻOWE R.M ŁÓDŹ (1226474946) - Aukcje internetowe Allegro , bardzo z nich jestem zadowolona. Tylko mają dziwną rozmiarówkę - ja zwykle noszę rozmiar 40, a musiałam zamówić w rozmiarze L. Także myślę, że XL jest na maksymalnie rozmiar 44. Ale może Tobie wystarczy S?
Piszę to w kontekście, że niefajnie zrobili, że nie uwzględnili, że są panie noszące większe rozmiary niż 44... zwłaszcza w ciąży. :/
Misia - Ty nie panikuj z tym jedzeniem.Nie wolno przede wszystkim jeść surowego mięsa, produktów z mleka niepasteryzowanego, serów pleśniowych, ponoć też tuńczyka (bo może zawierać rtęć), ja uważam też na surowe jajka.
Hope, Misia, Cereate - dzięki... :* Już mi ta melisa trochę pomogła...
Skopiowane z serwisu BB
Produkty nie zalecane podczas ciąży wg szwedzkiego przewodnika ministerstwa zdrowia.
Ryby.
Ryby są smacznym i wartościowym składnikiem naszego pożywienia. Niestety, pewne gatunki, nie są zalecane w ciąży. Mogą zawierać one metale ciężkie oraz inne pierwiastki pochodzące z zanieczyszczonego środowiska.
Ryby, których należy unikać:
* okonie
* szczupaki
* sandacze
* miętusy
* wątróbki z dorsza, innych ryb
* węgorze
* surowe owoce morza
* ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia, niezbyt świeże
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:
* ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
* potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior
* łososie morskie, oceaniczne
* ryby hodowlane
* sieje
* śledzie, poch. z połowów oceanicznych
* świeże ryby, z renomowanych wędzarni
* surowe ryby, np. sushi można spożywać pod warunkiem, że są świeże, poch. z renomowanego sklepu, baru, restauracji
Mięso
Unikaj:
* surowych, półsurowych mięs, drobiu, jaj
* wątróbek ! ! ! ! ! (zawierają b. duże ilości wit A.)
* tatara, surowego, mielonego mięsa
* nie spożywaj na zimno mięs, które powinny być podgrzane !
* uważaj na podroby, spożywaj tylko świeże, z renomowanych firm, sklepów
* zwróć uwage, czy mięso z grilla jest dostatecznie dopieczone !
Mleko i sery
Bez ograniczeń można spożywać:
* sery żółte
* białe
* topione
* Feta, pod warunkiem, że wyprod. go z pasteryzowanego mleka
Należy unikać:
* niepasteryzowanego mleka i serów z niego wyprodukowanych
miękkich i półmiękkich serów pleśniowych (camambert, gorgonzola, brie)
Zdjęcia poniżej - Karola i ja z synkiem moich chrzestnych![]()

, za niedługo oddychac człwoiek nie bedzie mógł, A prawad jest taka, ze co ma być, co będzie i większego wpływu nie mamy na nic ...