reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Poszukam gdzieś na necie tych przepisów - mniam mniam - jeść lubię, robić mniej, no ale też w sumie siedzę w domu, więc czasu mam....

Ja już wiem czemu tu tak cicho ostatnio....Wystarane się udzielają na wystaranym wątku głównie, a staraczki się starają...Oto i powód :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
lil - jak chcesz to ci podpowiem ze kuleczki sobie możesz zrobić bo w sklepie jest paczka dr.Oteckera albo to Delecta jest - nie pamiętam :-p a ptasie mleczko to ja robię z puszki mleka skondensowanego słodzonego i trzech łyżeczek żelatyny :-p Przelewasz puszę mleka do pojemnika, dodajesz 1/3 szklanki przegotowanej wody, żelatynę rozpuszczasz w kilku łyżkach wody - albo w tym 1/3 szklanki i podgrzewasz na gazie nie doprowadzając do wrzenia - łączysz i miksujesz przez kilka minut na najwyższych obrotach :tak: Potem przelewasz do czego tam chcesz i do lodówki na dwie-cztery godzinki :tak: Najgorsze jest czekanie jak język do tyłka chce uciec :-p

Ja tak na chwilę w przerwie między warstwami :-p Pucharki już w 1/3 pełne galaretki i zaraz będę ptasie robiła :tak: A jeszcze muszę kulki zacząć robić ale muszę najpierw coś zjeść bo na te smakołyki to mi żołądek Emila skopała :-D Muszę jeszcze mężowi łazienkę posprzątać bo czarno to widzę :dry:

Sol dzięki za przepis na ptasie mleko - gdyby mi się chciało to bym od razu do sklepu po składniki poleciała, ale coś lenia mam przez pogodę - ale jutro na pewno zrobię. :)

Czesc kochane. U mnie gorzej niz wczoraj. Teraz wróciłam pije kawke i czekam na obiad bo Pol gotuje. Ja nie nadaje sie do niczego. Ta praca mnie wykańcza. Poczytam i popisze jak zjem bo nic dzis nie miałam w ustach.

czesc mamuńcia, czesc wisienka !!! Byłam dziś u kumpelki, rodzi za niedługo ,znaczy sie termin ma na 20 go listopada. Pokazywała mi wózeczek kupiła sobie chicco taki fajny , ale sie prowdzi - jednym paluszkiem ... furka pierwsza klasa. Poszukam linka z tym wozem i Wam zaraz wkleje, to SE oblukacie ...
monia - piękna betka
sol - ale mi smaka narobiłaś tymi kuleczkami, o ptasim to nawet nie wspomne, jaka ty cudowna jesteś kuchareczka, ja też tak chcę !!! A ja taka niedojda ledow murzynka upichce .... raz na ruski rok w dodatku ... Daj ptasiego trocheeee

PALEMKA- czesc kochana;-):-):-):-)no to kumpela pewnie juz wyprawke ma gotowa skoro to juz za miesiąc:tak:
ja uwielbiam murzynkaaaaaaaaa-jak bedziesz piekla daj znac ,wlece z winkiem i zrobimy se babski wieczor-my i murzynek :-D:-D

jak tam dzialania bo widze ,ze polowa cyklu;-)

ja mykam pod pryznic,zaraz wracam :-p

Wisieńka - ty się tak nie przemęczaj kobito bo fasolka się stresuje :tak: :-)

palenka - zapraszam na przekładańca galaretki z ptasim :-D A jak nie ma M to ja w kuchni rządzę po swojemu :-D A ze M polazł na noc to teraz moja kolej na szaleństwa :-D

mama - jak wieczór mija?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry