reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sol ja mam składniki na te ptasie mleczko i będę robić - ale powiedz czy to mleko trzeba podgrzewać razem z żelatyną? I jak długo ubijać? I nie pisz proszę o sobie, że Cię leń łapie, bo jak czytam, co Ty robisz w domu to mnie straszne wyrzuty sumienia łapią :angry::angry::angry::angry:

Dobranoc dziewczyny, ja padam i idę ziuziu....

reklama
lil - nie podgrzewasz mleka :-D najlepiej jak jest zimne z lodówki :-p Podgrzewasz do rozpuszczenia się całkiem żelatyny wodę z 4 płaskimi łyżeczkami żelatyny. Jak dasz 5 płaskich też nic nie będzie - tyle że będzie bardziej takie żelkowate :-D I jak woda z żelatyną odrobinę ostygnie - byle nie zastygła to wlewasz do mleka i miksujesz - kilka minutek - tak żeby wszystko się ładnie rozmieszało i żeby się leciutko napowietrzyło :tak: A potem przelewasz do miski czy miseczek i do lodówki :tak: Ja to leń wg mojej matki jestem :-p Inna bajka że jak czasami przychodzi to akurat wtedy kiedy mam gary nie pomyte bo ja na wieczór albo z samego rana się za tą niemiłą czynność biorę :-p Pocieszam się że za jakieś 4-5 lat uzbieram sobie na kuchnię jaką chcę - bo póki co mamy taką na jaką nas było stać - a kasy mieliśmy w deficycie wtedy więc musieliśmy zamawiać meble jakie były więc zamiast takich na wymiar jak chciałam za ok 4000 zł to mam takie za 800 zł :sorry: A jak sobie kupię taką kuchnię jaką chcę to zmywarka będzie tam podstawą :-D Tylko muszę uciułać :-p

zizi - no na to wychodzi :sorry: wiem tylko tyle że powinna być zamknięta i twarda - bo to mi gin na pierwszej wizycie stwierdził ze szyjka prawidłowo zamknięta i twarda - stąd wiem :sorry: niestety ja nigdy szyjki nie obserwowałam więc się nie rozeznaję w temacie aż tak dobrze :sorry:

Spadam sprzątać bo mi już coś za wygodnie w tym fotelu :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zizi - Trzymam kciuki :-D

lil - smacznego :-D

Dziecko nakarmione bo pół popołudnia płatki do mleka wcinała to dopiero zgłodniała :no: A mi się oczy zamykają a tu tyle trzeba jeszcze zrobić :-(
Idę :-(

Wisieńka - ja z Emilą też nic nie miałam - a humoru w szczególności :-p

Pokój mojego dziecięcia sprzątnięty - padam na ryj a jeszcze ta cholerna kuchnia :no: I jedna warstwa galaretki bo mi jabłka wystają :dry: Karola przebrana, wykąpana bo M nie założył jej majtek zwykłych tylko pampersa i odparzyła sobie tyłek strasznie bo przecież nie woła mając pampersa :no: Delikatnie się wściekłam i opierdzieliłam M telefonicznie.

Emila pozdrawia ciotki :-D

Skończyłam sprzątać :-D
Teraz czekam aż galaretka wystygnie i porozlewam ją a potem lulu :-D

Dobranoc :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam z rańca :-)
przepraszma, że wczoraj odleciałam bez pożegnania,:crazy: ale najnormalniej w swiecie przylutiłam się do K na chwilkę i zasnełam :sorry:
i to tak na amen, ze mnie bidak dobudzić nie mógł...
nawet kompa za mnie wyłączył.:-p

SOL pogratulować wczorajszej pracy:tak:, toś się kobito narobiła. Niestety ja nie testuje, bo od tego cyklu mozemy sie starac, ale @ jeszcze nie ma, wczoraj 30 dc a ostatnio miałam 29 i nastepny @. No chtyba, że cuda się zdażają... :sorry:to może i nie dostanę ale watpie w nie teraz, bo to raczej niemożliwe. chyba ze miałam owu w 27 d.c co przecie jest amożliwe. a suwaczek chciałam,mbo tak to luknę i wiem, mie musze liczyć co chwile ktory to d.c ::-)

idę zrobić śniadanko i chyba po inkę, bo na kawcie cos nie mam ochoty.

Ewula, Marylka WITAJCIE :-)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry