reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi na temat badan, juz prawie wszystko wiem, prawie, bo nie wiem jakie zasady sa w tym kraju, tu jest inaczej, tu ginekolodzy nie maja nawet tych krzesel ginekologicznych, wiec nie wiem jak niby sa badane, ja chodze do polskiego lekarza.

reklama
heloł :-D widzę, że szykują się tu przeprowadzki. ja to przerabialam miesiąc temu- chyba do końca życia będę mieć traumę ;-) jeszcze i tak nie skończyliśmy. musimy dotapetować w pokoju ściany przy oknach- brakło czasu jak się spieszyło z kafelkowaniem kuchni, a mebli jeszcze nie przywieźli skurkowańce :dry: karniszy jeszcze nie mam- ciotka mi przywiezie po 15 listopada. no i skoro nie mamy mebli w kuchni, to kartony dalej stoją- poracha normalnie. już mi to bokiem wychodzi. dziś zadzwonie do sklepu i zapytam kiedy mają zamiar się z naszymi meblami ruszyć. bo tam normalnie osobiście pojade i na swoim garbie przytaszczę te meble ;-) :-p

AMALFI- bedzie si :)

KALA- bete mozna zrobic juz na 5 dni przed terminem @.bytalam w labo.

JOSEPHINE- u nas narazie marne starania-czekamy do stycznie co bedzie po badaniu męża z ruchliwoscia i wtedy ja znow hormony na owulke i albo naturalnie dzialamy albo inseminacja...

dzięki mama
ja czuję się w miarę dobrze (najgorzej znoszę tę ciążę ze wszystkich póki co)
wizytę mam dopiero ok 25.11.

Dzięki mama i wzajemnie ;-)

Czy wiecie może kiedy najwcześniej można wykonać Bete? Kiedy wynik jest najbardziej prawdopodobny?

Betkę możesz zrobić 10 dnia po domniemanym zapłodnieniu. Wynik betki jest wiarygodny w 100 %. A dlaczego po 10 dniach? Już ci tłumaczę :) Otóż zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się ok. 5-7 dni od momentu zapłodnienia (tyle czasu trwa jej wędrówka z jajowodu do macicy, w tym czasie zachodzą jej liczne podziały i tworzy się blastocysta). Po tej wędrówce następuje zagnieżdżenie i dopiero wówczas wytwarzany jest hormon hCG. Należy dodac sobie ok. 3 dni, aby on odpowiednio wzrósł do pewnego poziomu określanego jako "ciąża", Dlatego 10 dni to już 100 % na potwierdzenie ciąży w teście na betke z krwi :) O ile oczywiście wiesz kiedy przypuszczalnie mogło nastąpić zapłodnienie.

Monia_26 ładnie z tą betką wytłumaczyłaś! A jeśli chodzi o testy domowe to ta sama zasada jest? U mnie było skąpe plamienie w 20 i 21 cyklu (tylko kapeczka po południu) - to było 7 dni temu (nigdy wcześniej nie miałam takiego plamienia poza @).

Trochę mnie dziś ten poranny test nakręcił, wpadłam w jakąś taką nerwówkę, na niczym się nie mogę skupić, wybaczcie mi. Z tego wszystkiego brzuch mnie jakby na @ pobolewa i chyba mam śluz lekko brązowy (choć przezroczysty). Po południu lecę po test, bo widzę, że nie dam rady cierpliwie czekać.

A to feler westchnął seler....

Monia_26 ładnie z tą betką wytłumaczyłaś! A jeśli chodzi o testy domowe to ta sama zasada jest? U mnie było skąpe plamienie w 20 i 21 cyklu (tylko kapeczka po południu) - to było 7 dni temu (nigdy wcześniej nie miałam takiego plamienia poza @).

Trochę mnie dziś ten poranny test nakręcił, wpadłam w jakąś taką nerwówkę, na niczym się nie mogę skupić, wybaczcie mi. Z tego wszystkiego brzuch mnie jakby na @ pobolewa i chyba mam śluz lekko brązowy (choć przezroczysty). Po południu lecę po test, bo widzę, że nie dam rady cierpliwie czekać.

A to feler westchnął seler....

lil_maja,
jeśli chodzi o testy "sikane" to je się robi, tak jak Ci wcześniej pisałam, w dniu spodziewanej miesiączki. Są wtedy najbardziej wiarygodne tzn. ok. 99 %. Ale mój gin na przykład mówi, żeby test "sikany" robić po 4 dniach jak @ nie przyjdzie. Chodzi o to, że beta-HCG może mieć jeszcze niski poziom. Dlatego u niektórych kobiet test wychodzi np. 2-3 dni przed @, a u innych pozytywny pokazuje się dopiero po tygodniu od spodziewanej @.

A w Twoim przypadku to ja bym zrobiła test jeszcze raz. Mam nadzieję, ze go powtórzysz i się pochwalisz?????? A to plamienie, co piszesz, to mogło być krwawienie implantacyjne. Więc może jednak? Jedno jest pewne - powtórz test i po 3 minutach odczytaj wynik:)

Witajcie.
Ja tylko na chwilkę i z góry przepraszam ,że tylko o sobie ...
O 15:15 mam wizytę u Gina i już nie mogę się po prostu doczekać.
Trzymajcie kochane za nas kciuki ;-)
Zobaczę wreszcie ,czy to Nikola czy Piotruś ;-)
Od razu po wizycie dam mamie znać i ona wam przekaże co i jak, jeśli będzie mogła ;-)

reklama
Dzięki monia_26 za porady :) Troszkę się wyciszyłam :) Test kupię i żeby nie zwariować jutro rano zrobię. Póki co najem się obiadku. Co ma być to będzie - @ nie będzie katastrofą, ale po prostu to już byłby drugi raz kiedy organizm mi takiego psikusa z objawami robi...Za pierwszym razem spóźnienie @ o 10 dni, teraz te dwie kreski plus to plamienie w zeszłym tygodniu :) Chyba książkę kiedyś napiszę jak zwodnicze może być nasze własne ciało :) A niby mamy słuchać intuicji...:sorry2::sorry2::sorry2:

Oczywiście cokolwiek się okaże to na pewno dam Wam znać.

Marcepanek trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry