reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
WISIEŃKA- ocho-kier ma przeblyski czlowieczeństwa;/

a powiedz i kiedy powedrujesz na poczte??:)masz moj adres?

fajnie,ze spotkanie udane a Zuzanki sa slodkie-wiem cos o tym :)))

reklama
mama, lil_maja sprobujcie kawy z makinety, znacznie tansza od ekspresu do kawy a pyszna ze szok, jakby wycisnieta do ostatniego ziarenka.
wisienka dzieki za odpowiedz w sprawie badan prenatalnych, w sumie tez o tym myslalam, przeciez nie usune, nie umialabym chyba! Jak z tym zyc poznie, prawda? W koncu tyle zabiegow zeby sie udala chocby jedna ciaza, chocby urodzic jedno malenstwo. I mialabym je wyskrobac??? Moze bedzie takim rain manem, czy jak mu tam bylo. Albo w ogole bedzie jakos uzdolnione, niekoniecznie zdrowe, no coz, takie zycie. Aczkolwiek slyszalam ze wlasnie mozna wyleczyc tylko trzeba wiedziec ze jest chore, a nie wiem czy mozna dowiedziec sie inaczej, nigdy nie bylam w ciazy. No i nie wiem czy takie choroby jak np zespol downa mozna wyleczyc zanim dziecko sie urodzi, wydaje mi sie ze nie...

mama na pocztę idę jutro, a dares chyba mam a jak nie to zadzwonię i mi podasz)))
amafi no nie można wyleczyć. To choroba genetyczna ale naprzykład jesli są problemy z serduszkiem czy nerkami to operacja tuż po porodziem może uratowac zycie. Podaje się tez leki ciężarnej.Dlatego jak pisałam chce wiedziec tylko o tych co da się wyleczyć.Ale na pewno będzie dobrze więc sie nie zadręczam
lil kupuj i daj znać koniecznie
A ja jestem jakaś taka zakręcona. chyba się położę ciśnienie leci w dół bo się zachmurzyło i spać mi się zachciało. A znowu szkoda mi dnia na spanie)

amalfi słonko, nie panikuj!! straszą tylko ciążą w dalszym wieku, straszą procentami że ryzyko większe. a prawda jest taka, że niewiele większe jest prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka u kobiet po 30, od kobiet w wieku 20 parę. sama znam kilka "starszych" babek, które w wieku 40 lat rodziły. jedna nawet 12 lat temu, kiedy medycyna nie była tak do przodu jak teraz, zaszła w ciążę mając 43 lata i urodziła zdrowego synka. a jej starsze dzieci były na studiach. inna koleżanka mojej mamy zaszła w ciążę w wieku 39 lat, jej starsza córka miała 18. urodziła się śliczna i zdrowa dziewczynka :-D tak naprawdę wiek kobiety u której naprawdę jest zwiększone ryzyko wzrósł o kilka lat! nawet ostatnio był program o takich kobietach. i o medycynie. jest bardzo dużo kobiet, które w pogoni za pracą, sławą decydują się na dziecko w wieku 35 lat i wcale nie ma żadnego większego ryzyka niz u kobiety która ma 25 lat :tak: bo jeśli kobieta jest zdrowa, dba o siebie, swoje ciało, to nie ma żadnego problemu. nie martw się więc, działaj i myśl pozytywnie :-D wkońcu ci się uda zajść i urodzić zdrowego i pięknego dzidziusia, a potem jeszcze następnego!! trzymam mocno kciuki za to!!

WISIEŃKA- oki :)
a Ty jak masz ochote to sie kladz :)
tez bym sie przespala,ale Domi nie chce spac juz w dzien wiec odpada,musze czekac do wieczora..

dzis Tom ma kosza wiec od 20.00 bede sama,obejrze film i lulu:)

bunia ja tez tak myslę, w końcu sama w czerwcu skończę 35 lat a jeszcze chce mieć trzeciego bąbelka
mama no mój Pol na boks Maciek na tekwondo a ja tez sama jak co środe i co piatek.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry