• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mamuś jeszcze raz dziękuje ;-) A Tobie piwko i chipsy nie zaszkodzą bo już Ci kiedyś pisałam ,że laska jesteś :tak:
oliwka a nie miała kontaktu z czymś NOWYM? Jedzenie bądź picie,rośliny,zwierzęta? Faktycznie dermatolog potrzebny. Lepiej dmuchać na zimne.
boogie gdzie dorwałaś takiego pirata ? ;-)

reklama
Marcepanke to &&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejsza wizyte :))

Asionek :-D)))) nowa, jeszcze nie wysiedziana :-p Głodna ploteczek jak nic :))))))

hehe no trzeba przetestowac :))
i zgadzam sie z toba co do lozeczka :)

made e tam... ja też mam brzuch do szpica, powaga.... i daję radę z moim krogulczykami :-D
?

no to ci dobrze :) ja z moim brzuchem i postepujaca slepota to juz chyba sama nic nie wymodze :/

Test zrobiony o 18, negatywny. Ale im nie odpuszczę, mam jeszcze 7 sztuk i będę testować do upadłego! :-D

i tak trzymaj :)
lepiej dzialac niz sie skupiac na testach , ktore moga byc wadliwe czy cos ...

misie robie liste rzeczy potrzebnych dla dzidziusia i mam pytanie.

Czy np. laktator, podgrzewacz i sterylizator do butelek to przydają się? to dość duży wydatek są różne czy któraś z was może mi coś polecić. .... a butelki które najlepsze? Chce karmić piersią, ale będę wracała dość szybko do pracy więc potrzebuje zestawu do odciągania i mrożenia czy to sie sprawdza?

ja kupilam wszystko TT :) naczytalam sie , ze dobre
mysle , ze zestaw jakie sa na Allegro , stratowy bedzie dobry :)
nie wiem co u mnie bedzie z cycem wiec sterylizator i podgrzewacz kupilam tez :)
u mnie ze wzgledu na badziewna kuchnie elektryczna to musze miec , bo raz ze kasa dwa , ze zanim bym podgrzala wode to dziecko by sie wscieklo :/
te dwie rzeczy kupilam u babki z UK za grosze normalnie nowki sztuki wiec polecam szukac dobrze :)
co do lozeczka mam normalne drewniane i za takimi jestem
te turystyczne moze i ladne , ale nie wydaja mi sie za dobre dla malego szkraba
co najwyzej okazjonalnie :)

:-D
prawie 5 kilogramów LUKRU :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

slodziak :))

Kurde,właśnie smarowałam Ninkę...nic jej nie schodzi to uczulenie...ma jakby więcej i przerzuca się jej w inne miejsca...
Przecież to już ponad miesiąc będzie...Nie wiem co robić...wygląda okropnie cały prawy bok w krostach....od kolana po udo,lekko brzuch,bok cały i ręka od pachy aż do łokcia...musi się parzyć w długich spodniach i rękawkach...Nie może iść na basen,na plażę...
i swędzi ją strasznie mimo leków.

kurcze oby przeszlo !!
moze jakis inny dermatolog pomoze ??

A ja SE jeszcze przyszłam :eek: a co !!!

Asionek - ja tam nikogo na siłę przekonywać nie będę, nie powiem, że wszystkie moje zakupy były czy są do końca przemyślane, ale co do dzieci, to staram się korzystać z doświadczenia starszych, a przede wszystkim opinii lekarzy różnych specjalizacji :))) No tak już mam, że wolę spać spokojnie :-))))

mamitka - śpij dobrze Kochana :* Jutro zapraszam na kawę :-D

jestem :)

a powinnam nie odezwac sie! wredniarki jetsescie! nikt nie zauwazyl z emnie nie ma, nie zapytal !
(oprocz just ale nie droga bb) FOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCH!!!!!

nadrobilam a teraz postaram sie o nikim nie zapomniec :

marcepanek : GRATULACJE !!!!! To na pewno ciaza :) Kciuki za jutrzejsza wizyte, napisz koniecznie co i jak !!!!

oliwka : ja bym poszla do dermatologa jednak... sa specjamne kremy a poldek ostatnio nawet- syrop "na wysypke" dostal choc niewiedzielismy co to i skad to i zeszlo po 2 dniach !!!! wiec moze warto...?

ewula : co do sprzetu to ja powiem tak, na pewno mozna sie I BEZ obejsc, i moze jestem konformistka i wygodnicka ale ja mialam kazdy z tych sprzetow i ... kazdy mi sie przydal i to bardzo! i sobie bez nich zycia nie wyobrazam. mOze jedynie bez steztylizatora : faktycznie garnek i woda i to samo, tylko ze na gazie szybko a u mnie elektryka i 15-20 min po nocnej butelce na pewno nie spedzalabym nad piecem... tylko szybko pod koldre :)
wiec tak :
sterylizator : ja akurat dostalam w prezencie baby moov, super sprawa jak dla mnie, oplukac butelke, wlozyc wlac dozownik wody odpowiendik, zmakbnac wlaczyc guzikczek i isc spac, po 10min butelki i smoczki wysterylizowane :)
laktator : ja tez nie szlam do pracy, dopiero w kwietniu na uczlenie a laktator przydal mi sie od razu. maly spal a i mi cycyuhcy az rozrywalo, mleko samo lecialo... wiec sobie je "upuszczalam" ;) ale to nie musisz kupowac na zapas tylko wrazie co na szybko zamowic, zobaczysz ile bedzies zmiec mleka

podgrzewacz : jak dla mnie konieczne. uzywam do dzis, zwykly okragly chicco, butelka podgrzana w paredziesat sekund. Tesciowa kupila na wakacje
aventa i podgrzewa wolno... maly ma ponad 2,5 roku a podgrzewacz sluzy nam do dzisiaj 2-3 raz dziennie :) ( no i mozna w nim tez podgrzewac gotowe sloiczki ;) )

butelki : ja mialam avent i od 3 tyg zycia odcigalam mleo do butelki, w styczniu mialam sesje zimowa i mnie nie bylo przez tydzien w ciagu dnia, mama pogrzewala malemu odciagniete melko i nie bylo problemu ani razu, zlapal od pierwszej proby, jakos mu ksztal smoczka pasowal a niby nie byl jak TT zblizony do sutka...

lozeczko : nie bede sir rozpisywac, powiem tylko jak MADE i ASIONEK : my tez tylko drewniane i dobry materac. turystyczne = wakacje

just : remik piekny, wuielbiam 2ga fotke!!! pirat tez fajny chlopaczek :)
szkoda ze tata wyjechal... wiem jak to jest po wyjezdzie rodzicow... Jutro bedzie juz lepszy humorek, zobaczysz !! :)

rurka : kciuki za owulke, tez mysle ze dopiero bedzie w 11-12 dc :)

mama : to mowisz ze sie w pracy wynudzilas??? :) oj tam oj tam, platne godizny odpoczynku :)

mlodamamusia, kocurro : gdzie jestescie ???

dziewczyny a JOS dzis zaszalala, pojechala z tesciowa i szwagierka na shopping do Avignon :)
i wrocila z mega grubym swterem z kapturem podszytym futerkiem Zara, swterekiem narzuta w pasy w jesienne kolory Naf NAf, butkami plaksimi w szpic kolor Nude André :) koszulkami naramkami pod bluzke na jesien/zime Esprit :) i i i iiiiiiiiiii.... 30ml MY Insolence Guerlain :)
wlasnie sobie niucham nadgarstki i sie delektuje :)
a poldeczek dostal od babci ksiazeczke o misiu co spedza wakacje u babci i dziadka :)))))

aha co do pzytycia to ja mam aktualnie 49,5 czyli 3kg na plusie w tym tyg przekrocze magiczne 50 :) i wtedy juz pojdzie jak boomerang :))))) widze po brzuchu ze "sie zaczyna" ;)))

Ostatnia edycja:
Helllllloł :-D

przepraszam kochane ze sie nie udzielałam , ale ładna pogoda była i dalej jest więc korzystam póki mogę no :-D ;-)
A za dwa tygodnie egzamin ... :-( eh .

A wy co tam kochane jak u was ? ;-)

postaram sie nadrobić;-)

a to kilka fotek :-D
Zobacz załącznik 379615Zobacz załącznik 379616Zobacz załącznik 379617Zobacz załącznik 379618Zobacz załącznik 379619Zobacz załącznik 379620Zobacz załącznik 379621 tak sobie śpie ;-)

Just Rami śliczności !;*
Marcepanek gratuluje !!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Wioluś! Do mnie niedługo przychodzi koleżanka z dzieckiem, posiedzi pewnie pół dnia, to sobie z Wami nie popiszę.....A jak dziś Iwcia spała?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry